De Koga WorldTraveller – Mijn nieuwe fiets

De Koga World Traveller, fiets van het jaar 2024

De Koga World Traveller, fiets van het jaar 2024

Glimmend staat ie voor me klaar, om een proefrit te gaan maken. De Koga WorldTraveller… wat een fiets. Kijk je kunt op een gewone fiets een fietstocht gaan maken, op fietsvakantie gaan en mooie avonturen beleven. Maar het oog wil ook wat en als je dan echt ervoor gaat moet je het goed doen. Dus vandaag ga ik een rondje fietsen op deze prachtfiets van een gerenommeerd Fries merk, Koga.

Eerder deze week was ik al even bij de Decathlon. Ja, een beetje de IKEA van de sportspullen. En ook daar stond een fraaie fiets. Beetje voordeliger ook omdat de Decathlon in staat is om heel veel te maken. De massa zorgt voor lagere prijzen en de Riverside Touring 900 is echt een fraaie fiets. De dragers voor de bagage vallen voor mijzelf een beetje uit de toon ten opzichte van de rest van de groenbruine fiets. Bij de Koga WorldTraveller zijn de dragers zwart en vallen ze daardoor wat weg, ze vallen gewoon niet op.

Riverside Touring 900 van de Decathlon

Natuurlijk geeft dat niet, want normaal gesproken heb je er toch tassen overheen, maar hé, zonder die tassen mag je ook gezien worden toch.

Decathlon touring 900

De Decathlon Touring 900; natuurlijk een fraaie fiets met veel leuke extra’s!

Heel persoonlijk vind ik de lagere achterstang niet mooi. Het zadel staat dan veel te hoog voor mijn idee. Trouwens, dat zadel, een lederen Brooks zadel, mag zeer zeker gezien worden en zit natuurlijk geweldig! Maar toch… Deze fiets is het net niet. Ook al zit er zelfs een USB aansluiting die je telefoon via de naafdynamo oplaadt.

Koga WorldTraveller 2024

Terug naar maandagmiddag. Buiten valt er een licht miezer regen. De dame van de fietsenzaak heeft er geen enkel probleem mee dat ik door deze grijze waterige massa de fiets ga proberen. Misschien voelt ze aan dat ik toch al een keuze heb gemaakt. Maar fijn is het wel. Even gewoon echt proberen, echt voelen hoe de fiets rijdt.

De brede banden ploegen zich door een plas en ik steek de weg over. Het is alsof ik op een tank rijdt, zo strak ligt de fiets op de weg. De banden geven eigenlijk helemaal niet de weerstand die ik toch een beetje verwacht had.
Met deze banden waan je je King of the Road. Het asfalt neemt ie alsof het niks is. Bospaden, grintwegen, volgens mij allemaal geen enkel probleem.

Deze fiets is het geworden, de Koga World Traveller uit 2024.

Deze fiets is het geworden, de Koga World Traveller uit 2024.

De fiets stuurt prettig en het bullhorn stuur bevat meerdere mogelijkheden om je handen te plaatsen. Twee standaarden, zowel voor als achter zorgen dat je de fiets overal neer kunt zetten en dat deze ook beladen niet omvalt.

Ik fiets terug en in mijn hoofd ratelt het even. Gelukkig twijfel ik niet lang en besluit ik deze fiets te gaan kopen. Nog een hobbel op de weg, figuurlijk dan, mijn huidige fiets verkopen omdat ik twee fietsen onzin vindt.

Specificaties van de Koga WordTraveller

De fiets is uitgerust met een Shimano Deore XT T8000 3×10 groepset met een 11-34 cassette voor soepele versnellingen.
De 55 mm brede Schwalbe Marathon Efficiency banden zorgen voor grip en comfort, en er is ruimte voor banden tot 70 mm breed.
De WorldTraveller heeft hoogwaardige Busch&Muller verlichting, een KOGA verstelbare stuurpen en Ergon handvatten voor comfortabel rijden.

Fiets van het jaar 2024 - Koga WorldTraveller

Fiets van het jaar 2024 – Koga WorldTraveller


Het zadel is van Selle Royal en de zadelpen is van KOGA alloy.
De remmen zijn hydraulische schijfremmen, Shimano MT400, zowel voor als achter.
De wielen hebben een Shimano Deore M6010 achternaaf en een Shutter Precision PD-8X voornaaf.
Verder heeft de fiets een B&M Eyc Senso T voorlicht, een geïntegreerde KOGA heavy-duty bagagedrager, een Ursus Mooi standaard en een AXA Imenso XL-ART slot voor veiligheid.

Ik kocht de fiets bij Rullens Fietsen in Wouw. Daar hadden ze een mooie korting op de Koga WorldTraveller.

Meer informatie over deze stoere alleskunner kun je vinden op de site van de vakantiefietser: vakantiefietser.nl/vakantiefietsen/fiets/koga-worldtraveller-2023/

Lees alles over de Koga WorldTraveller op Koga.com
Lees alles over de Decathlon Touring 900 op decathlon.nl

 
Op Stap met Meneer Simmering
 
meld je aan voor mijn nieuwsbrief en ontvang een gratis ebook  
Meld je hieronder aan en krijg
‘Op Stap met Meneer Simmering’ gratis in je mailbox!

Ontvang...
* exclusieve verhalen en fotografie...
* Gratis Ebook 5 Wandelroutes in Antwerpen!

 

← Vorig bericht

Volgend bericht →

1 Reactie

  1. Dank voor de link naar onze website. En heel veel mooie reizen toegewenst.
    ^Eric Schuijt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *