Verslavend reisboek: Mythische autotochten in Europa

mythische autotochten in europa

Het kan een lichte verslaving worden wanneer je boeken koopt van Lonely Planet. Je wilt er steeds een bij kopen en als je dan vervolgens op de bank zit blijf je er in bladeren.

Midden in coronatijd was het al een verademing om in mythische autotochten in de wereld te kijken omdat je daarmee stiekem toch een beetje op reis kon.

Verdwijnen in een reisboek

Maar ook nu, nu we echt weer volle bak op weg mogen gaan vormt mythische autotochten in Europa een heerlijke verdwijntruc. Een verdwijntruc zoals een dergelijk boek hoort te zijn. Bladzijde na bladzijde met goede verhalen, met prachtige fotografie waardoor je even de tijd vergeet en in gedachten op weg bent.

binnenzijde mythische autotochten
binnenzijde mythische autotochten

De verslaving houdt niet op want je gaat op Google maps even struinen om de foto’s te bekijken die anderen hebben gemaakt van bijvoorbeeld de Ierse Wild Atlantic Way.

Of je gaat op gaspedaal op zoek naar een auto die beter past bij zo’n avontuur. Al denk ik dat mijn Dacia Duster ook wel voldoet om gewoon op reis te gaan.

Mythische autotochten in Europa en meer

Mythische autotochten in Europa is er een van een hele serie ‘mythisch’. Er zijn boeken van fietstochten, wandelroutes en dus ook autotochten. Je kunt er al met al een hele verzameling van aanleggen.

En als dat even de regen met bakken uit de lucht valt dan pak je zo’n boek en ben je vertrokken.

binnenzijde kaartje autotochten in Europa
binnenzijde kaartje autotochten in Europa

Verwacht van dit boek geen uitgebreide routekaarten en beschrijvingen. Deze zijn minimaal. Maar daar gaat het ook niet om. Het gaat om de inspiratie. Je leest de verhalen van anderen die onderweg zijn, die op pad zijn gegaan.

Bij elk ‘grote’ verhaal, zijn er ook drie gelijkwaardige suggesties rondom het thema.
Denk bijvoorbeeld aan ‘Napels en de Amalfi kust’ (daar wil je toch meteen naar toe!!) met als extra suggestie: ‘meer van dit: Oude ruïnes en kustgezichten’, die je naar Griekenland, Spanje en Kroatie brengt.

binnenzijde boek mythische autotochten uitgeverij Lannoo
binnenzijde boek mythische autotochten uitgeverij Lannoo

Mythische autotochten in Europa is onder andere te bestellen bij bol.com

Elke maand stuur ik mijn lezers een update...
Schrijf je hieronder ook in en blijf op de hoogte!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *