Voel je thuis op een bijzonder plekje!

“Toen ik nog jong was, riep ik altijd: ‘Voor mijn 30e wil ik de wereld gezien hebben’.” Aan het woord is Marleen Brekelmans. Eigenaar van de website ‘Bijzonderplekje.nl‘ en schrijfster van het gelijknamige boek.

Geïnspireerd door haar ouders die mooie reizen maakten, besloot ze na haar opleiding op reis te gaan. “Na een aantal jaren, waarin ik als reisbegeleider in de zomer werkte en ’s winters van mijn verdiende geld ging backpacken, ontmoette ik de liefde van mijn leven waarna ik in Nederland ben gaan werken.”

Nog altijd werkte ze in het toerisme. “Als Afrika en Midden Oosten specialist ging ik 8-10 x per jaar op reis, bijzondere landen als Jemen, Congo en Mozambique bereizen totdat de reiskriebel eindelijk een beetje bedaarde en ik ook.”

Marleen, bijzonder plekje
Marleen, bijzonder plekje

Bijzonderplekje.nl

Bijzonder Plekje is een website waarop de meest bijzondere adressen van Europa verzameld staan.
“Het is een persoonlijke selectie van bijzondere plekjes; van lunchwinkel en theetuin tot berghut en designhotel, van pipowagen en safaritent tot luxe vakantievilla met zwembad.

De plekken hebben gemeen dat het er fijn is om te zijn, net een anders dan anders. Persoonlijke aandacht en oprechte gastvrijheid staan voorop.”

“Bijzonder Plekje is ontstaan vanuit een eigen behoefte,” vertelt Marleen. “Nadat ik voor mijn werk als Afrika deskundige op de meest mooiste plekken ter wereld heb mogen slapen, ging ik voor onze eigen weekendjes weg en vakanties ook op zoek naar die verborgen parels, die plekken waar je net iets meer krijgt, waar je je thuis en bijzonder voelt.

Die waren nog niet zo makkelijk te vinden. Als ik ze al vond, twijfelde ik of ze echt wel zo leuk waren als dat ze leken… Ik bedacht dat meer mensen dat probleem zouden hebben en zo besloot ik mijn ontdekkingen te gaan delen.”

Dagelijks benaderd door mensen

Aan het begin van Bijzonder Plekje ging Marleen veel op reis. “Op onderzoek in eigen land, zwierf ik uren over internet,
alle bladen lezen op zoek naar dat ene adres.

Tegenwoordig, nu Bijzonder Plekje bekend is, krijg ik heel veel plekjes getipt en word ik ook dagelijks benaderd door mensen die in het bezit zijn van een accommodatie of iets dergelijks.”

een bijzondere plek om te overnachten
een bijzondere plek om te overnachten

Bijzonder plekje boek

Vorig jaar heeft Marleen een boek uitgegeven. “Wat een leuk project was dat! Een van de leukste dingen die ik afgelopen jaren heb gedaan was het uitgeven van mijn boek. Een droom vanuit mijn jeugd en vorig jaar werkelijkheid geworden.

Het is een hele bewuste keuze geweest om het boek in eigen beheer uit te geven. Ik had zo duidelijk voor ogen hoe ik mijn boek wilde hebben, ik wilde absoluut geen concessies doen.

Op zoek gegaan naar een vormgever en de juiste persoon gevonden bij Studio Vrolijk, die precies vertaald heeft wat ik in mijn hoofd had.

Het Bijzonder Plekje boek is een selectie van de mooiste adressen, afgewisseld met sfeervolle foto’s, tips, quotes en leuke extra’s. Nadat ik de eerste conceptpagina’s had gezien ben ik gaan schrijven en verzamelen.

Met alleen mijn eigen deadline was het een leuk en inspirerend proces, waarbij ik met de dag trotser werd op het resultaat. En nog elke keer als ik nu mijn boek vast houd, word ik warm van binnen. De positieve recensies en lieve reacties, tot op vandaag; het is een groot feest!”

Het 'bijzonder plekje' boek
Het ‘bijzonder plekje’ boek

Op tijd boeken

Wanneer je een echt bijzonder adres zoekt, moet je op tijd boeken. “De bijzondere plekjes zijn over het algemeen kleinschalig. Sommige adressen hebben maar 1 kamer en zitten lang van tevoren vol. En wil je eens een bijzonder dagje uit, kijk eens verder dan de standaard pretparken.

Er is zoveel moois in Nederland, qua natuur en mogelijkheden. Een lange wandeling in combinatie met een lunch in een idyllisch boshuis, met een lelijk eendje over landweggetjes in de Achterhoek…”

Favoriete plekken

Marleen zelf heeft natuurlijk veel favoriete plekken. “Hoewel ik vroeger altijd heb geroepen nooit twee keer naar hetzelfde te willen, is er inmiddels wel wat veranderd. Ik heb een paar ‘gouwe ouwe’, waar ik elk jaar wel even zou willen zijn.

De pipowagen van Camping 3Akers is bij ons gezin favoriet, heerlijk aan de waterkant naar bootjes staren, zwemmen en verder helemaal niets.

Koe in Kost staat bij onze meiden op nummer 1.

Zelf bewaar ik hele mooie herinneringen aan ons verblijf in de winter bij het Noorse boutiquehotel Herangtunet. Romantisch in de sneeuw, op een waanzinnige locatie, wit wonderland, hondensledetochten, rode houten huisjes in een wit landschap; een droom!”

Bijzonderplekje.nl
Facebook.com/bijzonderplekje
twitter.com/bijzonderplekje
pinterest.com/bijzonderplekje

Elke maand stuur ik mijn lezers een update...
Schrijf je hieronder ook in en blijf op de hoogte!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *