Zo langzamerhand raakt de WordPress gemeenschap in de ban van de nieuwste versie van WordPress, 3.0. Nu versie 2.9 alweer een tweede update heeft gekregen komt de lancering van 3.0 steeds meer in zicht. De planning is dat deze versie in mei wordt gelanceerd. De vraag is natuurlijk of we hierop zitten te wachten. Vandaar dat ik in deze post wat voors en tegens op een rij zet van WordPress 3.0.

Multi User optie

Vanuit een admingedeelte meerdere blogs aansturen is wellicht de belangrijkste verbetering. Misschien heb je wel meerdere weblogs draaien. Met WP 3.0 kun je deze verschillende permissies geven en vanuit 1 admin bewerken.

Aangepaste posts

De ondersteuning voor aangepaste posts wordt beter. Dit betekend niet dat de categorieƫn zullen verdwijnen, maar dat het eenvoudiger wordt om posts die bijvoorbeeld een aangepaste layout nodig hebben in te voegen.

Menubeheer

Het beheren van menu’s zal worden vereenvoudigd. Dat houdt in dat je menu’s makkelijker kun verplaatsen en dat er minder een beroep zal moeten worden gedaan op Widget management en submenu’s beheren.

Nieuw design

Er komt een nieuw standaard design voor WordPress 3.0, wat 2010 genoemd gaat worden. Wellicht betekent die naam dat er ieder jaar een nieuw standaard design verschijnt voor WordPress

Achtergrond en afbeeldingen

Aangezien het werken met achtergrond en afbeeldingen voor design vereenvoudigd wordt, zou het maken van een ander design ook eenvoudiger worden. Daarbij zou het mogelijk worden om voor elke auteur een verschillend design te hebben zodat het makkelijker wordt je eigen identiteit aan een weblogpost toe te voegen.

Bugs

Natuurlijk komen er bij een officiĆ«le release altijd bugs tevoorschijn. Het kan handig zijn om de allereerste versie van 3.0 even over te slaan en te wachten tot de meeste bugs gerepareerd zijn. Ook blijkt WordPress nog steeds gevoelig te zijn voor veiligheidsrisico’s. Soms met je permissies voor een installatie op 777 zetten, terwijl je deze na de installatie naar 755 zou moeten omzetten. Dit houdt dus een risico in. Hopelijk verbetert dit ook allemaal nog.

Mocht er een betaversie gedownload kunnen worden dan laat ik jullie natuurlijk een kijkje achter de schermen nemen. Voor nu nog even geduld.

Wat weet je nog meer over WordPress 3.0?

Als je dit een interessant artikel vond…

heb je vast ook interesse in mijn NIEUWSBRIEF!
Iedere week weer een nieuw ARTIKEL!