Website review vandenassum.nl

Ik heb weer eens een review gemaakt, ditmaal van een zakelijke site, waarbij ik heb gelet op de vraag hoe zakelijk deze site op mij overkomt. Ik ben geen kenner van de materie waar deze site over gaat, Credit management en Mediation, maar ik kan wel kijken naar de professionaliteit van de site. Die valt me wel wat tegen.

De site van vandenassum.nl ziet er in eerste instantie prima uit, maar zoals uit het filmpje blijkt vallen me wel een paar zaken op.
1. Het slecht ontworpen logo
2. De vele eer voor de webdesigner
3. De vreemde pagina over voedingssuplementen
4. Het missen van een degelijke contactpagina
5. De rammelende broncode
6. Het vreemde gebruik van iframes, wat de technische opzet van de site niet ten goede komt.

Allemaal zaken die wel verbetering kunnen gebruiken.

In het filmpje noem ik een belangrijk punt niet en dat is een SEO technisch punt. Alle pagina’s hebben dezelfde title tag. En daar wordt werkelijk niets gemeld over waar vandenassum voor staat, terwijl dit misschien wel het belangrijkste onderdeel daarvoor is, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de metatag keywords, die niet ter zake doet voor bijvoorbeeld Google. (Weer wat geleerd!)

Ik adviseer de eigenaar van deze website dan ook om de webdesigner nog eens gedegen te laten kijken naar de verbeterpunten en deze aan te laten passen, mits de site natuurlijk goed gevonden moet gaan worden in Google.

Wat vind jij van de website?

10 gedachten over “Website review vandenassum.nl

 1. Xavier van den Assum schreef:

  Goede morgen,
  Met een aantal van uw punten zijn wij het eens.
  Echter met een contact formulier, wat wij zelf erg vervelend vinden, vinden wij geen verplichting voor een website.
  De site is gebouwd door mijn zoon, die later Fox-Creation is gestart. Door drukte hebben wij de site nog niet geupdate naar correcte coderingen.
  Verder vind ik het erg vreemd dat U verwijst naar een commerciele website.
  Onze hartelijke dank,
  Xavier.

  • admin schreef:

   Niet iedereen is gecharmeerd van het feit dat het emailprogramma start na het klikken op een link, maar goed dat is een keuze. De verwijzing naar een commerciele site is meer met het oog op het feit dat voor niet al te veel geld een fraai logo te verkrijgen is. Het gaat me niet om de website, daar link ik verder ook niet naar toe.
   Bedankt voor de reactie en succes verder!

 2. Daan schreef:

  Wel toevallig dat er ook een advertisement voor dezelfde site op deze pagina te zien is? ^^

  Daarnaast vind ik het erg slecht van je (@admin) dat je de tabellen bij deze als een minpunt aankruist.
  De manier waarop de tabellen hier gebruikt zijn is volstrekt juist; Niet voor layout, maar wel voor dit soort data.
  Daar is zelfs nog een hele discussie over geweest op het forum.

  Zelf vind ik dat de site ongelooflijk langzaam laad.

  Ook vraag ik me af waarom het logo rechtsboven staat. Dit was een cruciaal punt in de vorige screencast van Fox-Creations, de plaats linksboven is het meest prominent. Ook zie je in de screencast niet dat het logo buiten de header valt.

  Ik vind het persoonlijk niet zo fijn dat er een donkere layout gekozen is voor een zakelijke website. Vaak zie je toch wel dat een website met deze doeleinden voor een fris uiterlijk gaat.

  Ik vind het ontwerp zelf heel erg template-achtig overkomen. Er zit niks speciaals in, en er worden dingen gebruikt waar ik een broertje dood aan heb omdat ik ze al zo vaak gezien heb.

  Ik vraag me af waarom er links en rechts zo enorm veel ruimte zit tussen de randen en de tekst.

  Je coding is echt barslecht.

  even nog over de laatste zin, ik zou voor een professional gaan.

 3. Tiemmon schreef:

  Ten eerste wat “Daan” ook zei, kleurencombinatie kloppen gewoon niet bij zo’n soort site (kijk maar is op google voor zulke sites die zien er fris, en zien er vaak zonder donker kleurgebruik uit)
  Logo idd, flut! (en dat voor een webdesigner)

  En idd @admin, zoals ik opmaak uit al je revieuws dan is het gebruik van tabellen niks, zo vat ik het teminste op..

  En dat snap ik niet, want ik weet nog wel van mijn cursus daar kreeg ik heel veel lessen over tabellen,tr,td,colspan enz..
  Wat hij gebruikt heeft op de site, is dan ook prima!

  Contactformulier, moet er ook zeker opkomen, en idd zo groot stuk voor de websitemaker zelf dat heb ik nog nooit gezien, pure reclame :slim, maar niet proffecioneel!

  Ik geef het een 5 (de site)

  • admin schreef:

   De tabel is inderdaad goed gebruikt, dat had ik over het hoofd gezien dat deze voor data werd gebruikt. Zo zie je maar weer dat ik ook niet altijd alles zie 🙂 Wat betreft tabellen om een webpagina op te maken zoals Tiemmon beweert, dat is niet (meer) de bedoeling. Maar goed daar ga ik nu maar even niet op in.

 4. Daan schreef:

  @Tiemmon, cursussen zijn over het algemeen niet zo goed. Ze leren je vooral verouderde technieken.
  Zoek eens op “HTML Semantiek” of “HTML Semantics”.

 5. B. schreef:

  Ik zie in mijn Firefox op de website, en die zie ik in het YouTube ook een klein stukje zitten, nog een boel submenu’s onder het hoofdmenu. Deze komen in Safari/deze review blijkbaar niet naar voren.

 6. Daan schreef:

  @B, waarschijnlijk komt dat door de kleine schermgrootte + crappy codering. Net als met het logo zie je niet dat het eigenlijk van de pagina afwijkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *