Een eindeloze strandwandeling – Nieuwsbrief #26

Vandaag liep ik even mijn dagelijkse rondje en werd ik weer herinnerd aan het feit dat we hier in Yerseke toch op een unieke plek wonen. Bij de Oosterschelde, aan het water kun je heerlijk wandelen. Inmiddels zijn er verschillende wandelroutes die het dorp aandoen. Het meest magische vind ik nog altijd de zee, langs de zee wandelen geeft een bepaalde rust in je hoofd en in je lijf.

Francine Postma maakte een eindeloze wandeltocht over het strand. Wat een heerlijk boek is er van haar hand weer verschenen!

Aan Zee, een eindeloze strandwandeling door Francine Postma
Ja, ruim een jaar geleden schreef ik al over een prachtig wandelboek van Francine. Nu heeft ze weer een boek, deze keer nadat ze langs de kust ging wandelen. Van Cadzand-Bad tot Den Helder. Om jaloers op te worden. Dus ik ging snel aan de slag om Francine te bevragen over haar nieuwe boek, over haar dromen en wat dat is, dat de zee altijd trekt aan ons mensen…

Francine Postma Wandelen aan Zee

Francine Postma Wandelen aan Zee

Van Francine Postma verscheen een jaar geleden het boek over haar wandeltocht over de St. Olavsleden. Het wandelen is nog steeds belangrijk voor haar: “Het helpt me om mijn hoofd leeg te maken, te resetten na een drukke dag of week en terug in het nu te komen.

Ik heb nogal de neiging om alle kanten op te vliegen met mijn gedachten, en door te wandelen kalmeer ik mijn geest. Dat heb ik onderweg in Zweden en Noorwegen geleerd en ik zal het de rest van mijn leven blijven doen.” aldus Francine in een gesprek over haar nieuwe boek ‘Aan Zee – een eindeloze strandwandeling’ wat over enkele dagen verschijnt!

https://overwandelen.nl/aan-zee-een-eindeloze-strandwandeling-door-francine-postma/

Het verklikkerstrand
Het is deze keer maar een rondje van een kilometer of vijf, maar het is een prachtig rondje! Een rondje om in de stijl van ‘Aan Zee’ te blijven. Over het Verklikkerstrand op de kop van Schouwen in Zeeland.

Daar waar vogels broeden en nog vrij spel hebben. Daar waar je niet kunt fietsen maar gewoon heerlijk langs de zee kunt struinen. Op sommige dagen is het druk, maar meestal is het heerlijk rustig.

Het is een route van Duinbehoud, een fijne stichting die haar best doet om het duingebied in ere te houden en te zorgen voor advies en inspiratie.

https://www.duinbehoud.nl/wandelroute-het-verklikkerstrand-een-stuk-prachtige-natuur/

Hartelijke groet, Bjorn Simmering

 
Ontdek Antwerpen in 5 wandelingen!
 
meld je aan voor mijn nieuwsbrief en ontvang gratis 5 wandelroutes in Antwerpen  
Meld je hieronder aan
en ontvang...
 
‘Op Stap met Meneer Simmering’
 
+ 5 wandelroutes door Antwerpen
 
...gratis in je mailbox!

Speciaal voor de lezers...
 
* Exclusieve interviews met ervaren reizigers...
* Gratis 5 wandelroutes door het prachtige Antwerpen!
* Elke twee weken de mooiste reisverhalen in je mail!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *