Equihen Plage: Op een steenworp afstand

Le domain Sauvage Evancy in Equihen plage

Le domain Sauvage Evancy in Equihen plage

Het is stil, heel stil… Aan de achterkant van ons huisje in Equihen Plage kijken we uit op een weiland. Iets met asfalt is vanaf hier niet te zien. Als je naar rechts kijkt zie je tussen de bosjes en struiken door, flarden van de oceaan. Draai je nog iets verder door naar het Noorden dan zie je de krijtrotsen van Engeland.

Een hond rent voorbij en wordt door zijn baasje tot de orde geroepen, dat is het enige dat de stilte verstoort.

Aan het einde van de middag trekken we nog even onze wandelschoenen aan en lopen we naar het strand van Equihen-plage.

Equihen plage route naar het strand

Equihen plage route naar het strand

Ik kan me bijna niet voorstellen dat het hier nooit drukker is. Ik probeer me te bedenken hoe het hier hoogzomer moet zijn. Drukte van belang met overal mensen.

Nu is het in Nederland meivakantie, de Fransen zijn dus niet vrij. Dat scheelt denk ik al enorm. Want het is lekker rustig. Natuurlijk scheelt het ook dat het niet echt warm is. Eigenlijk kun je het fris noemen. Fris voor eind april.

Een klein parkeerplaatsje markeert het einde van de weg en vanaf deze parking loop je zo het strand op. Deze plek is niet bestemd voor campers. De doorrij hoogte is op 2.10 meter gezet zodat deze hier niks te zoeken hebben.

strand Equihen plage Normandie

strand Equihen plage Normandie

En dat is niet geheel onterecht want er rijden hier echt ontzettend veel campers. Dat heeft vooral te maken met de route naar Equihen toe.

Equihen plage in Normandië

Equihen-plage is een klein plaatsje onder de rook van Boulogne-sur-mer. Omdat Boulogne een grote stad is heb je alles wat je wilt in de buurt. Denk aan supermarkten, een museum, wandelroutes en winkels.
Equihen zelf is een klein plaatsje wat ook weer de nodige voordelen heeft. En dan denk ik vooral aan de rust.

Om er te komen is het vooral aan te raden om de kustroute te pakken vanaf Calais. Als je daar afslag 43 neemt (A16 vanaf Calais in de richting van Abbeville), Guines en dan richting Bleriot-Plage en daarna Sangatte (afkomstig van het Nederlandse woord Zandgat) aanhoudt, dan kom je vanzelf op de D940 terecht.

Kustweg D940 ‘par la Cote’

Je ziet vanaf het plaatsje Escalles de richting ‘Boulogne par la Cote’ staan, dit is de kustweg die werkelijk prachtig is en langs Cap Blanc-Nez en Cap Griz-Nez komt. Vanaf die laatste kaap kun je met gemak (op een redelijk mooie dag) de Engelse kust zien. Hier liggen Frankrijk en Engeland het dichtste bij elkaar en dat doet het hordes dagjesmensen de kans pakken om dit te bekijken.

Evancy

Wij waren op het park ‘Le Domain Sauvage’, van Evancy. Een mooi, rustig park met twee appartementsgebouwen en een heel aantal vier-, zes- en een paar achtpersoonshuisjes. Dit park ligt op loopafstand van het strand en vanaf dit park kun je heel de omgeving prima bezoeken.

 
Ontdek Antwerpen in 5 wandelingen!
 
meld je aan voor mijn nieuwsbrief en ontvang gratis 5 wandelroutes in Antwerpen  
Meld je hieronder aan
en ontvang...
 
‘Op Stap met Meneer Simmering’
 
+ 5 wandelroutes door Antwerpen
 
...gratis in je mailbox!

Speciaal voor de lezers...
 
* Exclusieve interviews met ervaren reizigers...
* Gratis 5 wandelroutes door het prachtige Antwerpen!
* Elke twee weken de mooiste reisverhalen in je mail!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *