Sitecheck – Graphalicious.nl

Het is inmiddels al weer even geleden dat er een review is gemaakt door mij, dus i heb de draad weer opgepakt en een nieuwe sitecheck gemaakt. Dit keer over het webdesign bedrijf Graphalicious.nl.
De wat ingewikkelde domeinnaam staat garant voor een prima website.

Zo is er prima code te vinden achter de schermen, een goede opbouw in CSS en een fraai logo. Helemaal niets op aan te merken dus? Jawel, er zijn nog wat puntjes op de ‘i’ te zetten.

Als je dit een interessant artikel vond…

heb je vast ook interesse in mijn NIEUWSBRIEF!
Iedere week weer een nieuw ARTIKEL!

4 Reacties

Voeg toe →

 1. Nette review.

  Wat betreft de markt kapot maken: bedankt dat je dat even meldt! Iedereen wil tegenwoordig voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Veel mensen vergeten dat zelfs zzp-ers nog aardige kosten moeten maken (voornamelijk computer en hardware). Kwaliteit is NIET goedkoop! Zo, dat is er uit =)

  Heb echter nog wel een aantal punten die mij opvielen. Zie het trouwens als opbouwende kritiek en tips om je website te verbeteren:
  – Je formulieren kan ik gewoon leeg versturen, niet erg handig (voor jou en de gebruiker). De terugkoppeling naar de gebruiker is wel fijn.
  – Je CSS is niet valide. Opzich niets mis mee, maar de relevantie van de tekst in de footer is dan 0,0.
  – Toegankelijkheid en accessibility (over Graphalicious) betekenen allebei hetzelfde.
  – Wellicht websites in je portfolio laten openen in een nieuw venster? Als men per ongeluk weg klikt, is jouw site ook verdwenen.
  – Naar mijn mening het meest belangrijke punt: waar staat je KVK (en eventueel BTW) nummer? Ben je wel degelijk een bedrijf? Zo ja, waarom staat het nergens vermeld op je website. En waar moet je post naartoe? Het schept namelijk vertrouwen, iets wat zeer belangrijk is, wil je nieuwe klanten aantrekken. En je algemene voorwaarden? Praktisch (en wellicht ook juridisch) gezien ook slim om deze te vermelden (kan je in e-mails altijd verwijzen naar de link).

  Ik vind de site zeker voldoende, echter mis ik een beetje ‘karakter’. Er is geen duidelijke huisstijl en daarnaast vermeld je dat ‘afbeeldingen in het middelpunt staan’. Maar zoveel afbeelding zie ik helemaal niet. Wellicht dat het de boel wat kan opfleuren en het naar een hoger niveau kan tillen.

  Kortom: ik mis de wow-factor en voor een grafisch bedrijf vind ik dat vrij essentieel. In ieder geval veel succes met het doorontwikkelen van je site. Een paar goede keuzes maken en het wordt (naar mijn mening) een heel stuk aantrekkelijker.

 2. Bedankt voor de review! Ik zal kijken of we de tips kunnen toepassen.

  Overigens, ik heb ge-e-mailed via het contactformulier over een artikel voor op HTML-site. Zou je willen kijken Bjorn?
  Bedankt!

 3. Leuke review over deze website…
  Alleen is er 1 ding waar ik het niet mee eens ben en dat gaat over het logo…:
  Is in een erg onduidelijk kwaliteit lijkt wel…
  Niet erg handig te gebruiken in uitingen voor bijv. print.

  Dit is alles :D.

  Succes!

 4. @bjorn; Prominent en permanent zijn 2 heel verschillende dingen 😉
  Ik gaf het ook al aan, die klantenlogin is niet van toepassing op het gros van de gebruikers.

  Ook vraag ik me af ofdat de webdesigners van tegenwoordig bang zijn om buiten een ‘frame’ te werken. Ik zie hier een witte achtergrond, dan nog een border, en vervolgens nog een justified tekst. Lelijk, niet echt leesbaar en ik vind sites met te veel borders meestal wat amateuristisch overkomen. Net of je bang bent om iets anders te proberen.

  Dat ‘forse’ blok. Helemaal niet erg, niet iedereen werkt meer op een resolutie van 1024*768. En als ze echt geïnteresseerd zijn scrollen ze wel even.

  over die contact ‘opsomming’. Hoort een tabel te zijn, geen lijst, een TABEL.

  Goed punt over je ‘rechts’ en ‘links’ 🙂

  Doe even
  a:active { outline: none; }

  Ik vraag me af waarom je bedrijf iets in de zin heet van ‘grafisch’, terwijl het gros van je werk bestaat uit code (basing).

  Perfect gezegd over de markt kapot maken!

  even offtopic heb ik een vraagje aan admin: Heb je zelf een website/bedrijfje buiten HTML-site om??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *