Boek recensie: Op Roadtrip door Europa

Op roadtrip door Europa, uitgegeven door uitgeverij Zout ism Kleine Globetrotter

Op roadtrip door Europa, uitgegeven door uitgeverij Zout ism Kleine Globetrotter

Wie wil dat nu niet? Op roadtrip door Europa! Je stapt in de auto en je ziet wel waar je eindigt. Langs de mooiste plekjes in je eigen tempo en met je eigen spullen. Kinderen op de achterbank…

Wat zei je? Kinderen? Kinderen mee? Op roadtrip? Die jengelen en zeuren toch? Die kun je toch niet dagenlang op de achterbank zetten en meenemen op een roadtrip?

Daar denken Marlieke Kroon en Renee Schouwenburg toch echt anders over. Ze schreven het boek ‘Op Roadtrip door Europa – 25 avontuurlijke routes, getipt door gezinnen’.

Natuurlijk kies je er niet voor om alleen maar eindeloze ritten te maken. Nee, een roadtrip is een uitdaging om dingen te ontdekken. En dat is nu precies waar dit boek je bij helpt.

fotografie in het boek op roadtrip door europa

fotografie in het boek Op roadtrip door Europa

In verschillende landen van Europa plekken ontdekken die voor jou als volwassene de moeite meer dan waard zijn en die tegelijkertijd voor kinderen fantastisch zijn. En nee dan gaan we niet naar een pretpark, of toch wel?

Want is reizen door Europa niet een groot pretpark? Waar je zelf natuurlijk je best moet doen om de avonturen te vinden. Maar is dat eigenlijk niet veel leuker?

25 roadtrips in heel Europa

In het boek staan zogezegd 25 roadtrips door heel Europa. Het is handig ingedeeld in een aantal gebieden, Scandinavië, Groot-Brittannië en Ierland, Centraal, Zuid en Zuid-oost Europa. Elk land binnen deze delen bevat een tip, een ‘kidsfavoriet’, een advies voor wie het wel en voor wie het juist niet geschikt is.

binnenin op roadtrip door Europa

binnenzijde op Roadtrip door Europa met tips en suggesties

Vervolgens een prima uitgezette route die te volgen is met daarbij wat korte beschrijvingen die meer de sfeer beschrijven dan de route. De route kun je tenslotte zelf uitstippelen op een kaart.

De foto’s die rijkelijk in het boek te vinden zijn, zijn van persoonlijke aard, met de tipgevers en hun kinderen erop. Dat maakt het boek zeker wat persoonlijker en niet een afstandelijk dertien in een dozijn reisboek.

achterzijde op roadtrip door europa

Achterzijde Op roadtrip door Europa

Een fraai boek met hele handige en fijne suggesties om te bezoeken. Of je nu kinderen hebt of niet maakt eigenlijk niet eens zoveel uit. De tips zijn voor iedereen met een beetje een avontuurlijke inslag de moeite meer dan waard!

 
Gratis ebook Fotografie!
 
Achter de Lens - In gesprek met inspirerende fotografen  
In gesprek met zes inspirerende topfotografen. Leer van hun kijk op fotografie...
 
‘Achter de lens’
6 fotografen vertellen hun verhaal
...gratis in je mailbox!

Speciaal voor de lezers...
 
* Exclusieve interviews met ervaren fotografen...
* Gratis winkans op mooie fotoboeken!
* Elke twee weken de mooiste fotografie en tips in je mail!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *