Museum aan de Stroom – Het MAS in Antwerpen

In mijn tweede artikel over Antwerpen wil ik je meenemen naar het MAS. Voluit, het Museum Aan de Stroom. En met die stroom wordt dan de Schelde bedoeld. Het MAS is een prachtig nieuw bouwwerk wat enkele jaren geleden werd geopend en nu al een belangrijk onderdeel is van de stad Antwerpen.

Het gebouw is haast niet te missen. Ten eerste door de rode kleur, ten tweede door de fraaie architectuur en ten derde door de hoogte. Maar liefst zestig meter is ‘het gebouw’.

Het gebouw

Wanneer wij naar Antwerpen rijden met onze kinderen en we parkeren aan de Schelde dan wordt het MAS simpelweg ‘het gebouw’ genoemd. Soms is het verhaal van een kind zo logisch.

We zijn natuurlijk ook een keer binnen geweest. Er zijn eigenlijk twee, of misschien wel drie varianten, om het MAS te bezoeken.

De wandelboulevard

Ten eerste kun je gewoon naar binnen lopen en de wandelroute volgen. Vanaf allerlei punten kun je over de stad Antwerpen heen kijken. Een 360 graden blik, waarbij mij het uitzicht over de havens toch wel het meeste fascineert.

Als je dan helemaal doorloopt naar boven, dan kom je uiteindelijk op het dak vanwaar je alle kanten op kunt kijken. Het blijkt inmiddels een aangename bezigheid voor veel Antwerpenaren. Je kunt er al om half tien ’s ochtends terecht en vanaf April is de wandelroute open tot middernacht.

terras

En dat is toch zeker wel een spectaculair zicht om ’s avonds de stad te bekijken. In de maanden november tot en met maart gaat de boel twee uur eerder dicht.

Tentoonstellingen in het MAS

De tweede mogelijkheid is een betaalde optie. Dan mag je voor 5 euro alle zalen bezoeken die er zijn, behalve de tijdelijke tentoonstellingsruimte. Wil je daar ook in, dan betaal je 5 euro extra. Afhankelijk van de tijd van het jaar is daar wel of geen tentoonstelling.

Dan de derde optie. Je kunt op de laatste woensdag van de maand gratis naar binnen. Dan mag je dus ook alle zalen bezoeken. Hou er dan wel rekening mee dat het wat drukker is dan als je betaalt naar binnen gaat op de andere dagen.

Zeker met kinderen is het MAS meer dan de moeite waard. Ook eens een keer doen en dan alle zalen bezoeken. Je krijgt dan een mooi beeld van de geschiedenis van Antwerpen. En die geschiedenis is erg boeiend.

Kinderen gratis in het MAS

Het leuke is dat kinderen tot 12 jaar gratis naar binnen mogen, maar wel een uitgebreide route mee krijgen waar opdrachten op staan die ze mogen doen. Erg fraai is bijvoorbeeld get kunstwerk dat ze pas zien als ze een aantal verdiepingen hoog zijn en dan naar beneden kijken. Wat een verrassing!

Na afloop bezoek je natuurlijk nog even de boekwinkel die naast het MAS te vinden is (overigens maakt het nog wel onderdeel uit van het Museum). Een paar ansichtkaarten, een boek of een bouwplaat maken het bezoek compleet.

Cafe Storm

Tenslotte kun je onderin het MAS ook lekker een pint of een koffietje pakken, Cafe Storm, zodat je goed geluimd weer naar huis gaat, of Antwerpen verder gaat verkennen.

Wat mij betreft is het MAS een aanrader wanneer je naar Antwerpen gaat!

 
Ontdek Antwerpen in 5 wandelingen!
 
meld je aan voor mijn nieuwsbrief en ontvang gratis 5 wandelroutes in Antwerpen  
Meld je hieronder aan
en ontvang...
 
‘Op Stap met Meneer Simmering’
 
+ 5 wandelroutes door Antwerpen
 
...gratis in je mailbox!

Speciaal voor de lezers...
 
* Exclusieve interviews met ervaren reizigers...
* Gratis 5 wandelroutes door het prachtige Antwerpen!
* Elke twee weken de mooiste reisverhalen in je mail!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *