Etiene Musslin: Ik heb altijd van de Citroën 2CV gehouden!

Etienne Musslin is een groot liefhebber van de 2CV en van Citroën. In februari van dit jaar kocht hij een ticket voor de boot van Marseille naar Tanger en maakte hij een reis met zijn Citroën Traction Avant. Reden genoeg om hem te bevragen naar zijn liefde voor deze auto’s.

Ik heb altijd van de Citroën 2CV gehouden, van kleins af aan. Ik geloof echter dat het beslissende moment de stopzetting van de productie in 1990 was. Ik was 7 jaar oud en ik herinner me dat ik er artikelen over las, en het heeft me getekend. Toen ik ouder werd, begon ik steeds meer tijdschriften over 2CV’s en Citroëns te lezen…. En ik werd er nooit moe van.

Op de route door Marokko, een restant van een 2CV

Op de route door Marokko, een restant van een 2CV – Fotografie Etienne Musslin

Uw reis naar Marokko met een Traction Avant. Hoe is het gebeurd?

Mijn partner Agathe en ik hadden het er al een paar maanden over om in april 2023 een reis te maken om mijn 40ste verjaardag te vieren.

We hadden het over verschillende reizen, teruggaan naar plaatsen waar we al eerder waren geweest… Maar ik wilde iets nieuws doen. We hadden gepland om naar Marokko te gaan als mijn 2CV 4X4 busje in aanbouw klaar was. Maar aangezien dat laatste nog lang niet voorbij is, zei ik tegen mezelf dat wat me echt gelukkig zou maken, is om er ondanks alles heen te gaan met de Traction Avant.

Onderweg in Marokko met de traction Avant

Onderweg in Marokko met de traction Avant – Fotografie Etienne Musslin

Eind februari 2023 kochten we daarom het bootticket tussen Marseille en Tanger!

In de maand maart lazen we veel over Marokko om een ​​idee te krijgen van wat we daar zouden kunnen zien. We noteerden deze aandachtspunten op een kaart en eenmaal daar volgden we onze verlangens van dag tot dag.

’s Ochtends wisten we niet waar we die nacht zouden slapen. Het was fantastisch om een ​​land te ontdekken dat ik niet kende, een cultuur, tradities…

Omdat we midden in de ramadan reisden, moesten we ons aanpassen aan de lokale gewoonten.

Op reis door Marokko

Op reis door Marokko – Fotografie Etienne Musslin

Maar Marokkanen zijn zorgzame mensen, en we hebben onze hele reis heel goed ervaren. Anouk, onze dochter van 5 jaar, schrok soms van wat ze zag, maar ze waardeerde ook de Marokkaanse cultuur enorm.

Veel mensen dromen van een oldtimer, maar het gebeurt niet, hoe pakken ze het aan om die droom waar te maken?

Mensen zijn vaak bang voor pech en durven geen oude auto te kopen. Maar wanneer een auto pech krijgt, is dat de beste gelegenheid om te leren hoe de auto werkt en hoe je hem moet repareren, en bovenal is het de gelegenheid om mensen te ontmoeten.

Onderweg repareren van de traction Avant is reden genoeg om mensen te leren kennen

Onderweg repareren van de traction Avant is reden genoeg om mensen te leren kennen – Fotografie: Etienne Musslin

Het is wanneer je problemen hebt, dat je de wederzijdse hulp en vriendelijkheid van mensen ontdekt. Reizen in een modern voertuig en zonder enige moeite is een garantie dat je niemand ontmoet en een saaie reis hebt.

Je hebt waarschijnlijk nieuwe projecten, welke?

In de nabije toekomst hebben we nog geen concreet project, maar ideeën natuurlijk wel.

Logo van de Garage van Etienne Musslin

Logo van de Garage van Etienne Musslin

Ik zou graag met mijn 2CV uit 1955 naar Marokko gaan en waarom geen reis organiseren die alleen voor 2CV’s uit de jaren 50 gereserveerd is… Dat zou leuk zijn!

https://www.instagram.com/etiennemusslin/
https://www.instagram.com/garage2cv/
https://www.garage2cv.fr/

Aan de Marokkaanse kust

Aan de Marokkaanse kust – Fotografie Etienne Musslin

 
Ontdek Antwerpen in 5 wandelingen!
 
meld je aan voor mijn nieuwsbrief en ontvang gratis 5 wandelroutes in Antwerpen  
Meld je hieronder aan
en ontvang...
 
‘Op Stap met Meneer Simmering’
 
+ 5 wandelroutes door Antwerpen
 
...gratis in je mailbox!

Speciaal voor de lezers...
 
* Exclusieve interviews met ervaren reizigers...
* Gratis 5 wandelroutes door het prachtige Antwerpen!
* Elke twee weken de mooiste reisverhalen in je mail!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *