Petra de Hamer is een buitenmens en over dat buitenleven helpt ze anderen om boeken over te schrijven. Boeken zoals Perron Europa, Achter de Bergen, Buitenlucht leven en de Paden op. Maar ook Aan Zee en Onderweg van Francine Postma komen van uitgeverij Fjord, een heerlijk stoere naam voor een uitgeverij die net wat anders is dan anderen.

Ik vroeg Petra naar haar drijfveren, ideeën en haar eigen plannen. Een prachtig interview met een bijzonder mens.

In deze editie dus aandacht voor Petra, voor de boeken van haar uitgeverij en voor plannen die je zelf kunt maken om een grootse reis te maken en daar misschien wel een boek over te schrijven. Dan komt toch alles samen?

Uitgeverij Fjord

“Ik wil heel graag boeken maken voor mensen die houden van het buitenleven. Mijn idee is heel simpel: mensen stimuleren meer naar buiten te gaan zónder eindeloos ver te reizen.”

Nadat Petra de Hamer klaar was met haar studie Nederlandse Taal- en Letterkunde, ging ze werken bij reisboekenuitgeverij mo’media. Het duurde nog zo’n twintig jaar voor ze voor zichzelf begon en tussendoor werkte ze ook nog bij een aantal andere uitgeverijen en als journalist en fotograaf.

FJORD 3x buitenluchtleven boeken

FJORD 3x buitenluchtleven boeken

Maar drie jaar geleden maakte ze daadwerkelijk de stap om een eigen uitgeverij te beginnen. Uitgeverij FJORD.
“Ik kende het vak dus al voor ik begon.”

https://overwandelen.nl/petra-de-hamer-uitgeverij-fjord/

Bergwandelen voor beginners

Bergwandelen is heerlijk. Er zijn mensen die er hun hele leven verknocht aan blijven. In dit dossier helpen we beginners om veilig en goed voorbereid de bergen in te gaan. In dit eerste deel 10 voorbereidingstips.
Dit eerste deel en de andere drie delen vormen samen een mooie reeks, geschreven voor het online magazine Op Pad. Je kunt er allerhande tips vinden om te starten met bergwandelen, van de voorbereiding en het juiste schoeisel tot verzekeringen en veiligheid. Met deze reeks kom je goed voorbereid aan in de bergen!

https://www.oppad.nl/bergwandelen-voorbereiding

Achter de Bergen – Bas van Oort

Een heel fijn boek op zoek naar de verhalen uit de Alpen. Dit boek (van Uitgeverij Fjord) is een heerlijk feel good boek met prachtige verhalen die je met de liefde voor de bergen meeneemt naar Zwitserland, Frankrijk, Italie en Slovenie. De bergen in per fiets, te voet of klimmend.

https://overwandelen.nl/wandelboek-review-achter-de-bergen/

 
Ontdek Antwerpen in 5 wandelingen!
 
meld je aan voor mijn nieuwsbrief en ontvang gratis 5 wandelroutes in Antwerpen  
Meld je hieronder aan
en ontvang...
 
‘Op Stap met Meneer Simmering’
 
+ 5 wandelroutes door Antwerpen
 
...gratis in je mailbox!

Speciaal voor de lezers...
 
* Exclusieve interviews met ervaren reizigers...
* Gratis 5 wandelroutes door het prachtige Antwerpen!
* Elke twee weken de mooiste reisverhalen in je mail!