Zuiderzin, de perfecte mix!

Ergens verscholen in Antwerpen ligt ‘Zuiderzin’, een authentieke stadswoning uit de 16de eeuw, een bijzondere en rustige plek in een bruisende stad! Een plekje om je lekker terug te trekken, weg uit het hectische leven, maar wanneer je de deur open doet en je wandelt doorheen enkele straatjes, dan sta je meteen middenin het boeiende, historische stadscentrum.

Kathleen Gillis van Zuiderzin vertelt: “Initieel was het de bedoeling het stadshuisje te verhuren, maar doordat we tijdens de renovatie zo werden aangetrokken door de idyllische sfeer (buurtbewoners spreken hier zelfs over een dorpje in Antwerpen), ontstond het plan om er een vakantiewoning van te maken. Op die manier kunnen we ons hier af en toe, samen met onze kleine kinderen onderdompelen in het stadsleven. Onze pied-à-terre geeft ons de perfecte mix tussen het stadsleven en het leven op de buiten, waar wij wonen.”

zuiderzin-van-binnen

Het Sint-Andrieskwartier

Zuiderzin ligt in het Sint-Andrieskwartier. “We zien zelf de unieke ligging als een grote troef. De sfeer die deze wijk uitstraalt is erg gezellig en volks. Het trekt artistieke mensen aan en laat een waaier aan culturele verscheidenheid zien.”

“Dit komt misschien mede door de mode-academie, het Tropisch Instituut en het hippe Zuid die in de nabijheid liggen en die daardoor de typische cafeetjes en restaurantjes tot stand deden komen (denk aan Den Artist in het mooie jugendstil pand tegenover het Museum voor Schone Kunsten),” aldus Kathleen.

De leukste pleinen van Antwerpen

“Aangezien ikzelf van heerlijk rustige terrasjes en pleintjes hou, kom ik helemaal tot rust op het Sint-Andriesplein, het op één na leukste pleintje van Antwerpen. De Dageraadplaats heeft een speciaal plaatsje in mijn hart maar dat is al wat verder weg en kun je beter per fiets bezoeken.”

“Op zondag is het leuk toeven op het Sint-Jansvlietplein, waar antiquairs hun pracht en praal dan hebben uitgestald.”

sint-jansvlietplein Antwerpen

“En natuurlijk is het Red Star Line-museum een must voor de Antwerpen-bezoeker. Gewoon een wandelingetje naast de Schelde, waar altijd wel één of ander, cruiseschip, tanker, zeilschip of fregat ligt, brengt je ernaar toe.”

De beste tips van Kathleen

Volgens Kathleen heeft Antwerpen veel unieke zaken: “Heel bijzonder is Your, een concept store, vooral Noë by Your is tof.”

“Voor nog meer mooie schoenen moet je bij Zappa in de Kammenstraat zijn.”

“Verder zijn er vele gezellige ontbijtbarretjes, zoals Caffè Noir op de Steenhouwersvest.

caffe-noir

Lunch nuttig je in brasserie Bizy Lizy op de Vlaamsekaai en als het eens wat anders mag zijn, kies je een wereldgerecht in het reizigerscafé Via Via in de Wolstraat.”

“Ook een bezoek waard is goudsmederij Wim Meeussen in de Wijngaardstraat, gelegen aan het schitterende Conscienceplein.”

Elke maand stuur ik mijn lezers een update...
Schrijf je hieronder ook in en blijf op de hoogte!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *