spoorleven – № 4: Treinboeken, fotografie en Noorwegen

Trein fotografie, de beste en leukste tips om goede foto's te maken van treinen
Trein fotografie, de beste en leukste tips om goede foto's te maken van treinen

Boeken over treinen hebben een groot voordeel. Je hoeft er de deur niet voor uit om met de trein te reizen. Je maakt vertragingen mee zonder echt vertraging te hebben. Je ontmoet medereizigers zonder uit je luie stoel te moeten opstaan. Maar… het mag wel… Je mag wel de deur uit. De trein pakken en op stap naar verre horizonten.

Afgelopen week schreef ik een artikel met de 5, wat mij betreft, mooiste treinboeken van dit moment. Een eigen keuze, zonder van mening te zijn dat deze lijst compleet is. Al geven de meeste recensies me wel gelijk dat het hier om mooie boeken gaat!

https://meneersimmering.nl/de-5-allermooiste-treinboeken-van-2022/

Treinen en fotografie

De meeste treinboeken bevatten fraaie foto’s en op Instagram en andere websites vind je tegenwoordig een heel scala aan treinspotters die het fotograferen van treinen tot nationale hobby verheven hebben.

Wil je dat zelf ook (meer) gaan doen, lees dan vooral de tips van Nico Spilt eens. Hij fotografeert al heel wat jaren en weet dus waar hij het over heeft.

https://www.nicospilt.com/index_fotografeertips.htm

Ook Roland heeft een heel aantal tips op zijn website staan om op een goede en veilige manier treinen op de foto te zetten:
http://rolandrail.nl/div/foto_tips.htm

Flåmsbana in Noorwegen

Als er iets fotogeniek is dan is het wel Noorwegen. De Noren hebben de mooiste treinroute van het land vervolgens gevonden en buiten dat nu natuurlijk perfect uit. Niet ten onrechte natuurlijk want de Flåms bana staat echt wel bekend als een van de allermooiste treinroutes ter wereld.

Marcella Molenaar reist over de Flamsbana in Noorwegen

Marcella Molenaar reist over de Flamsbana in Noorwegen
© Marcella Molenaar

Marcella Molenaar maakte voor haar reisblog een trip door Noorwegen en kon natuurlijk niet anders dan ook deze route afleggen. Prijzig? Jazeker, alles in Noorwegen prijzig. De moeite waard? Lijkt me een understatement! Haar verhaal lees je op haar blog:

https://www.marcellamolenaar.nl/flamsbana/

Mocht je een uitgebreide indruk krijgen van de Flåms bana dan kun je in de online versie van deze nieuwsbrief ook een video vinden met een impressie van deze 20 kilometer lange treinreis (die overigens wel 2 uur duurt).

De langste trein in Zwitserland

Gisteren, zaterdag, hebben de Zwitserse spoorwegen vanwege hun 175 jarig bestaan een record neergezet met de langste reizigerstrein ter wereld. De trein was maar liefst 2 kilometer lang. een waar spektakel. Bekijk de video op AD.nl:
https://www.ad.nl/video/productie/2-kilometer-lange-trein-slingert-door-zwitserse-alpen-337143

Koplopers spotten op Instagram

Hans en Hans spotten treinen en dan vooral de koploper, de ICM. Het blijven natuurlijk ook prachtige treinen om mee te reizen en om ze te zien. Hun Instagram biedt voldoende kijkplezier: https://www.instagram.com/grandmastersicm/

Vond je dit een leuk artikel? Elke week verstuur ik naar meer dan 400 leden '#spoorleven', speciaal voor de liefhebber van treinen en trams! Ook uitproberen? Meld je hieronder aan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *