bella toscane Frances Mayes

Bella Toscane – Frances Mayes

Toscane, zo’n gebied wat er op elke foto, elke kaart, prachtig uitziet. Als je een receptenboek pakt dan lik je je vingers al af bij al het lekkere wat uit Toscane komt. Een gebied in Italië met fantastische steden als Siena, Florence en San Gimignano.

Ooit ben ik er geweest, midden in de zomer. Een periode waarin je door de echte Italiaan voor gek wordt verklaard om dan deze streek te bezoeken. Zij zien ons liever komen in het voorjaar, of het najaar. Dan is Toscane op zijn mooist.

Helaas is dat meestal niet de periode van vakantie, maar daarvoor heb je natuurlijk een boek.
Om met Jhumpa Lahiri te spreken:

That’s the thing about books. They let you travel without moving your feet.

Het mooiste voorbeeld van zo’n boek is toch wel ‘Een huis in Toscane’ van Frances Mayes. Zij is in staat om met haar boek je compleet verliefd te laten worden op een streek waar het nog draait om mensen, eten en het leven vieren.

Dit boek las ik al heel wat jaren geleden en nog steeds (dat klinkt misschien wat raar) kan ik me helemaal voorstellen welk gevoel ik had bij het lezen van het boek.

Bella Toscane – Het Zoete leven in Italië, Frances Mayes

Drie weken geleden was ik in een kringloopwinkel en daar vond ik het vervolg op dit boek: Bella Toscane – Het Zoete leven in Italie.

Toen ik de laatste zin van Een huis in Toscane schreef, schreef ik de eerste de zin van Bella Toscane. Ik wist dat ik nog niet klaar was met schrijven over Italie

Hoe het kan weet ik niet maar Frances weet weer feilloos hetzelfde gevoel los te kweken bij het lezen van dit boek. Ze pakt je in met het schrijven over een land en een gebied waar je ooit een keer naar toe moet gaan. Waar je een landhuis huurt om een week of twee het leven te vieren zoals Frances en haar man dat doen.

Recept in het boek Bella Toscane

Bella Toscane bevat naast het verhaal ook recepten

Rijden over kleine landweggetjes, eten bij onooglijke, maar o zo voortreffelijke restaurantjes, wijn drinken, samen met Italianen die zo fantastisch kunnen praten en filosoferen. Wanneer gaan we weer, naar Bella Toscane?

Het boek is tweedehands nog te koop bij Bol.com

 
Op Stap met Meneer Simmering
 
meld je aan voor mijn nieuwsbrief en ontvang een gratis ebook  
Meld je hieronder aan en krijg
‘Op Stap met Meneer Simmering’ gratis in je mailbox!

Ontvang...
* exclusieve verhalen en fotografie...
* Gratis Ebook 5 Wandelroutes in Antwerpen!