“Fietsavonturen: Ontdek mijn nieuwe blogwereld op twee wielen!”

Het fiets avontuur mag beginnen

Het fiets avontuur mag beginnen

Zoals je weet hou ik van reizen en onderweg zijn. Lang heb ik geschreven over Wandelen en daar ook mijn nieuwsbrief op afgestemd, maar soms is het tijd voor verandering. Wie mij wat langer volgt weet dat ik regelmatig nieuwe doelen zoek en steeds andere niches uitprobeer om mezelf uit te dagen en om bezig te blijven met dat wat ik leuk vind.

Toen ik 18 jaar was en klaar was met de HAVO, ben ik met mijn pa naar de Middellandse Zee gefietst. In die tijd was het houden van een fietsvakantie zeker nog niet zo wijdverspreid als nu. We gingen vanaf thuis met een volgeladen fiets op pad. Ik had een heuse randonneur gekocht en mijn vader, geen idee waar hij op reed.

De eerste etappe voerde naar Maastricht en daar begon de fietsroute naar La Méditerrannée.

Met een boekje van H.D. Coster zochten we de weg. Door de Belgische Ardennen en langs de Franse Alpen in het voorjaar van 1991. De wereld zag er toen heus erg anders uit.

Fietsen van Maastricht naar de Mediterrannee

Fietsen van Maastricht naar de Mediterrannee

Maar wat wel degelijk hetzelfde is gebleven, is dat fietsen voor je plezier iets met een mens doet. Het ritme van de dagen, elke dag op je fiets stappen en de wereld ontdekken. De snelheid van een fiets zorgt ervoor dat de omgeving in je opgenomen kan worden, je ruikt, proeft, voelt en ervaart alles in optima forma. Maar ook, je kunt flinke afstanden afleggen.

Dat is het grote verschil met wandelen. Op een dag haal je 15 kilometer, 20 als je ervaring hebt en 30 als je echt goed door kunt wandelen. Op de fiets maak je snel afstanden van 40 tot 60 kilometer en heb je een keer een goede dag, dan is 100 kilometer ook haalbaar.

Nogmaals ik ben geen wielrenner, ik ben een recreatiefietser.

Waarom nu dit verhaal? Simpel. Ik ga weer een trekking fiets kopen. Een fiets waarmee ik de wereld kan ontdekken. En op die tocht wil ik jou graag meenemen. De tocht van het kopen van een goede fiets, het uitstippelen van fietsroutes, vakantie reizen en alles wat er bij komt kijken.

Eerst begin ik maar eens om met jou als lezer mijn verhalen te delen zoals ik dat ook over Wandelen deed. Ik ga je meenemen op een avontuur en hoor ook graag jouw tips en suggesties.

 
Gratis ebook Fotografie!
 
Achter de Lens - In gesprek met inspirerende fotografen  
In gesprek met zes inspirerende topfotografen. Leer van hun kijk op fotografie...
 
‘Achter de lens’
6 fotografen vertellen hun verhaal
...gratis in je mailbox!

Speciaal voor de lezers...
 
* Exclusieve interviews met ervaren fotografen...
* Gratis winkans op mooie fotoboeken!
* Elke twee weken de mooiste fotografie en tips in je mail!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *