Op 6 juni vorig jaar schreef ik mijn laatste nieuwsbrief met als titel ‘Terug naar de basis’. Toen kon ik nog niet weten hoe waar deze titel was.
Bijna een jaar later wil ik heel graag weer opnieuw beginnen met de nieuwsbrief Over Wandelen.

Afgelopen jaar ben ik geopereerd aan mijn hart, drie omleidingen omdat mijn kransslagader dichtgeslibd was. Gelukkig kan ik zeggen dat ik er op tijd bij was, dat ik geen hartaanval heb gehad en dat ik inmiddels weer helemaal gezond en fit ben.

Niettemin word je even terug geworpen naar de basis van je bestaan. Je hart is waar het allemaal om draait. Je hart zorgt ervoor dat je leeft. Dat is nu precies de reden om deze nieuwsbrief nieuw leven in te blazen, een nieuwe kans te geven.

Wandelen is zo goed voor je, voor je hart, voor je lijf, voor je geest. Door te wandelen heb ik de periode na de operatie goed doorstaan. Heeft mijn lijf weer de weg omhoog gevonden om te genezen en heeft mijn geest weer ruimte gekregen om zin in het leven te hebben!

In deze allereerste en tegelijkertijd 23e nieuwsbrief wil ik je graag meenemen naar de stad Utrecht, een plek waar ik na mijn studententijd een aantal jaar met veel plezier heb gewoond. Ook wil ik je heel graag meenemen naar de Azoren.
14 mei is er weer een hartstocht en daar wil ik je ook warm voor maken.

Natuurlijk in deze editie weer een mooi boek en een korte blik in wat Wandelmagazine deze maand te vertellen heeft (een heel fijn tijdschrift voor wandelaars!).

Kortom genoeg te vertellen weer! Heerlijk om terug te zijn!

Bjorn

Wandelen in Utrecht

Afgelopen week wandelde ik rond in Utrecht. Daar liep ik de wandelroute Grachten en Werven van de website ‘Routes in Utrecht’. Daar zijn niet alleen wandelroutes te vinden, maar ook fietsroutes. Zowel in de stad als in de wijde omgeving van Utrecht. Mijn blog lees je hier:

Wandelen in Utrecht… en koffie bij de Winkel van Sinkel

De wandelroute zelf kun je terug vinden op:
https://www.routesinutrecht.nl/routes/3833169755/wandelroute-grachten-en-werven

Rondlopen op de Azoren

Een paar weken terug was ik erg onder de indruk van een aflevering van Floortje naar het einde van de wereld. Ze was toen op de Azoren, Wat prachtig is het daar zeg! Op deze eilandengroep kun je werkelijk fan-tas-tisch wandelen! In de aflevering zag je dat Loannis een meerdaagse route had uitgestippeld over Santa Maria. Onderweg kon je overnachten in door hem zelf gebouwde hutten. Wat een avontuur moet dat zijn!
https://www.npostart.nl/BV_101407414

Sigrid van My travel Secret is ook gaan wandelen op de Azoren maar dan op het eiland Sao Miguel. Ook al zo’n prachtige bestemming. Je kunt haar avontuur lezen op haar blog:
https://www.mytravelsecret.nl/wandelen-op-de-azoren/

Hartstocht in mei

Het is bijna mei en vanuit de ervaringen die ik hierboven al beschreef (een hartoperatie) ben ik wat meer dan voorheen overtuigd van het feit dat je goed voor je hart moet zorgen. Bij de hartstichting proberen ze daar ook anderen van te overtuigen. Nog steeds erg noodzakelijk als je bedenkt dat er elke dag tientallen mensen aan een hartaanval overlijden!

Elk jaar worden er meerdere hartstochten georganiseerd en op 14 mei kun je deze doen vanaf je eigen huis. Je plant een mooie route, geeft je gegevens door aan de hartstichting, luistert naar de speciale radiozender van de hartstichting en gaan met die banaan!

Op 1 oktober vindt er ook weer een hartstocht plaats, deze kun je ook lopen op het strand van Scheveningen en ook daar kun je je al voor opgeven! Laten we beginnen met die van mei.
https://www.hartstocht.nl/mei

Om alvast in de stemming te komen hierbij het filmpje om je te activeren!

Boekentip: Beste Dagwandelingen in Frankrijk

Lonely Planet heeft een naam hoog te houden en dat doen ze met verve. Best Day Walks France is een prachtig vormgegeven boek met 60 fijne wandelingen in de natuur. Van wandelingen van een paar uur tot een complete dag, van makkelijk tot moeilijk. Ontdek wandeltochten in de Pyreneeën, de Franse Alpen, Frans Vlaanderen of op Corsica.

In het boek vind je fraaie kleurenplattegronden en foto’s die je meteen in de juiste sfeer brengen. Per regio een duidelijk verhaal waar je kunt verblijven, wanneer je er naar toe kunt, enzovoort. Te bestellen bij De Zwerver en op Bol.com (of kopen bij je lokale boekhandelaar natuurlijk!)

https://www.dezwerver.nl/r/europa/frankrijk/c/boeken/wandelgidsen/9781838692315/wandelgids-best-day-walks-france-frankrijk-lonely-planet/

Home

 
Ontdek Antwerpen in 5 wandelingen!
 
meld je aan voor mijn nieuwsbrief en ontvang gratis 5 wandelroutes in Antwerpen  
Meld je hieronder aan
en ontvang...
 
‘Op Stap met Meneer Simmering’
 
+ 5 wandelroutes door Antwerpen
 
...gratis in je mailbox!

Speciaal voor de lezers...
 
* Exclusieve interviews met ervaren reizigers...
* Gratis 5 wandelroutes door het prachtige Antwerpen!
* Elke twee weken de mooiste reisverhalen in je mail!