2CV op een rij in de zak van zuid beveland

2CV op een rij in de zak van zuid beveland

Een pruttelend geluid, een vleug benzinegeur, en de reuk van oud en vroeger. Toeren met een 2CV is een geweldig avontuur…

Afgelopen zomer maakten we een korte roadtrip door de zak van Zuid-Beveland met een nostalgisch tintje. We hadden hiervoor een 2CV gehuurd, in de volksmond nog steeds een ‘lelijke eend’ genoemd. Het is me overigens een raadsel wat er lelijk is aan deze auto, je kijkt er toch naar met een vleugje vertedering.

Ingebouwde navigatie is er in de verste verte niet te vinden, verkoeling krijg je door het raampje open te klappen en als je start moet je wel even nadenken wat je aan het doen bent.

roadtrip met een lelijke eend in Zeeland

roadtrip met een lelijke eend in Zeeland

Eerst een stukje snelweg waar we gelukkig net de maximum snelheid halen die je overdag mag rijden. Veel harder kunnen we niet. Overal zie je mensen toch met een flauwe glimlach onze auto’s aanschouwen.

We zijn met z’n vijven op pad en hoe leuk, de oudste twee hebben ook hun rijbewijs en mogen natuurlijk ook even proeven aan het werk wat autorijden vroeger was. Geen stuurbekrachtiging dus de bocht nemen is even je spierballen gebruiken. Ook remmen vraag om even alert te zijn. En toch… de glimlach die de hele dag op al onze monden staat kan niet groter.

glimlachend op weg in een 2CV

glimlachend op weg in een 2CV

Onderweg stoppen we bij de schaapskooi in de buurt van Nisse. Daar parkeren we de twee auto’s gezusterlijk (een 2CV is toch een meisje?) naast elkaar. Als je vervolgens een foto maakt kan het bijna niet anders dan dat je je vijftig jaar terug in de tijd waant? Dit is nostalgie ten top! Dit gaan we vaker doen.

onderweg met een Citroen 2CV in Zeeland

onderweg met een Citroen 2CV in Zeeland

 
Ontdek Antwerpen in 5 wandelingen!
 
meld je aan voor mijn nieuwsbrief en ontvang gratis 5 wandelroutes in Antwerpen  
Meld je hieronder aan
en ontvang...
 
‘Op Stap met Meneer Simmering’
 
+ 5 wandelroutes door Antwerpen
 
...gratis in je mailbox!

Speciaal voor de lezers...
 
* Exclusieve interviews met ervaren reizigers...
* Gratis 5 wandelroutes door het prachtige Antwerpen!
* Elke twee weken de mooiste reisverhalen in je mail!