Een dagje Antwerpen, wandelen en met de tram

Een dagje Antwerpen is natuurlijk altijd leuk! Maar op dit moment ook wel een uitdaging.
Dat heeft vooral te maken met ‘de knip’. De verkeersader die dwars door de stad loopt is opengemaakt en daardoor is alles wat je met de auto doen een soort drama.

De vraag is trouwens of het ook wel de leukste manier is om met de auto deze stad te bekijken.

Met de tram door Antwerpen

Met de tram door Antwerpen

Veel leuker is het om dat met de tram te doen, en met de benenwagen.

Dagkaart voor de tram

Onlangs maakten wij weer een uitstap en dat deden we voornamelijk met de tram. We kochten een dagkaart en konden daardoor onbeperkt, al was het maar een halte verder, met de tram reizen.

Graag wil ik je meenemen in dit dagje Antwerpen doorkruisen.

We beginnen ons dagje bij Kinopolis. Deze bioscoop heeft een grote parkeerruimte waar je zonder kosten je auto weg kunt zetten, zonodig overdekt.

We hebben al een kaartje voor de tram. Deze kun je overal kopen in België, een kaartje van de lijn. Je kunt daarmee tien ritten maken. Wij wilden echter een dagpas. Ik probeerde deze aan te schaffen in een dergelijke sigarenzaak of supermarkt, maar overal werd ik afgescheept met het feit dat er enkel 10 ritten kaarten gekocht konden worden.

Dit in tegenstelling tot de website waar iets anders staat. Klein puntje van kritiek dus…

Maurice Coffee & Knits

De rit met lijn 6 die we nemen brengt ons, na een keer overstappen op lijn 3, bij de Groenplaats. Je kunt ook op de Meir uitstappen als je een halte eerder de tram verlaat.

Op de Groenplaats lopen we naar Maurice Coffee & knits onderaan in de Boerentoren.

Tijd voor een bakje koffie en daarna snel terug naar de tram. Nu pakken we tramlijn 11 vanaf de Melkmarkt naar de Jezusstraat. Het is maar vier haltes, maar het idee van de tram is al leuk genoeg!

Lush en de Meir

Als we uitstappen valt er een klein beetje regen, maar dat mag de pret niet drukken. Aan het begin van de Meir is er Lush. Daar willen de meiden natuurlijk even ruiken.

Als we klaar zijn en nog even wat gestruind hebben rond en op de Meir besluiten we weer de tram te gaan pakken.

Deze keer nemen we nogmaals lijn 11 en we nemen deze tram tot het eindpunt station Berchem.

Tram lijn 11

Het leuke van deze lijn is dat het Antwerpen laat zien in al zijn facetten. Vanaf de Melkmarkt, hartje centrum gaat deze tram langs Borgerhout, een smeltkroes van nationaliteiten en dan ineens door de Cogels Osy lei, een van de duurste straten van Antwerpen. Gaandeweg zie je de mensen veranderen en dat is mooi en bijzonder tegelijk. ’t Stad in al zijn facetten.

https://www.instagram.com/p/BYoNJtTB-xJ/

Den botaniek & In den Olifant

Vanaf station Berchem stappen we over op lijn 4 richting Hoboken. Deze tram stopt bij het Mechelseplein.
Voordat we aan een bakje koffie toe zijn wandelen we eerst door plantentuin den Botaniek. Wat ze hier aan planten hebben is vrij uniek te noemen.

Plantentuin den Botaniek, Antwerpen

Plantentuin den Botaniek, Antwerpen

Na een bezoekje aan ‘indenolifant‘ voor leuke spellen en speelgoed voor de kinderen, en de collectie is hier enorm, wordt het tijd voor koffie. We pakken een paar stoelen op het terras van Korsakov.

https://www.instagram.com/p/BXnijWGBVoT/

Terug naar huis

Het wordt langzaam tijd om weer naar huis terug te keren. De route die we nu nemen gaat weer per tram. We kiezen ervoor om nu niet door de premetro buis te reizen maar bovengronds. Het is weliswaar druk, maar op deze manier zie je Antwerpen op zijn best.

Eerst lijn 7 tot Meirbrug, dan een stukje lopen, lijn 12 tot het sportpaleis en dan snel over op lijn 6 tot we weer rond zijn bij Kinepolis. Moe maar voldaan de auto in, op naar huis na een geslaagde dag!

Plattegrond Antwerpen tram

Om zelf je route te plannen door de stad Antwerpen met de tram kun je hieronder de tram plattegrond van Antwerpen downloaden.

Tramlijnen Antwerpen - sept. 2017

 
Ontdek Antwerpen in 5 wandelingen!
 
meld je aan voor mijn nieuwsbrief en ontvang gratis 5 wandelroutes in Antwerpen  
Meld je hieronder aan
en ontvang...
 
‘Op Stap met Meneer Simmering’
 
+ 5 wandelroutes door Antwerpen
 
...gratis in je mailbox!

Speciaal voor de lezers...
 
* Exclusieve interviews met ervaren reizigers...
* Gratis 5 wandelroutes door het prachtige Antwerpen!
* Elke twee weken de mooiste reisverhalen in je mail!

 

3 reacties

  1. 26 april 2020

    […] Hoe het ook zij, ik vind het altijd weer een bepaalde charme hebben. En of het nu is met deze tramlijnen of een vernieuwde opzet, ik zal blijven rijden met de tram in Antwerpen! […]

  2. 13 juni 2021
  3. 17 oktober 2021

    […] Zo woon ik bijvoorbeeld in de buurt van Antwerpen. Ik weet daar dus al wat meer over te vertellen dan de gemiddelde Nederlander en dat doe ik dus ook in mijn artikel Wandelen en met de tram in Antwerpen. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *