Geniet van een strandwandeling in Vlissingen, Zeeland

Vlissingen strand, Westerschelde met uitzicht op Zeeuws Vlaanderen

Vlissingen strand, Westerschelde met uitzicht op Zeeuws Vlaanderen

Het is een modderige bedoening om van de drukke parkeerplaats af te komen. Het is zo’n dag dat iedereen even wil gaan uitwaaien na het vele eten, drinken en op de bank naar de Top 2000 luisteren. Het nieuwe jaar is begonnen en ook de afgelopen dagen heeft het nog wat geregend.

Door een paar grote stappen te nemen vermijden we de ergste plassen en zodra we het pad naar boven nemen is het water weg en de modder ook.

We lopen in de richting van de langste boulevard van Nederland, die in Vlissingen. Daar, waar je grote zeeschepen vlak langs het strand ziet varen. Ook al komen we hier vaak, het blijft een indrukwekkend gebeuren. Zeker als er een loodsboot langszij gaat van zo’n enorm schip een een loods aan boord te brengen.

Het is druk in de eetcafe’s die verspreid langs de boulevard te vinden zijn. Wij besluiten nog even door te lopen. De wind waait pittig door. Het is bijna fris te noemen ondanks de wat te hoge temperaturen voor de tijd van het jaar. Gelukkig blijf het droog als we uitkomen bij het standbeeld van Michiel de Ruyter wat een kilometer of twee verder ligt.

Verken de historische stad Vlissingen

De stad Vlissingen is natuurlijk vooral bekend vanwege de prachtige boulevard, daar zijn tijdens de wandeling mooie plekken te vinden. Je kunt er met je fotocamera in de hand fraaie foto’s maken van de kustlijn, het strand, mensen en gebouwen.

maritiem instituut de ruyter aan de boulevard in Vlissingen

maritiem instituut de ruyter aan de boulevard in Vlissingen

Al wandelend komen we langs Pier 7 en Boulevard 17. Beide van dezelfde eigenaar, je kunt er bijvoorbeeld heerlijke vegan kroketten eten of huisgemaakte salades. Daarnaast kun je er ook slapen waarbij je direct aan het strand zit. Echt een aanrader ok hier te gaan eten of slapen!

Geniet van de natuurlijke schoonheid van Zeeland

strand met golfbrekers in de buurt van Vlissingen, tijdens een wandeling te zien.

strand met golfbrekers in de buurt van Vlissingen, tijdens een wandeling te zien.

Naast de fraaie gebouwen, de mooi aangelegde boulevard is de zee zelf nartuurlijk de grootste trekpleister. Of je er nu in de zomer of in de winter komt. bij regen of als de zon schijnt. De natuurlijke schoonheid van Zeeland komt in Vlissingen tot zijn recht en dat voel je als de wind door je haren blaast. Met rode wangen stappen we weer in de auto, we komen snel weer terug op de Boulevard van Vlissingen!

Parktische informatie over Wandelen in Vlissingen

Boulevard Bankert en Westerschelde

De Boulevard van Vlissingen loopt langs de Westerschelde en is twee kilometer lang en bezit de langste bank van Nederland. De boulevard is opgedeeld in drie delen, Boulevard de Ruyter, Boulevard Bankert en Boulevard Evertsen (alledrie zeehelden waarvan de bekendste natuurlijk Michiel de Ruyter die als enige een standbeeld heeft op zijn eigen deel). Halverwege vind je de gevangenistoren. De boulevard bevat veel restaurants en eetgelegenheden.
https://invlissingen.nl/boulevard/

Sint Jacobskerk

De Sint Jacobskerk is een historische kerk. Deze ligt officieel langs een van de toegangsroutes naar Santiago de Compostella. waarschijnlijk is de kerk al gebouwd rond 1300. In 1911 brandde de kerk af en werd deze weer opgebouwd. Tegenwoordig is het het cultuurpodium waar regelmatig concerten worden gegeven.
https://sintjacobskerk.nl/

Zeeuws Maritiem MuZEEum

Het Zeeuws Maritiem MuZEEum is een museum gewijd aan de maritieme geschiedenis. Je leert er alles over de scheepvaart, onderwaterschatten en wat de zee te bieden heeft. Onlangs is het museum opnieuw geopend en dinsdag tot en met zondag open van 10 tot 17 uur.

https://www.muzeeum.nl/

NS Wandelroute Duinen van Zoutelande

Naast kortere wandelroutes is er ook een NS wandelroute van 19 kilometer die start op station Vlissingen. Deze loopt over de Boulevard en eindigt in Zouteland waar je de bus kunt pakken terug naar Vlissingen of naar Middelburg.
https://www.ns.nl/dagje-uit/wandelen/duinen-van-zoutelande.html

NS wandelroute vanaf Vlissingen

NS wandelroute vanaf Vlissingen

 
Ontdek Antwerpen in 5 wandelingen!
 
meld je aan voor mijn nieuwsbrief en ontvang gratis 5 wandelroutes in Antwerpen  
Meld je hieronder aan
en ontvang...
 
‘Op Stap met Meneer Simmering’
 
+ 5 wandelroutes door Antwerpen
 
...gratis in je mailbox!

Speciaal voor de lezers...
 
* Exclusieve interviews met ervaren reizigers...
* Gratis 5 wandelroutes door het prachtige Antwerpen!
* Elke twee weken de mooiste reisverhalen in je mail!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *