Webdesign trends van 2012

Het wereldje van webdesign stopt nooit met veranderen en vernieuwen. Er komen steeds weer nieuwe ontwikkelingen die te integreren en toe te passen zijn. Zelfs kleine bedrijfjes en particulieren hebben tegenwoordig een website die er strak en goed uitziet.

Belangrijker dan ooit is het aanbod en de manier waarop je je aanbod presenteert. Alleen daarmee krijg je een maximaal rendement. Je kunt echter steeds meevaren met de laatste trends, maar een basiskennis van datgene waar je mee bezig bent is en blijft van groot belang.

De komende tijd zijn er ook weer nieuwe trends die opkomen. Hier een rij met onderdelen waarvan we er van uit kunnen gaan dat dit relevant gaat worden.

CSS3 en HTML5

Steeds meer websites gaan gebruik maken van de mogelijkheden van HTML5 in combinatie met CSS3. De mogelijkheden zijn groter dan ooit, maar terugwerkend gaat het ook goed en dat is het grote voordeel. XHTML is echt op zijn retour. Als je nu een website laat of gaat maken dan is HTML5 in combinatie met CSS3 een must.

Eenvoudige kleurgebruik

Qua kleur is basic nog steeds gemeengoed. Een website wordt in de details afgemaakt. Maar je ziet ook een ontwikkeling dat kleur wordt gemaakt door grote afbeeldingen te gaan gebruiken. Beeldvullende afbeeldingen met daar overheen, of erin de tekst.

Klaar voor mobiel

Mobiel gebruik neemt eens steeds grotere vlucht. Er zijn al websites die meer op de mobiele toepassingen worden bekeken dan op een gewone computer. Denk aan nu.nl die een perfecte toepassinge heeft gemaakt voor de iPad, iPhone en Android. Het aantal gebruikers neemt explosief toe. Het aantal apps ook. Jouw website moet dus een mobiele versie krijgen.

Live stream toepassingen

De verbindingen worden steeds sneller. Live stream toepassingen doen meer en meer hun intrede. Denk aan bijvoorbeeld live uitleg geven over een cursus. Een groep mensen kan inloggen en meekijken en online vragen stellen via een gecombineerd chatprogramma.

Er zijn natuurlijk nog meer ontwikkelingen. Weet jij welke, laat het ons weten in een reactie!

Als je dit een interessant artikel vond…

heb je vast ook interesse in mijn NIEUWSBRIEF!
Iedere week weer een nieuw ARTIKEL!

1 Reactie

Voeg toe →

  1. Zou wat meer over Html5 willen zien is erg interessant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *