Youtube – Meer bezoekers naar je website

youtubeYoutube kan er voor zorgen dat er meer bezoekers naar je website komen. Wist je dat er iedere dag meer dan 2 miljard video’s worden bekeken op Youtube. Toch kun je daar nog wel hoog scoren in de zoekresultaten. Als je bijvoorbeeld zoekt op HTML5 in Google dan zie je ongeveer 53 miljoen resultaten. Als je hetzelfde zoekwoord intoetst bij Youtube, dan komen er maar 11500 resultaten te staan. Dat maakt nogal verschil, terwijl er bijna evenveel mensen de zoekfunctie van Youtube gebruiken!

Maak een goede video

Je hoeft geen regisseur in te huren, maar een beetje kwaliteit is natuurlijk belangrijk voor je video. Zorg dat je weet waar je het over gaat hebben, zorg dat je de zaken die je wilt laten zien binnen bereik hebt en zorg ervoor dat je de juiste instrumenten hebt.

Mensen verwachten niet dat je topkwaliteit verzorgt, dat is het mooie van deze tijd, ook met weinig middelen, maar met een goede boodschap kom je toch over.

De metatags van Youtube

Als je een video vervolgens upload, dan heb je verschillende velden die je kunt invullen. De titel, de omschrijving en de keywoorden. De titel is natuurlijk belangrijk om kijkers te trekken, maar ook om je keywoorden in te plaatsen. Zorg dat de keywoorden dus als eerste in de titel staan.

Vervolgens plaats je een omschrijving. Hierin gebruik je keywoorden, maar dan wel in een logisch verhaal. Daarnaast zet je altijd een link naar je website in de omschrijving. Je hebt dan meteen een goede backlink naar je eigen website.

Vervolgens plaats je alle belangrijke keywoorden in het vak met de naam ‘labels’. Dit is voor Youtube een belangrijke bron van informatie over de inhoud van de video. Een zoekmachine kan nog niet echt goed de inhoud van een video indexeren, deze labels zijn dus nog wel van belang.

Promoot je video’s

Daarna kun je aan de slag met het promoten van je video’s, op twitter, hyves, facebook. Je kunt je video’s gemakkelijk invoegen en linken. Plaats de video ook op je website en de bezoekers zullen komen.

Overigens heb ik een kanaal waar alle video’s van HTML-site te vinden zijn. Leuk om nog eens te bekijken in verloren uurtjes: http://www.youtube.com/htmlsite

Als je dit een interessant artikel vond…

heb je vast ook interesse in mijn NIEUWSBRIEF!
Iedere week weer een nieuw ARTIKEL!

7 Reacties

Voeg toe →

 1. Ik vraag me af waarom je zo veel schrijft over sommige onderwerpen. Sommige dingen -zoals youtube- komen namelijk meerdere keren voor op je blog. Even wat linkjes:
  http://localhost:8888/bezoekers-trekken-met-youtube
  http://localhost:8888/6-redenen-youtube-gebruiken
  http://localhost:8888/nieuwe-website-het-stappenplan

 2. Deze website gaat over alles wat je nodig hebt om een succesvolle website te maken. Youtube is daar een onderdeel van denk ik. Ik probeer daar over te schrijven en af en toe andere invalshoeken te gebruiken. Het is niet altijd even eenvoudig om steeds weer input aan een website te geven, maar ik doe mijn best en ja dan gaat het soms over hetzelfde, soms ook niet…

 3. ik denk dat bij sommige websites video's handig kunnen zijn, maar in de meeste gevallen kan ik me niet bedenken hoe je een interesante video over je website zou kunnen maken

 4. Ik denk inderdaad dat Youtube wat dat betreft een goede zoekmachine aan het worden is, en dat het belang om erin vindbaar te zijn stees groter wordt. Los van het feit dat veel video's volstrekt oninteressant zijn. Maar zijn veel websites dat ook niet?

 5. ja maar hoe dan
  mensen intereseren het nooit echt zo
  maar je zelf wel šŸ˜€

 6. YOUTUBE vids met goede metatags IS een MUST ! Daarnaast de vids promoten en zorgen dat ze hoog in de Youtube rankings komen ! En zie…..het verkeer naar je website groeit en groeit. Kijk maar eens in Google…welke resultaten staan vaak bovenaan (met name populaire zoekwoorden)…juist Youtube filmpjes….(overigens niet zo raar natuurlijk. Youtube is van GOOGLE !!! Niet vergeten dus !)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *