Wandelen is eenvoudig om te doen. Met een beetje gezondheid kun je gaan wandelen. Je kunt het op ieder moment van de dag doen (denk ook eens aan nachtwandelingen!) Het enige specifieke onderdeel dat je echt nodig hebt zijn goede schoenen, en dan kun je gaan! De voordelen van wandelen? Hier zijn er 13!

Verbrand meer calorieën

Wandelen verbrand calorieën zoals andere oefeningen, maar dan zonder de impact en stress die andere oefeningen je lichaam kunnen geven zoals joggen en hardlopen. Zelfs als je niet helemaal fit bent dan kun je een rustige wandeling inplannen en de voordelen ervaren van bewegen

Een sterker hart

Bewegen helpt je hart altijd! Je zet je hartspier een klein beetje harder aan het werk wat goed is voor je gezondheid. Je hart sterk en gezond houden zorgt voor een langer leven!

Sterkere botten

Als je ouder wordt, dan worden je botten wat brozer. Daardoor ervaar je eerder pijn. Dit kan leiden tot breuken en andere vervelende ervaringen. Als je blijft wandelen is de kans minder groot om hier last van te krijgen.

Verbetert balans en coördinatie

Hoe meer je je lichaam gebruikt, hoe meer het voor je werkt. Vaker wandelen verbetert je balans en coordinatie omdat je lichaam gewend raakt aan rechtop staan en meer bewegen. Het is een kwestie van oefenen en zorgen voor sterkere spieren en gewrichten.

Verhoogt je longinhoud

Wandelen, zeker snel wandelen verhoogt je adem snelheid en daardoor je longinhoud. Normaal gesproken duurt het zes tot acht weken tot je echt een groot verschil gaat merken.

Lagere bloedsuiker

Mensen met een hoog gehalte aan bloed suiker kunnen grote winst boeken met wandelen om deze suikers uit hun bloed te krijgen. Het is geen genezing voor type 1 diabetes, maar het helpt mensen met type 2 enorm en het helpt mensen met type 1 vaak om minder insuline te moeten nemen.

Verlicht gewrichtspijn

Als mensen ouder worden krijgen ze vaak pijn in hun gewrichten, vaak veroorzaakt door artritis. Het lijkt tegenstrijdig om dan te gaan bewegen, maar meer bewegen kan echt pijn in de gewrichten verminderen. Dit komt omdat artritis littekenweefsel veroorzaakt door gebrek aan beweging, dus als je meer beweegt kun je dat probleem stoppen of verminderen.

Verhoogt je immuniteit

Door bloed te laten rondpompen en je hart stelsel aan het werk te zetten wordt je immuniteit vergroot en loop je minder kans op verkoudheid, griep en corona.

Meer energie

Elke keer als je je moe voelt zonder echte reden, ga dan eens tien minuten snel wandelen. Je zult merken dat je direct meer energie hebt. Deze vorm van snel wandelen is een perfecte manier om ‘s ochtends echt wakker te worden.

Versterkt je mentale gezondheid en gemoedstoestand

Een fijne wandeling in de natuur versterkt je mentale gezondheid. Als je je wat down of sip voelt kan een flinke wandeling in de natuur helpen. Voel je je angstig maak dan een snelle wandeling om wat extra energie te verbranden waardoor ook je angst minder heftig zal zijn.

Helpt je langer en gezonder te leven

Dagelijkse oefeningen verlengen je leven. Dat niet alleen, je geniet ook langer van het leven omdat je minder ziek bent en minder pijn.

Versterkt je beenspieren

We maken er geen geheim van dat wandelaars sterkere beenspieren hebben. Maar eigenlijk versterken ze alle spieren in je lijf wanneer je je lijf in beweging brengt.

Vergroot je creativiteit

Elke keer als je vastloopt in een creatief proces, ga naar buiten voor een stevige wandeling zonder je telefoon en muziek, je zult een boost aan creativeit ervaren.

Wandelen is iets wat iedereen kan doen. Daarom is het de perfecte manier om mee aan de slag te gaan om gezonder te worden, fitter te zijn en je goed te voelen. Wanneer start jij met je wandel programma?

 
Op Stap met Meneer Simmering
 
meld je aan voor mijn nieuwsbrief en ontvang een gratis ebook  
Meld je hieronder aan en krijg
‘Op Stap met Meneer Simmering’ gratis in je mailbox!

Ontvang...
* exclusieve verhalen en fotografie...
* Gratis Ebook 5 Wandelroutes in Antwerpen!