Weg met Hyves, begin je eigen website!

hyvesHyves is waanzinnig populair als je de aantallen moet geloven, maar eigenlijk kun je maar weinig aanvangen met je eigen Hyves pagina. Je kunt je achtergrond aanpassen, je kunt de kleuren veranderen, wat extra onderdelen toevoegen en dan houdt het wel op. De advertenties moet je op de koop toenemen, wordt jouw hyves pagina populair dan verdient Hyves er aan. Gekker moet het niet worden…
Nee, maak gewoon je eigen website, met je eigen domeinnaam! Dan kun je hetzelfde als met Hyves, nee veel meer!

1. Jij bepaalt hoe je website er uit ziet!

Een eigen website kun je helemaal maken zoals jij wilt. En dat is niet eens moeilijk. Met een beetje kennis van HTML en CSS heb je zo een website gemaakt. Eerst simpel, maar dat breidt je snel uit. Of je laat een keer een website maken waar je jaren mee vooruit kunt.

2. Creativiteit kent geen grenzen

Je kunt alles met een website. Waar je door Hyves aan banden wordt gelegd en alleen maar wat kleuren en een achtergrond kunt veranderen, kun je met je eigen website alles zo maken zoals je zelf maar wilt. Kleuren, indeling, layout, lettertype, noem maar op en verzin maar. Beste van alles is dat je een eigen logo toevoegt en daarmee je eigen identiteit helemaal kunt tonen.

3. Jij bepaalt wie er kijkt

Kijk, bij Hyves kun je vrienden maken en vrienden verwijderen, dat kunnen ze bij jou ook. De moeite waard? Jij bepaald toch zelf wie er kijkt. Wil je dat iedereen toegang heeft prima, geen probleem, wil je dat bepaalde pagina’s alleen voor je vrienden toegankelijk zijn, stuur ze een mail met het door jou bepaalde wachtwoord. Je kunt, als je bijvoorbeeld WordPress installeert, vrienden ook laten schrijven op je website, anderen mogen alleen reacties plaatsen en je beste vriend mag hetzelfde als jij kunt.

4. Bezoekers komen voor jou

Op Hyves kun je honderden vrienden hebben, maar als ze je niet opzoeken… Met je eigen website kun je precies zien hoeveel mensen je site bezoeken, waar ze vandaan komen, hoe lang ze blijven en waar ze naar toe gaan. Kwestie van de juiste software installeren. Dat kan bij je eigen website, vervolgens kun je daar natuurlijk je aanbod op aanpassen. Komen ze voor je mooie strandfoto’s? Maak je er toch meer. Komen ze voor je diepgravende analyse op het Wereldkampioenschap voetbal, schrijf je daar toch vaker over. Kwestie van aanpassen aan wat je weet.

5. Inkomsten gaan naar jou toe

Wanneer er meer en meer bezoekers komen kun je advertenties plaatsen. De inkomsten hiervan zijn voor jou. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen, juist als tegenbeweging, om geen advertenties te plaatsen. Misschien wil je daar je bezoekers, je vrienden, juist niet mee lastig vallen. Dat bepaal je dan zelf.

6. Contact opnemen

Wanneer je op je eigen website een contactformulier plaatst, dan kan een bezoeker net zo eenvoudig een bericht aan je doorgeven als dat via Hyves kan. Daar hoeft hij of zij geen mail software voor op te starten. Kwestie van de juiste formulieren aan je site toevoegen.
Willen ze echter reageren, dan kun je weer reactieformulieren toevoegen. Iets wat bij WordPress standaard zit ingebouwd. Deze reacties staan meteen, of na goedkeuring van jezelf, op de website. Net zo ‘Sociaal’ dus als Hyves.

7. Heel betaalbaar

Een website en een domeinnaam op het internet zetten is niet erg kostbaar, eerder goedkoop. Laten we uitgaan van een website met wel wat mogelijkheden, dan ben je voor nog geen zeven euro per maand klaar. Mocht je echt veel bezoekers krijgen dan wordt dat wat meer, maar dan spreek je snel over een ander soort website. Een eigen website hebben is dus heel betaalbaar.

Ik hoop dat ik je overtuigd heb. Hyves account sluiten en je eigen naam als domeinnaam registreren. Of iets dat er op lijkt. Bekijk html-site eens op artikelen over bijvoorbeeld beginnen met het maken van een website.

Veel succes!

Een eigen travel blog leren maken?

Download mijn gratis Eboek

E-boek Je eigen travel blog maken!

18 Reacties

Voeg toe →

 1. Hey,

  Helemaal mee eens. Maar je noemt op vele pagina's van je een bedrag van ± 7 euro per maand. Dit klopt gemiddeld wel. Zelf zit ik bij Antagonist. € 28,56 (incl. BTW) per jaar voor 3000 MB opslag met 60 GB dataverkeer per maand. Onbeperkt aantal e-mailadressen, e-mailforwarders, sub-domeinen, ftp-accounts en incl. PHP, MySQL, webmail, enz. Heb zelf de ervaring dat de uptime van hun erg goed is! Ik vraag me dus af. Hoe denk jij over deze hosting?

  Wilfred

 2. Leuk artikeltje, ik denk dat de meeste geen eigen blog (of website) maken omdat ze:
  A= Moeten betalen voor een domein + hosting.
  B= Je moet eerst iets leren, HTML + CSS als standaard.

  Vele zien dit als tegenwerking, daarom doen ze het gratis en gemakkelijk 😉
  Maar gelukkig bouw ik wel zelf websites… 😛

 3. Wat hebben we nou eigenlijk aan dit bericht?
  Veel mensen die hyves hebben, hebben geen idee hoe ze een eigen website moeten bouwen. En volgens mij kun je op hyves al zien wie er op je pagina komen, en je profiel privé instellen. Misschien moet je er wel voor betalen, maar dat doe je ook voor een website.

  En als je een hyvespagina hebt, kunnen mensen je makkelijker vinden dan een website van jou, waar ze het bestaan ervan misschien niet eens wisten.

  De meeste mensen met een hyvespagina hebben ook niet enorm veel te vertellen, dus zullen ook niet zo snel een blog starten, hyves wordt door veel gebruikt om een beetje te chatten volgens mij.

  Ik vind het maar een rare vergelijking, en een behoorlijk nutteloos bericht..

 4. Heel slechte post, echt. Ik zie dit meer als een post om uiteindelijk die link onderaan te promoten, zonder nagedacht te hebben wat je schrijft.

  ——–

  Hyves is niet bedoeld als 'eigen site', maar als profielenpagina. Er zijn bijna geen (zoniet géén) sites die over een persoon gaan, zonder dat hij/zij hiermee een dienst wil promoten. Een blog, ok, uitzondering tot deze regel. Maar Hyves en Facebook e.d. zijn er voor mensen om te 'connecten' met elkaar, vandaar ook de naam sociale netwerken. De features die op deze sites zitten overschrijden elk beetje basiskennis van HTML en CSS. Of wil je beweren dat je met die basiskennis een systeem op je site kan zetten waarmee je foto's kunt uploaden, ze aan je vrienden kan laten zien, en dat soort dingen. Dat is het doel van deze sites en een persoonlijke website (die naast het feit dat het geld kost ook nog veel meer tijd vereist) komt daar niet eens in de buurt.

 5. Ik ben het wel eens met daan.
  Dit soort artikelen zijn al zo vaak gepost. Maar een website bouw je niet 1..2..3.. je doet er wel langer over. Om over het gebruik van wordpress op je website maar te zwijgen…

  Daarnaast valt het me nog mee dat er niet een link naar die betaalde tutorial staat…

 6. Ik ben het met Daan eens.

  Hyves is voor contacten, niet voor een site over jezelf. Daarnaast bouw je niet ..1..2..3.. een website.
  Het valt me wel mee dat er onderaan geen link naar die betaalde turorialreeks staat. 😉

 7. Ik ben het hier eens met Daan. Hyves is niet bedoelt als webpagina, maar meer om te connecten met mensen (en voor bedrijven/personen ideaal om te adverteren). Doordat mensen bij hun merken e.d. allerlei producten zetten, en vrienden worden met bekende mensen/lid worden van bedrijven hyves is dit allemaal gratis reclame. (afgezien van dat ze misschien goldmember willen worden om zo gebruik te maken van de extra features).

  conclusie:
  hyves != eigen website, maar een communicatie platform.

 8. Deze post is natuurlijk ludiek bedoeld. Het gaat me om het idee dat veel mensen denken dat het maken van een website heel ingewikkeld is en ze nemen een hyves pagina en denken daarmee een 'eigen site' te hebben. Natuurlijk dient Hyves een totaal andere functie. Soms moet je een beetje tegendraadse artikelen schrijven…

 9. Oke 🙂 Maar daar lok je dan natuurlijk wel discussie mee uit bij de mensen die deze intentie niet zien. =D

 10. Laat dat nu net de bedoeling zijn… Zo'n discussie is wel eens interessant snap je.

 11. Misschien de discussie verder voortzetten op het forum? Mijn reactie wordt hier namelijk bijna nooit neergezet.:(

 12. Kan ik op mijn eigen site dan ook foto's plaatsen zoals op Hyves en mezelf tikken zodat andere mensen dat zien? Kan ik vrienden toevoegen en met mensen chatten op mijn site? Kan mijn vriendin ook haar eigen site maken? Hyves is gratis en binnen 5 minuten klaar, hoe snel gaat dit?

  Onee een social network site is iets heel anders dan een website. Laat maar.

 13. @tom: "Kan ik op mijn eigen site dan ook foto's plaatsen zoals op Hyves en mezelf tikken zodat andere mensen dat zien? Kan ik vrienden toevoegen en met mensen chatten op mijn site? Kan mijn vriendin ook haar eigen site maken? "

  Antwoord: Ja.

  Een hyvespagina =! een site. Het is een online profiel.

  Maar dit is wel een slecht artikel.

  1. Jij bepaalt hoe je website er uit ziet!
  Op hyves kan je ook het design aanpaasen.

  2. Creativiteit kent geen grenzen
  je kan heel creatief zijn. Kijk maar eens naar hyves pagina's van grote bekende bedrijven

  3. Jij bepaalt wie er kijkt
  Op hyves kan je dingen afschermen en publiekelijk maken.

  4. Bezoekers komen voor jou
  Als je op iemands hyves pagina komt, dan kom je voor diegene.

  5. Inkomsten gaan naar jou toe
  Sowieso wil je op een online portfolio geen ads doen. Dat is vrij triest.

  6. Contact opnemen
  kan makkelijk via hyves.

  7. Heel betaalbaar
  Hyves is gratis?

  Oftewel, alle argumenten kunnen ook voor hyves gelden. Ik zie geen bulletproof argument dat mensen echt overhaalt. Wat is nou echt HET ding om een eigen site te hebben?

  Ik vind hyves ook niks. Maar het is iets wat je NAAST je eigen portfolio gebruikt. Hoeveel bedrijven checken tegenwoordig hyves? Vooral als je bijv. een communicatie baan wilt of een baan bij een soortgelijk bedrijf als hyves. Waar denk je dat ze dan gaan checken wat je doet?

 14. ik zou dit graag willen doen!!!!

 15. Ik wil heel graag een soort hyves of iets anders:D

 16. @anastasia

  ja ik (wijmijnzusjemoeterookpersebij)ookXD

  maar wel gratis

  -xxx- Tayla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *