Van Photoshop naar HTML met SlicingPSD

Als je een website wilt hebben dan heb je als eigenaar van bijvoorbeeld een bedrijf vast wel een idee hoe je website er uit moet gaan zien. Grafisch ontwerpers gaan vaak nog verder en ontwerpen een mooi design in bijvoorbeeld Photoshop. Maar dan? Nu moet het een website worden.

Bij Webcreationz zijn ze een aparte tak gestart om hieraan tegemoet te komen. SlicingPSD.nl is een website gericht op deze specifieke tak van sport.

Er zijn volgens hen nog maar weinig Nederlandse bedrijven die zich daadwerkelijk op deze niche richten. Webcreationz wil echter meer, namelijk de beste worden!

Kwaliteit leveren

Bas van de Broeke, van SlicingPSD.nl vertelt wat ze het allerbelangrijkste vinden: “We willen kwaliteit leveren en het liefst bij elke project weer wat leren.

Geef ons het liefst een zo uitgebreid mogelijk project met CSS3, HTML5 en jQuery elementen.

Met onze kennis kunnen we de basis van een website zo perfect mogelijk laten beginnen als we direct ook de SEO basis kan neerleggen. Minder code en meer tekst, daar houdt Google van!”

Wat is slicing precies?

Je hebt 2 kenbergrippen “Slicing” en “Basing”.

wat is slicing en basing?

Slicing is het knippen van een PhotoShopDocument (PSD) in losse plaatjes. Kleine iconen als GIF’jes en grotere afbeelding als PNG’s, om zo de laadtijd van de website te verminderen.

Basing is het coderen van deze plaatjes naar HTML/CSS.

Bas: “Wat SlicingPSD doet is dus eigenlijk beide, alleen wordt bij beide begrippen altijd het gehele proces gedacht.

Het belangrijkste is om alle verschillende browsers in gedachten te houden en te testen. Zelfs oudere versies zoals IE8 en IE7.” vertelt hij.

“Maar er moet ook gedacht worden aan de klanten. Wat gaan zij doen als wij het aanleveren?

Er komt altijd meer of juist minder content dan oorspronkelijk ontworpen. Alles moet dan in verhouding netjes eruitblijven zien, in alle browsers!”

SEO

SlicingPSD beweegt zich in een behoorlijk concurrerende markt. Volgens Bas is dat geen probleem: “SEO is het sleutelwoord. Zoek maar eens op Slicing PSD of Basing PSD en je zal ons hoog zien scoren in de resultaten.” vertelt hij, maar een kanttekening is ook op zijn plaats:

Kernbegrippen en meer

“We moeten wel uitzoeken waar klanten precies op zoeken als ze een PSD willen laten omzetten naar HTML. We moeten ons dus beter gaan focussen op andere keywords, niet iedereen kent de 2 kenbegrippen, basing en slicing.”

Uitbesteden? Niet in het buitenland!

Waarom je dan bij SlicingPSD terecht moet met je bestanden? “Slicing van een PSD naar HTML moet je gewoon uitbesteden als je zelf er niets of weinig van weet”; zegt Bas.

“Natuurlijk kan je goedkoop op de eerste rang zitten en het project uitbesteden aan buitenlandse partijen.”

“Maar vaak is de support in het Engels, adverteren ze met 25 euro per uur en ondertussen rekenen ze 10 uur voor 1 kleine pagina. Door het tijdsverschil duurt het langer dan gepland.”

De speerpunten van SlicingPSD op een rij

– We zitten in Nederland.
– Er is een mogelijkheid om binnen 24 uur uw HTML retour te ontvangen.
– De beste basis voor SEO.
– Altijd zonder enige portfolio of copyright vermelding, het zijn tenslotte uw bestanden!

Een eigen travel blog leren maken?

Download mijn gratis Eboek

E-boek Je eigen travel blog maken!

4 gedachten over “Van Photoshop naar HTML met SlicingPSD

 1. Kevin Vanhove

  Ik heb de term 'basing' 4 jaar geleden bedacht omdat er toen geen duidelijke omschrijving bestond voor de taak. We noemden het toen coden, stylen, css'n, slicen, html'n,… .

  Basing vervangt alle termen waardoor er een mogelijkheid bestaat dat er ooit een 'basing sector' ontstaat met een duidelijke taak omschrijving. Dit is nodig omdat bedrijven de juiste instanties moeten vinden, teneinde gebruik te kunnen maken van hun specifieke expertise.

  Hier vind je ook nog een goede beschrijving: http://www.basing.nl/wat_is_basing.html

  Kevin,

 2. Kees

  Ik vind het anders wel terecht dat hij dit meldt. Basing betekend namelijk eigenlijk niks, het is zelf verzonnen (door Kevin dan) en voor veel mensen werkt het verwarrend.

  Om het duidelijk tegenover klanten te houden noem ik slicing/basing altijd 'omzetten'. Als ze dat te vaag vinden, zeg je: omzetten van Photoshop naar werkende website.

 3. Patrick

  Ik denk dat voor dit artikel dan de juiste naam/zin is gekozen van PSD naar HTML. Duidelijk voor iedereen! Ik hoor ook wel eens het 'inknippen' of het converteren. Maar in feite blijft het Slicen, want je gebruikt de Photoshop Slice tool 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *