Abbaye de Beauport in Paimpol

abbaye de beauport Paimpol Bretagne

De stenen muren steken krachtig af tegen de felblauwe lucht. De bodem is bedekt met een bloemenpracht en door de ramen heen schittert in de verte het water van Het Kanaal. Vogels vliegen over en de natuur heeft weer bezit genomen van wat ooit een prachtige abdij was.

Ergens in een hoek groeien geneeskrachtige kruiden. Achter elke deuropening verwacht je een jongeman tegen te komen die je herkent uit de boeken van Ken Follet. Alles ademt hier de sfeer van de Middeleeuwen. Zelfs de naam van de nabijgelegen stad, Paimpol doet jezelf wanen in tijden van ridders en monniken.

Abdij van Beauport in Bretagne
Abdij van Beauport in Paimpol, Bretagne

Abbaye de Beauport is een magische plek die je binnentreedt door een prachtige houten deur. Je staat in een soort centrale hal waar je moderne boeken, bladwijzers en platen van deze abdij kunt kopen. Maar zodra je de volgende deur opent waan je je in een totaal andere wereld.

Mijn kinderen stoppen ineens met luid praten en zijn ook een soort betoverd door de schoonheid van deze plek.

Dit kloostercomplex uit de twaalfde eeuw heeft een bijna bizarre sfeer. Er is geen dak, de strakblauwe hemel is als het ware het plafond. Overal groeien prachtige bloemen. De grasvelden om de abdij zijn groener dan groen en weelderige bomen zorgen voor prettige schaduw plekken.

Het is er niet eens druk en toch is dit voor mij een stukje Bretagne waar het lijkt alsof de hemel en de aarde samenkomen.

Door een van de ramen kijk je in de verte over de zee… Daar in de verte komen de lucht en het water samen in de horizon. Ik kan uren blijven kijken.

uitzicht vanuit Abbaye de Beauport
uitzicht vanuit Abbaye de Beauport

Een van de kinderen roept me. Zullen we weer gaan? Misschien was ik in de twaalfde eeuw monnik geworden en kon ik wonen op deze betoverende plek!

Abbaye de Beauport

De abdij van Beauport is een prachtige plek vlakbij Paimpol in het Noorden van Bretagne. In de abdij wat uit verschillende delen bestaat kun je een tentoonstelling vinden van zaken die gaan over de abdij zelf. Het is er voor iedereen de moeite waard. Kinderen kunnen er prima ronddrentelen, volwassenen worden meegenomen in de sfeer en zelfs de hond mag mee.

abbaye de Beauport Paimpol

In juli en augustus zijn er rondleidingen met gids, maar je kunt er prima zelf rond dwalen.

De toegangsprijs is 6 euro. Ben je er als gezin betaal je maximaal 16 euro.
En nadien kun je er een hapje eten of bezoek een leuk restaurantje in de buurt!
Website: https://abbayebeauport.com

Elke maand stuur ik mijn lezers een update...
Schrijf je hieronder ook in en blijf op de hoogte!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *