Vakantie

Gisteren publiceerde ik een andere pagina met daarbij de opmerking dat ik op vakantie ga. Nu was dat niet helemaal gelukkig gekozen en ik kreeg dan ook een paar mailtjes met een opmerking of vraag daarover. Bij deze heb ik de ‘gewone’ pagina maar even teruggeplaatst, en dat zal ik laten staan. Het gaat me echter om het volgende.

De afgelopen jaren ben ik vrijwel dagelijks artikelen aan het schrijven en bijstellen, cursusmateriaal aan het maken en video’s aan het opnemen. Dit is best intensief en ik heb dan ook mezelf een paar weken vrijaf gegeven.

Ten eerste om even tot rust te komen, ten tweede om te bedenken hoe ik verder ga met html-site. Niet dat ik het beu ben, maar soms is een evaluatie moment goed om in te lassen. Waar sta je nu en waar wil je naar toe.

Ik ben geneigd te denken dat ik nog steeds te breed gericht ben en het is overduidelijk in dit wereldje dat je je zo nauwkeurig mogelijk moet focussen. Nu beperkt de naam van mijn website me enigszins, maar er is nog een breed scala aan onderwerpen die behandeld kunnen worden. Waar ik me op ga focussen weet ik niet precies, maar dat ik het wel anders wil dat is me duidelijk.

De vakantie is dus tweeledig, evalueren en uitrusten. Ja zelfs als je blogt wil je wel eens rust, zelfs als je schrijft over iets dat je nog steeds boeiend vindt: Websites toegankelijk maken zodat iedereen er een kan bouwen.

Bij deze ontwikkeling ben ik ook aan het nadenken hoe ik er een verdien model aan kan koppelen. De meeste weten wel dat ik wat geld verdien met Google Adsense.

Daarnaast ben ik gestart met enkele cursussen. Dit is leuk om te doen, maar de grote doorbraak is het niet geweest, ik denk echter dat zoiets wel mogelijk moet kunnen zijn met deze website. Hoe precies? Ook dat wil ik eens tegen het daglicht houden.

Kortom, genoeg te doen dus de komende weken. Ik ga genieten van een paar weekjes rust, genieten van mijn vrouw en kinderen en ergens in augustus kom ik terug met nieuwe energie om weer met html-site aan de slag te gaan, en hopelijk veel nieuwe plannen natuurlijk!

Suggesties zijn hier natuurlijk altijd welkom. Ik zal ze pogen te modereren mocht dat nodig zijn.

Als je dit een interessant artikel vond…

heb je vast ook interesse in mijn NIEUWSBRIEF!
Iedere week weer een nieuw ARTIKEL!

5 Reacties

Voeg toe →

 1. Waarom bouw je niet een soort van redactie? Mensen die erg actief zijn op het forum kunnen volgens mij ook prima artikelen schrijven en ik denk dat zij dit zelf ook wel graag willen. Het is hen namelijk ook een kans om hun kennis te laten zien (en zo wellicht een opdracht binnen te slepen?).

  Op blogs als marketingfacts.nl zie je het al. Hier is niet 1 redacteur.

  Het voordeel voor jou is dat jij niet de druk heb steeds artikelen te moeten schrijven. Ook zullen er artikelen komen waar je zelf nooit aan gedacht had. En jij kunt als Eindredacteur altijd bepalen of je iets plaatst of niet en eventuele spellingsfouten kan je er ook uithalen.

  Groet,

  Joost

 2. Goed bedacht Joost, misschien is dat wel dé oplossing!

 3. @Joost:

  Gewoon inderdaad actieve forum-leden en/of mod's… 😉

 4. Ik denk eerlijk gezegd dat de cursus iets te duur was… zeker voor de doelgroep van deze website. Er zijn wat dat betreft teveel gratis alternatieven.

  Het actief benaderen van adverteerders levert altijd veel meer op dan Google Adsense advertenties. Dit is wellicht nog een mogelijkheid om wat meer te verdienen. Daarnaast zou een volledige redesign van de website niet misstaan, toegeven: het is toch wel wat verouderd vergelijken met de laatste ontwerp-trends.

  Het feit dat je zo veel bezig bent met het schrijven van artikelen is goed!

 5. Mensen, een paar weken vakantie voor iemand die er altijd zo druk mee is, lijkt me toch geen problmeem?
  Misschien voor jezelf dan ook maar even een pauze inlassen. Is misschien ook een sgoed. Word je weer fris van ;·)
  Ik lees de artikelen graag, dus daar geen misverstand over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *