In 1995 verkocht de ANWB voor haar leden een fijn boekje met daarin 25 toeristische routes door Frankrijk. Dit boekje kostte toen Fl 4,95. Omgerekend zou je dat nu voor een 2 euro meekrijgen. Laat ik het nu voor 1 euro op de kop hebben kunnen tikken in een kringloop winkel!

De kringloop is natuurlijk een paradijs voor types als ik die altijd op zoek zijn naar boeken, maar daar zeker niet teveel voor willen betalen. Als je dan zo’n routeboekje tegen komt dan kan ik de verleiding niet weerstaan (zeker niet voor die prijs). Wat is het leuke dan precies?

Ik blader in zo’n boekje om het tijdsbeeld weer even terug te kunnen halen. 1995 is alweer 28 jaar geleden. Ik was toen begin 20 en vierde vakanties op een totaal andere manier. Het is leuk om eens even een route op te zoeken met een hedendaagse kaart om te kijken of de route nog te volgen is.

anwb boekje binnenzijde

ANWB boekje binnenzijde

Je kunt met Google maps een kijkje nemen naar de hoogtepunten van zo’n reis om te ontdekken hoe dat er nu uit ziet. Veelal zijn de hoogetpunten van die tijd nog steeds fraaie punten om anno 2023 ook weer te bezoeken.

Met een beetje fantasie kun je dezelfde routes nog steeds gaan rijden hoor. Wellicht moet je hier en daar wat aanpassingen doen, maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken.

Hele televisieprogramma’s gaan over het volgen van oude routes in oude boeken in het heden. En waarom zou je daar zelf je eigen draai niet aan geven.

Tip: Ga de volgende keer bij je favoriete kringloopwinkel eens op zoek naar zo’n wat gedateerd boekje en ga op tijdreis naar je favoriete plekjes van toen of van nu!

 
Ontdek Antwerpen
Download dit gratis eboek met leuke insider tips voor je bezoek aan Antwerpen!

Ja, Graag opsturen!