• Vlissingen: Voorjaarsdag in de Winter
  16 februari en de temperatuur schiet de hoogte in. Het is maar liefst 15 graden. Het zonnetje schijnt volop. Op het strand van Vlissingen ziet het zwart van de mensen. Logisch natuurlijk met dit heerlijke voorjaarsweer. Er lopen mensen zonder jas, kinderen steppen in een t-shirt voorbij en bij de ijsjes (…)
  Verder lezen »
 • Antwerpen, tram 70
  Halte gevraagd… een rood lampje springt aan in tram nummer 7001. Over de Londenstraat rijdt tram lijn 70 in een rustig gangetje in de richting van het MAS. De tram heeft een eigen bedding en de rails van de tram lopen over de Londenbrug, gescheiden van het drukke verkeer richting Rijnkaai. Lijn 70 (…)
  Verder lezen »
 • Simon, Remco en ik
  De televisie staat in de hoek van de kamer te flikkeren. Op het scherm is een oude man te zien. Hij is te gast bij Matthijs. De man is Remco Campert. Hij lijkt oud, zijn geest en zijn woorden laten het tegendeel zien. Remco Campert heeft samen met Kees van Koten een nieuw boek geschreven. Remco zet mij (…)
  Verder lezen »
 • The Social Brand – social media, the next level
  The Social Brand is in September 2017 opgericht omdat Anouk van Vliet zag dat veel ondernemers hun huisstijl en passie (hun verhaal) niet goed door vertaalden naar social media. “Ik had hiervoor een eigen onderneming die zich volledig richtte op branding. Ik baalde echt dat ondernemers de branding (…)
  Verder lezen »
 • Denise Betsema, veldrijdster op een roze wolk
  26 jaar is ze. Ze heeft twee kindjes, zoon Jukka (7) en dochter Wolf (5). In het cross-gekke Vlaanderen is ze wereldberoemd. Op Texel, waar ze woont, natuurlijk ook. Denise Betsema. Ze rijdt voor het Vlaamse cross-team Marlux-Bingoal als veldrijdster. Jij bent een rijzende ster in het veldrijden, wat (…)
  Verder lezen »
 • Valerie communiceert, haar hart klopt voor verhalen
  Als je een schip wil bouwen, roep dan geen mannen en vrouwen bij elkaar om hen bevelen te geven, om ze elk detail uit te leggen, om ze te vertellen waar ze alles kunnen vinden. In plaats daarvan, leer ze verlangen naar de enorme eindeloze zee. – Antoine de Saint Exupery Het hart van Valerie Willemse (…)
  Verder lezen »
 • De Leerkracht Coach, bewustwording op je eigen gedrag
  Roelie Zijlstra stond 18 jaar voor de klas in het basisonderwijs. Nu is ze leerkrachtcoach. Als geen ander weet ze wat er speelt bij leerkrachten en docenten. Hoe komt het toch dat we coaches nodig hebben? “Een goede coach laat je even stilstaan en laat je reflecteren op je eigen gedrag. Een (…)
  Verder lezen »
 • De travel bloggers tips voor 2019!
  Maar liefst 88 travel blogs. Ik vroeg de bloggers naar de ultieme tip voor 2019. Of het nu gaat om hun blog, hun reizen, schrijven, ze hebben allemaal wat te vertellen. De lijst van travel bloggers! Vanzelfsprekend hebben ze (nog) niet allemaal gereageerd. Mochten er de komende tijd nog reacties bij (…)
  Verder lezen »
 • Een reisblog, 35 tips voor een artikel
  Je hebt een reisblog, en dan heb je vast wel eens van die dagen, dan staar je naar je beeldscherm en probeer je te bedenken waar je over gaat schrijven. Ken je dat gevoel? Dat je het even niet meer weet…? Sinds ik twee dingen ben gaan doen heb ik hier geen last meer van. Het eerste is het kopen (…)
  Verder lezen »
 • Wandelen langs de Oosterschelde, Yerseke
  Vijftien wilde ganzen vliegen laag over het water. De lucht is grijs. Aan de horizon verdwijnt het water in de grijze lucht, of andersom. Het strand is leeg. Nee toch niet, er is geen mens, maar er zijn wel vogels. In allerlei soorten en maten. Strandlopers duwen hun lange snavel in het zand. Als je (…)
  Verder lezen »

Naar het complete archief »