Over Wandelen Nieuwsbrief #12: Wandelen met Pubers

Hier bij mij in huis wonen drie pubers. De oudste heeft een OV kaart dus die zit het liefst in de trein. De middelste moet iedere dag dat hij naar school moet een kilometer of 30 fietsen. De jongste zit het liefst binnen en komt af en toe buiten om te steppen of te skeeleren, maar dan moet het zonnig en warm zijn.

Hoe krijg je dit spul aan het wandelen?

Volgens mij niet, maar goed we nemen toch af en toe de moeite om het te proberen. Af en toe een uitdaging zoeken om ze mee naar buiten te nemen en te laten ervaren hoe lekker wandelen is.

Met als beloning een ijsje of een broodje kroket, hete chocomelk of een koud glas cola. Dát wil nog wel eens helpen.

In de nieuwsbrief van deze week heb ik wat ideeën op een rijtje gezet die ook voor de gemiddelde puber interessant kan zijn. Het is het proberen waard, toch?

Vakantie met Pubers! (on)mogelijk?!

Anne de Valk is Zeeuwse met twee pubers die graag op reis gaat. Vaak mogen deze pubers mee, maar dat blijkt nog een hele uitdaging te zijn. Zo willen ze niet, hebben ze geen zin, is de Playstation veel interessanter en vooral het weer is natuurlijk altijd waardeloos.

En krijg je ze eenmaal mee dan is de vraag Is het nog ver, de dooddoener voor elke trip.

Toch kreeg haar dat er niet onder. Ze startte zelfs een website over vakantie met pubers en daarin schreef ze onder andere het verhaal wandelen met Pubers waarin ze tips en suggesties geeft om je kroost toch zo gek te krijgen om mee te gaan en waarbij het er op lijkt dat ze het nog leuk vinden ook.

In ieder geval de moeite van het uitproberen waard:

https://vakantiemetpubers.nl/wandelen-met-tieners/

“Walking with a friend in te dark is better than walking alone in the light!”

Voorjaarsdag in de winter

Vlissingen is een fijne hotspot. De boulevard daar is heerlijk breed en overal kom je wel wat plekken tegen om even stil te staan, koffie te halen of een ijsje te kopen. Van begin tot einde is de boulevard ongeveer twee kilometer lang.

Wij parkeren vaak bij Nollebos, vandaar loop je zo de Boulevard op. Dan kun je helemaal tot het standbeeld van Michiel de Ruyter wandelen waar je de hele weg een mooi zicht hebt op de gigantische schepen die van en naar Antwerpen varen. Dit spreekt iedereen toch aan!

Schepen door de Westerschelde

Schepen door de Westerschelde

In februari 2019 zijn we op een mooie voorjaarsdag die kant op gereden, en we doen dat heel wat vaker!

http://overwandelen.nl/vlissingen-voorjaarsdag-in-de-winter/

Wandel Boek: Het plezier van Wandelen

Erling Kagge heeft een mooi boekje geschreven met een licht filosofische inslag. Het geeft voor jezelf als lezer een mooi inzicht waarom wandelen zo fijn is voor iemand.

Een honderd jaar geleden deden we niet anders dan wandelen. Dat was de meest praktische manier om van A naar B te komen. Een andere optie was er niet. Door de auto zijn we veel sneller gaan reizen. In een uur zijn we 20 keer verder dan vroeger. Maar nemen we daardoor wel op wat we passeren? Dat is het grote verschil met wandelen.

Volgens Erling is het maar de vraag of het wel goed voor ons is dat alles zo snel gaat, moeten we niet meer tijd nemen om onderweg te zijn, om te reizen in het tempo van de ziel? Prachtig boekje!

Dutch Mountain Trail

Zeg je wandelen tegen een puber dan ben je niet goed wijs. Zeg je Trail dan staan ze ineens te springen van enthousiasme.

Een groep filmmakers had eerst de zeven rondwandelingen met de hoogste toppen van Nederland uitgedacht en het de Seven Summits genoemd. Daar hebben ze een 101 kilometer lange wandeltocht van gemaakt waarbij je het gevoel hebt in de bergen te lopen. De naam is niet voor niets ‘Mountain trail’.

Volgens de makers hebben we hier te maken met de zwaarste wandeltocht van Nederland en kan het met gemak het gevoel van wandelen in landen als Zwitserland evenaren.

Ik heb al verschillende bloggers gehoord die de uitdaging aangaan en deze wandeltocht gaan lopen.

Via de site kun je trouwens het wandelboek aanschaffen. Via bol.com ook!

https://www.dmff.eu/dutch-mountain-trail/

Instagram tip van de week

Fantastische Zwart-wit fotografie, gemaakt om even bij weg te dromen voor je volgende wandeltocht. Deze foto’s zijn als het als het ware wandeltochten op instagram.

Van Parijs tot de Franse kust, van Rome tot fraaie plattelands fotografie. Heerlijk!

https://www.instagram.com/3.lovephotography_bnw/

 
Gratis ebook Fotografie!
 
Achter de Lens - In gesprek met inspirerende fotografen  
In gesprek met zes inspirerende topfotografen. Leer van hun kijk op fotografie...
 
‘Achter de lens’
6 fotografen vertellen hun verhaal
...gratis in je mailbox!

Speciaal voor de lezers...
 
* Exclusieve interviews met ervaren fotografen...
* Gratis winkans op mooie fotoboeken!
* Elke twee weken de mooiste fotografie en tips in je mail!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *