Ontbijten in Antwerpen

Ontbijten in Antwerpen

Antwerpen is een stad die bekend staat om zijn heerlijke ontbijtjes. Of je nu op zoek bent naar een gezonde start van de dag of juist zin hebt in iets zoets, er is voor ieder wat wils. Hieronder vind je een overzicht van de beste plekken om te ontbijten in Antwerpen.

Le Pain Quotidien

Le Pain Quotidien is een Belgische bakkerij en restaurant waar je terecht kunt voor een simpel, gezond en seizoensgebonden ontbijt. Naast hun handgemaakte, biologische brood bieden ze ook koffie, gebak, eieren, tartines, soepen, salades en desserts aan. Het restaurant gelooft in de kracht van een gezonde, plantaardige voeding en biedt daarom veel vegetarische en veganistische opties aan.

Bar Epoq

Bar Epoq is een gezellige koffiebar gelegen op de hoek van de Cogels-Osylei en de Gulden Vliesstraat in de wijk Zurenborg. Het restaurant is opgericht door twee vrienden, Eric en Manuel, die zijn opgegroeid in de Borgerhoutse Kroonstraat. Op het menu staat een standaard en een luxe ontbijt, bij dat laatste krijg je zalm, brie en een glaasje cava. Het interieur is smaakvol ingericht en de sfeer is ontspannen. Bar Epoq is een populaire plek onder de lokale bevolking en toeristen.

Op de hoek van de Cogels Osy lei vind je Bar Epoq, vlakbij station Berchem

Op de hoek van de Cogels Osy lei vind je Bar Epoq, vlakbij station Berchem

Mampoko

Mampoko is een brasserie in Antwerpen waar je terecht kunt voor een uitgebreid ontbijt, lunch of diner. Het restaurant is gelegen aan de Amerikalei en heeft een smaakvol interieur. Op het menu staan onder andere croissants, yoghurt, eieren, pannenkoeken en wafels. Het restaurant is populair onder de lokale bevolking en wordt vaak druk bezocht.

Duke of Antwerp

De Duke of Antwerp is een authentieke gastropub gelegen aan de meest bezochte boulevard van Antwerpen, de Keyserlei. Het restaurant heeft een sfeervol, tijdloos en luxueus Tiffany interieur. Op het menu staan onder andere ontbijtburgers, croissants, yoghurt, eieren en pannenkoeken. Het restaurant is populair onder de lokale bevolking en toeristen.

Na het ontbijten een fijne wandeling door de schoonste straat van Antwerpen, de Cogels Osylei.

Na het ontbijten een fijne wandeling door de schoonste straat van Antwerpen, de Cogels Osylei.

 
Ontdek Antwerpen in 5 wandelingen!
 
meld je aan voor mijn nieuwsbrief en ontvang gratis 5 wandelroutes in Antwerpen  
Meld je hieronder aan
en ontvang...
 
‘Op Stap met Meneer Simmering’
 
+ 5 wandelroutes door Antwerpen
 
...gratis in je mailbox!

Speciaal voor de lezers...
 
* Exclusieve interviews met ervaren reizigers...
* Gratis 5 wandelroutes door het prachtige Antwerpen!
* Elke twee weken de mooiste reisverhalen in je mail!