Boek recensie: Wandelen in de Stad Antwerpen

De stad Antwerpen spreekt nog altijd tot de verbeelding. Je kunt er eigenlijk alles te voet doen. De stad is compact en goed te bewandelen. Veel Nederlanders gaan er op vrije dagen graag naar toe, bijvoorbeeld om te shoppen op de Meir, een pintje te drinken op de Groenplaats.

Mensen met een beetje lef ontdekken ook ’t Zuid met mooie musea, prachtige panden en fijne, kleinere winkels.

Hanna de Heus schreef het boekje Wandelen in de stad Antwerpen met daarin vijf wandelroutes die heel de stad doorkruisen.

Vijf wandelingen door verrassende delen van Antwerpen.

binnenzijde wandelen in antwerpen

binnenzijde wandelen in de stad Antwerpen

Het zijn juist de kleine, minder bekende winkelstraten met een mix van modezaken en vintage shops, design- en interieurwinkels, cafés en restaurants die Antwerpen (buiten de Meir) bijzonder maken.

In de gids van Hanna zijn zogezegd vijf wandelingen door buurten net buiten het centrum. Van de art-nouveauwijk Zurenborg tot het trendy Zuid, van de Linkeroever tot de hippe hotspots van Het Eilandje.

Er is ook een wandeling die je laat kennismaken met het Quartier Latin en het beeldenpark Middelheim. In deze Odyssee Reisgids:

– Bekende en onbekende bezienswaardigheden
– Heldere, kleurrijke lay-out
– Duidelijke wandelkaarten
– Relevante informatie over cultuur en geschiedenis
– Tips voor winkels en horeca

De kaarten in het boek zijn van uitstekende kwaliteit en door het formaat is dit boekje heel goed mee te nemen op je wandeling. De routes zelf zijn in bruinrode tekst, de aanvullende informatie is gewoon zwartgedrukt. Dit zorgt voor een duidelijk onderscheid tussen wat relevant voor je is op het juiste moment.

Wandelen in de stad Antwerpen

Wandelen in de stad Antwerpen

De foto’s zijn wat kleiner, dat is voor het actieve gebruik natuurlijk helemaal niet erg, want als het goed is zie je de werkelijkheid op het moment dat je een route loopt.

Hanna is duidelijk een kenner van de stad. Het zijn niet de ‘gewone’ toeristische hotspots die in dit boek staan, maar de straten en pleintjes buiten het toeristen gedeelte, en dat is precies de kracht van dit fraaie boekwerkje. In Antwerpen is zoveel meer moois te vinden dan de Meir en zijn grote winkelketens. Dit boek is zeker een aanrader!

 
Gratis ebook Fotografie!
 
Achter de Lens - In gesprek met inspirerende fotografen  
In gesprek met zes inspirerende topfotografen. Leer van hun kijk op fotografie...
 
‘Achter de lens’
6 fotografen vertellen hun verhaal
...gratis in je mailbox!

Speciaal voor de lezers...
 
* Exclusieve interviews met ervaren fotografen...
* Gratis winkans op mooie fotoboeken!
* Elke twee weken de mooiste fotografie en tips in je mail!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *