Vintage en eclectische inspiratie in Antwerpse soulsuites

Aan de bruisende Marnixplaats, waar hip Antwerpen elkaar ontmoet, heeft Jeanette van Rossum de Soul studio’s, city apartments, ingericht met een vintage, eclectische inspiratie. Dichtbij de nieuwe opkomende wijk, Het Eilandje, is er ook nog de Soul Loft, in dezelfde stijl ingericht als de Suites en de Studio’s maar voor grotere gezelschappen.

Jacobien, 23 jaar, woont sinds september vorig jaar in Antwerpen. Ze is er terecht gekomen om haar masteropleiding te volgen, cultuurmanagement, maar al snel is ze gaan werken bij de Soul Suites als hostess voor de appartementen. Zij vertelt het verhaal achter de Soul suites studio’s en Loft.

Soul loft Antwerpen

Verliefd op Antwerpen

“Na mijn aankomst in Antwerpen wist ik direct dat ik niet snel terug zou gaan naar Nederland, ik ben helemaal verliefd geworden op de stad!

Nu gaan Jeanette en ik de city apartments en hairspa uitbreiden met een cafétje onder het hotel waardoor ik nog een tijdje in Antwerpen kan blijven!”

Soul Suites en Soulshow studio’s, de Soul Loft en naast de accomodaties is er ook nog de Soulshow Hairspa waar met mooie, fijne producten van Philip B en Malin + Goetz, wordt verwend en getransformeerd.

soul-hairstudio

Soulshow shop en café

“De producten die we gebruiken in de Hairspa zijn te koop in onze Soulshow Shop waar we ook andere bijzondere producten verkopen.

We zijn daarnaast bezig met het opzetten van café onder de Soulshow Studio’s waar de nadruk gaat liggen op gezonde, lekkere sappen en voeding maar waar wij ook een plek willen aanbieden aan jonge kunstenaars om hun werken te laten zien. Dit is allemaal nog in een zeer vroeg stadium maar we hopen medio mei open te gaan.”

Jacobien houdt er niet van om over concurrentie te spreken want ze waarderen alle collega’s in Antwerpen zeer. “Ik denk ook dat het verschillende aanbod de stad juist versterkt.

Hoe wij het aanbod in Antwerpen versterken is door de bijzonder ingerichte kamers waar je je direct thuis voelt. Je kan je eigen gang gaan maar we staan ook altijd klaar voor onze gasten om ze te helpen met tips in de omgeving om de tijd in Antwerpen net wat specialer te maken.”

interieur soulshow studio

Elk stukje stad een ander gevoel

“Antwerpen is een fantastische stad waar iedereen zich snel thuis kan voelen,” aldus Jacobien. “Ik vind het vooral heerlijk dat elke stukje van de stad een heel ander gevoel heeft.

Het Zuid is cool waar je allemaal hippe, luxueuze restaurants, winkels en café’s kan vinden terwijl het Eilandje een industrieel gevoel geeft met grote pakhuizen en het prachtige MAS als middelpunt van de wijk.

Elke wijk in de stad geeft iets unieks en de sfeer in de stad is altijd heerlijk ontspannen terwijl de stad ook in ontwikkeling blijft.”

interieur

Het Nieuwe Zuid

Volgens Jacobien is de wijk Het Nieuwe Zuid achter de Leien (de grote weg die om Antwerpen heen gaat) enorm in opkomst. “Het Nieuwe Zuid biedt allemaal leuke nieuwe café’s, vooral om het Justitiepaleis heen, wat sowieso een tip is om eens te bezoeken.

Daarnaast vind ik het altijd leuk om op zaterdag naar de markt op het Theaterplein te gaan waar je allemaal heerlijk eten kan proeven en echt op z’n Antwerps een glaasje cava kan drinken en een garnalenkroket eten.

Lekker lunchen

Lunchen in de Volksstraat bij een van de vele leuke lunchtenten, Caffé Internazionale of de Biologische Bakkerij is een must do. Tenslotte moet je voor een goede aperitief op de Marnixplaats zijn en hopelijk dus snel ook bij ons in het café!” besluit Jacobien.

http://www.soulsuites.com/nl/home/
facebook.com/Soul-Suites-Soul-Show

Vond je dit een leuk artikel? Elke week verstuur ik naar meer dan 400 leden '#spoorleven', speciaal voor de liefhebber van treinen en trams! Ook uitproberen? Meld je hieronder aan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.