“Wie is Frits eigenlijk?” Dit is een van de meest gestelde vragen als ik over Hey Frits vertel. Heel logisch, want eigenlijk is Frits dus Manon achter de schermen en heeft Frits helemaal niks met dit hele boek en de website te maken.

Frits is namelijk mijn kat en hij liep toevallig voorbij toen ik een naam moest invullen om een blogdomein aan te maken. Ik zei ‘Hey Frits’ en de rest is history.

Een naam die natuurlijk totaal de lading niet dekt: niemand kan aan deze naam raden dat Hey Frits een reisblog vol met adresjes in Nederland is, maar hij blijft wel lekker hangen.

Aan het woord is Manon die onlangs haar boek het licht liet zien met fijne roadtrips door Nederland met de dus wat wonderlijke naam ‘Hey Frits’.

afbeelding boek hey frits, 12 korte roadtrips door Nederland

reisboek Hey Frits, 12 korte roadtrips door Nederland

Is Nederland wel leuk genoeg voor roadtrips?

Heel eerlijk gezegd: dat dacht ik tot een paar jaar geleden ook altijd. Voor de corona-pandemie ging ik altijd het liefst ver en vaak op vakantie en had ik Nederland niet echt op de radar.

Ik ging voor mijn blog hier en daar wel op pad in Nederland tijdens een weekendje weg, maar pas toen we gedwongen in Nederland moesten blijven ben ik ons land gaan ontdekken.

Ik bezocht voor het eerst in m’n leven een Waddeneiland, ging lekker uitwaaien in Zeeland en reed de ANWB Mergellandroute in Zuid-Limburg.

Toen uiteindelijk de landgrenzen weer open gingen was mijn drang om Europa weekendtrips te doen eigenlijk wel ver weg: waarom een vliegtuig pakken als je ook in Nederland zoveel leuke plekken hebt om te ontdekken? Een vakantie of weekendje weg in Nederland is echt niet meer suf: we hebben fantastische steden, indrukwekkende natuur, duizenden accommodaties op bijzondere plekken, honderden hippe hotspots en vooral veelzijdigheid in de provincies.

En omdat Nederland zo lekker klein is kun je ook overal makkelijk heen rijden voor een korte roadtrip, want je zit eigenlijk nooit langer dan 3 uur in de auto om ergens te komen.

Dus ik zeg volmondig ‘ja’ op de vraag of Nederland wel leuk genoeg is voor roadtrips!

Manon van den Oort schrijfster van Hey Frits

Manon van den Oort, schrijfster van Hey Frits

Wat is de magie van onderweg zijn en rijden met de auto van plek naar plek?

Het gevoel dat je op mini-vakantie bent en dat je binnen een paar dagen super veel leuke en nieuwe plekken ontdekt, dat vind ik altijd echt de magie van onderweg zijn.

Met mijn boek en de roadtrips probeer ik ook zo’n moment te creëren: het gezellige moment samen in de auto, de nieuwsgierigheid naar de volgende plek waar je heen gaat, een lekkere lunch bij een leuke theetuin, een museumbezoek of een wandeling in een fijn natuurgebied of een pittoresk dorpje.

Veel verschillende dingen doen op één dag, dat gevoel van vrijheid … dat is voor mij de magie van onderweg zijn. En met die vrijheid kun je je eigen plan trekken.

De roadtrips in mijn boek zijn vrij vol en er zit een bepaald tempo in om veel in een korte tijd te kunnen zien, maar als je zin hebt om het rustiger aan te doen en wat langer bij dat leuke koffietentje wil blijven hangen of een lange wandelroute door het bos te doen dan kan dat gewoon.

Roadtrippen is je eigen plan trekken, doen waar je zin in hebt … mijn boek is de basis en je mag schrappen zoveel je wilt.

Waar zou jij nog graag een keer een roadtrip maken?

In mijn boek staan nu 12 roadtrips door Nederland, maar dat zijn niet alle 12 provincies. Ik heb soms alleen een regio uit een provincie uitgelicht (Achterhoek) of combinaties van bepaalde regio’s gemaakt (West-Friesland en de Beemster, de Hanzesteden)

Er is voor mij nog genoeg te ontdekken in Nederland.

Zo ken ik Drenthe en Overijssel nog helemaal niet goed en ben ik nog heel erg benieuwd welke leuke plekken Zuid-Holland heeft behalve natuurlijk de prachtige kustlijn en de grote steden. Ik wil ook heel graag nog een keer een route door de Bollenstreek en de Betuwe doen, leuk die echt seizoensgebonden routes!

Waar kun je niet zonder als je op pad gaat?

Het antwoord ‘mijn telefoon’ is natuurlijk vrij saai, maar ik heb ‘m nodig om te navigeren én om al mijn gepinde plaatsen en hotspots in Google Maps te kunnen vinden.

Ik sla alle plekken waarover ik lees of hoor op in mijn Maps, dus de kaart van Nederland is bij mij bedolven onder blauwe pinnetjes.

In theorie zou ik op de bonnefooi ergens heen kunnen rijden en op mijn kaart dan uiteindelijk de leuke plekken in de omgeving kunnen vinden.

En natuurlijk gaat mijn camera overal mee naartoe en moeten er dropjes in de auto zijn: geen roadtrip zonder dropjes voor mij!

Het mooie boek van Manon is onder andere te koop bij bol.com

 
Op Stap met Meneer Simmering
 
meld je aan voor mijn nieuwsbrief en ontvang een gratis ebook  
Meld je hieronder aan en krijg
‘Op Stap met Meneer Simmering’ gratis in je mailbox!

Ontvang...
* exclusieve verhalen en fotografie...
* Gratis Ebook 5 Wandelroutes in Antwerpen!