meneer simmering

Menu Close

Zelfstandig Ondernemer in 69 stappen

Handboek ZZP 2010 Tijs van den BoomenNee, sorry ik ga hier geen 69 stappen opschrijven die er toe moeten leiden dat je een succesvolle zelfstandige zonder personeel (zzp-er) bent geworden. Maar mocht je toch de 69 stappen willen weten dan is er een handboek voor de aankomende zzp-er die je met behulp van deze stappen in ieder geval een goede basis kan geven om als ondernemer te starten. Het Handboek ZZP 2010 is een onmisbaar naslagwerk voor iedereen die aan de slag wil als ondernemer, of zijn eigen onderneming eens goed tegen het licht wil houden.

2 titels, 1 boek

Het boek heeft eigenlijk twee verschillende titels. Handboek Freelancen 2010 is volgens de schrijver een benaming die door sommigen als ouderwets wordt gezien, daarom is exact hetzelfde boek uitgegeven, maar dan met de titel ZZP 2010. ZZP-er is volgens diezelfde mensen wat meer van deze tijd.

Vragen

Maar hoe je jezelf ook noemt, wanneer je voor jezelf begint heb je meestal meer vragen dan antwoorden. Forums staan er vol mee, hoe werf je klanten, hoe zit het met de belastingen, de aangifte en de BTW? Hoe ga je om met tegenslagen, hoe bereid je je voor en hoe maak je een goed plan voor de toekomst?

Naslagwerk

In dit handboek staan op al deze vragen uitgebreide antwoorden. Het boek moet je dan ook niet alleen van voor naar achteren lezen, en, misschien meer nog zelfs, als naslagwerk gebruiken. Loop je tegen een probleem aan, dan kun je het in dit boek opzoeken.

Checklist

De 69 tips waarmee het boek start moet je zien als een soort checklist. Wanneer je iets tegenkomt, waar je nog niet over hebt nagedacht, dan wordt er direct doorverwezen naar de juiste bladzijde waar er meer over het onderwerp te vinden is.

Actueel

Aangezien het boek gericht is op 2010 zijn de laatst actuele zaken in het boek opgenomen. Ook wordt er gebruik gemaakt van de laatst bekende regelgeving. Natuurlijk blijft dit aan verandering onderhevig, maar dit boek is toch een must voor iedereen die nu bezig is als ondernemer. Daarbij maakt het niet uit of je fulltime voor jezelf werkt, of dat je parttime websites ontwerpt op je zolderkamer.

Praktisch

De praktijkvoorbeelden maken het boek ook nog eens prettig leesbaar. De meesten zullen het echter niet helemaal lezen. Dat is ook niet de bedoeling. Na de 69 stappen lees je gewoon wat je van toepassing vindt. Al is mijn idee dat het nooit kwaad kan om het boek een keer helemaal door te nemen. Je komt altijd wel zaken tegen waar je niet aan gedacht had en die wel relevant kunnen zijn.

25 euro

Dit boek is voor 25 euro te bestellen bij computerboek.nl. Dit is de investering meer dan waard, alleen al aan belastingbesparende tips. Ik zou zeggen, bestel het snel.

Bestel het boek nu!

Als je dit een interessant artikel vond…

heb je vast ook interesse in mijn NIEUWSBRIEF!
Iedere week weer een nieuw ARTIKEL!