Inmiddels zitten we een week of 4 in een andere situatie dan ooit tevoren. We zitten door Corona in quarantaine. Iedereen blijft thuis en we doen wat ons opgedragen wordt.
We blijven anderhalve meter van elkaar vandaan, we werken vanuit huis, we blijven daar zoveel mogelijk en zoeken naar manieren om het leven zo aangenaam mogelijk te maken met alle beperkingen van dien.

Vakantie naar Duitsland?

Een paar maanden geleden had ik een vakantie geboekt. We zouden met de meivakantie (die gek genoeg vrijwel helemaal in April valt, maar wie maalt daar nu om…) naar Duitsland gaan. In de buurt van Trier zouden we ongeveer een weekje blijven en daar zouden we bijvoorbeeld de stad Trier bezoeken en ik had ook al gepland om met de trein een mooie tocht langs de Moezel te gaan.

Staycation

Niets van dat alles. We moeten thuis blijven. Stay Home is het adagium! Dit jaar hebben we een verplichte Staycation.

We blijven thuis en daar vieren we vakantie. Daar doen we er alles aan om tot rust te komen. Even niks te moeten en vooral aan dingen toekomen die je op een vakantie vanzelfsprekend vindt en thuis niet.

Yerseke, blik op de Oosterschelde

Blik op de Oosterschelde

Als je thuis blijft…

Want, wat doe je als je thuis blijft? Klusjes zoals schilderen. De schuur opruimen, het balkon mosvrij maken, ieder dag de was draaien enzovoort.
Wat doe je als je ergens op vakantie bent? Je leest boek na boek. Je doet lekkere boodschappen en koopt wat andere dingen dan normaal, je drinkt urenlang koffie, je kijkt naar andere mensen, je loopt eens een rondje, je bekijkt een mooi gebouw, je gaat op pad, maar vind het net zo lekker om bij je huisje, caravan of tent rond te hangen, kortom je hoeft niets van jezelf, noch van de ander.

Zou het niet mooi zijn om dat eens te doen als we thuis blijven? Het gevoel van een vakantie te pakken zien te krijgen?

We houden staycation

In deze gekke tijd loop ik elke dag een rondje over de dijk, langs de Oosterschelde. Ik realiseerde me vandaag weer eens hoe mooi het dorp is waar ik woon. Hoe fijn het is om de zeelucht te ruiken, om het water laag te zien staan omdat het eb is. Om de meeuwen te horen krijsen. Ik snoof de zilte lucht eens extra goed naar binnen en besloot om van deze meivakantie een staycation te maken. Vakantie thuis!

Oosterschelde dijk met schelpen, oesterschelpen

Oosterschelde dijk met schelpen, oesterschelpen

Het lijkt me mooi als we allemaal onze vakantie thuis voorzien van foto’s die normaal gesproken de toeristen maken in de buurt van waar je woont. Ga eens kijken met de ogen van een vakantieganger in jouw dorp, stad, omgeving. En zie met eigen ogen hoe mooi ons land is en hoe fijn een staycation is!

Doe je mee?

 
Ontdek Antwerpen in 5 wandelingen!
 
meld je aan voor mijn nieuwsbrief en ontvang gratis 5 wandelroutes in Antwerpen  
Meld je hieronder aan
en ontvang...
 
‘Op Stap met Meneer Simmering’
 
+ 5 wandelroutes door Antwerpen
 
...gratis in je mailbox!

Speciaal voor de lezers...
 
* Exclusieve interviews met ervaren reizigers...
* Gratis 5 wandelroutes door het prachtige Antwerpen!
* Elke twee weken de mooiste reisverhalen in je mail!