De meeste mensen vinden het doen van de was NIET het meest plezierige klusje.

In België zie je nog meer dan in Nederland van die wasserettes, met TL verlichting, oranje plastic stoeltjes en wat lusteloos kijkende mensen die wachten tot hun was klaar is.

Niet echt de meest inspirerende omgeving.

Yuri Vandenbogaerde en Dries Henau vonden dat het anders mocht en kwamen een tweetal jaar geleden met een nieuw concept, de WASBAR.

Doordat ze bij de Vlaamse televisie in het programma ‘Topstarter’ meededen kwam hun Wasbar opstart in een stroomversnelling en konden ze in oktober 2012 een eerste Wasbar openen in Gent.

Inmiddels is er in Antwerpen ook een Wasbar geopend

Omdat wij in Antwerpen waren, een bezoekje brengend aan de altijd weer inspirerende ‘Markt van Morgen‘, kwamen we op het idee om ook maar eens de Wasbar met een bezoek te vereren.

De Wasbar, lekker eten en drinken en de was doen!

De Wasbar, lekker eten en drinken en de was doen!

De Wasbar kun je gewoon bezoeken of je nu de was doet of niet. De inrichting is al bijzonder mooi. Hogere stoelen, gewoon aan een tafeltje en lage stoeltjes met een salontafel, gewoon lekker zitten.

De kaart bestaat uit alleen maar overheerlijke dingen. Bij ons waren (uiteraard met drie kinderen) de wafels veruit favoriet. Anderen zaten nog lekker aan de brunch die je daar ook kunt krijgen…

Overigens niets dan complimenten voor de bediening

vlot, vrolijk en vriendelijk. Je voelt je er echt thuis.

Ondertussen staan er in de achtergrond wat wasmachines te draaien, een lekker muziekje en de koffie zorgen voor een fijne zondagmiddag sfeer.

De mensen achter de Wasbar hebben overigens ideeën genoeg. Zo is er bijvoorbeeld een kledingzaak waar je een gratis wasbeurt en wastips cadeau krijgt bij het kopen van je kleding. En regelmatig wordt er een muzikale avond georganiseerd.

Als ik in Antwerpen zou wonen…

dan zou ik mijn wasmachine de deur uit doen en gewoon iedere dag een TAS VOL WAS meeslepen, maar ja er zit een nadeel aan, ik zou failliet gaan omdat ik teveel koffie zou drinken en lekkere dingen zou eten.

Dat is dan ook meteen het enige nadeel van de WASBAR!

De Wasbar van buiten en van binnen - Graaf van Egmont straat 5, Antwerpen

De Wasbar van buiten en van binnen – Graaf van Egmont straat 5, Antwerpen

Website: wasbar.be
Facebook: facebook.com/WASBAR.BE

 
Op Stap met Meneer Simmering
 
meld je aan voor mijn nieuwsbrief en ontvang een gratis ebook  
Meld je hieronder aan en krijg
‘Op Stap met Meneer Simmering’ gratis in je mailbox!

Ontvang...
* exclusieve verhalen en fotografie...
* Gratis Ebook 5 Wandelroutes in Antwerpen!