Misschien is het wel de leukste niche in het wereldje van bloggen, reisbloggen, je eigen reisverhalen delen met anderen. Vandaar ook dat ik er met veel plezier over schrijf.

Ik doe dat via mijn blog, meneersimmering. Daarnaast probeer ik regelmatig een foto met een kort verhaal te posten op mijn Instagram met dezelfde naam.

Een paar maanden geleden startte ik met een wekelijkse nieuwsbrief, Over Wandelen. Dat vond ik erg leuk en vooral leerzaam. Ten eerste omdat je vooral je best moet doen om het vol te houden. Om iedere week de lezers van leuke content te voorzien, maar ook doen wat je beloofd hebt. Je lezers wat te lezen geven.

Zoals ik je vorige week schreef wilde ik graag over meer schrijven dan alleen maar over Wandelen. de horizon verbreden. Vandaag de eerste nieuwe editie, voortbordurend op Over Wandelen.

In 2002 startte ik voor het eerst met het bouwen van mijn eigen website, toen nog met HTML-code. In 2011 ontdekte in de voordelen van WordPress en sindsdien gebruik dat voor mijn websites. Daar heb ik veel van geleerd en in combinatie met schrijven over reizen en onderweg zijn ben ik uitgekomen bij dit specifieke onderwerp waar ik nu de nieuwsbrief aan wijd.

Zoals gezegd, elke week een nieuwsbrief met onder andere aandacht voor:

– Leuke reisverhalen van andere reis bloggers
– Eigen artikelen die naast deze nieuwsbrief verschijnen
– Handige tips en tools voor je eigen reisverhalen
– Instagram pagina’s van reizigers
– Leuke boeken en tijdschriften rond het thema reizen
– Interviews met reis bloggers, schrijvers etc.

Kortom genoeg voor iedereen met hart voor reizen en bloggen. Veel leesplezier.

Travel blogger tips

De leukste tips van een heel aantal invloedrijke bloggers. Ik vroeg hen een paar jaar geleden naar hun favoriete tip.

Daarmee legde ik tegelijk een overzicht aan van een heel aantal leuke en interessante travel blogs (88 om precies te zijn) die stuk voor stuk de moeite van het bekijken waard zijn:

https://meneersimmering.nl/de-travel-bloggers-tips-voor-2019-2/

Milou van Roon is travel blogger

Een aantal jaar geleden interviewde ik haar al eens, Milou van Roon. Ze noemt haar blog Explorista en ontdekt de wereld. Op dit moment woont ze in Portugal en probeert ze, ondanks Corona, haar lezers elke keer te verrassen met leuke en mooie reisverhalen.

Milou van Roon van Explorista

Milou van Roon van Explorista

https://meneersimmering.nl/de-wereld-ontdekken-met-een-klein-budget/

https://explorista.nl/blog/

Klik trouwens ook even door naar haar pagina met reisvideo’s. Lekker om even bij weg te dromen!

Groningen, Er gaat niets boven!

Een studentenstad bij uitstek. Een mooie stad ook. Genoeg leven in de brouwerij, altijd wat te doen. En… zodra het weer mag, met een stadscamping waar je voor 7,50 een nachtje kunt slapen in je eigen tent. Hoe mooi wil je het hebben?

Travelaar, een reisblog van Kirsten en Erick vinden Groningen misschien wel de mooiste stad van Nederland en willen je graag meenemen naar de Grote Markt, de Martinitoren, een vietnamees restaurant, het Noorder plantsoen en nog een heel aantal andere mooie plekjes in Groningen.

Misschien een fijne tip voor de komende zomer?

https://travelaar.nl/wat-te-doen-in-groningen/

Reisboek: Bucketlist Eropuit in Nederland

De boeken over vakanties en uitjes in Nederland zijn momenteel niet aan te slepen. Elke dag verschijnt er wel een boek lijkt het waarbij wordt ingehaakt op dagjes, weekendjes en weken weg in ons eigen land.

Marleen Brekelmans, die trouwens een mooie website heeft (bijzonderplekje.nl) verzamelde, zoals ze dat prachtig noemt, uitstapjes naar geluk!

“Vrije tijd is kostbaar. Tijd samen ook. Maak van de vrije dagen die je samen kunt vieren dan ook echt een feestje!”

Alleen al om die reden moet je dit boek kopen. Dit boek is een feestje, van voor tot achter en weer terug. Prachtige foto’s, mooie, bijzondere plekjes. Met recht een aanrader!

https://www.bol.com/nl/p/bucketlist-eropuit-in-nederland/

Instagram tip: Travel.to.Paris

Ja ja ik weet het, we kunnen nog niet weg… Maar bij de foto’s van deze Instagram pagina word je toch gek van verlangen. Je wilt toch gaan? Wanneer mogen we weer naar de stad van de liefde, de Eiffeltoren, de Seine, de Champs Elyssee, de terrasjes, de barretjes met espresso, café au lait en Pernot bruiswater.

https://www.instagram.com/travel.to.paris/

 
Ontdek Antwerpen in 5 wandelingen!
 
meld je aan voor mijn nieuwsbrief en ontvang gratis 5 wandelroutes in Antwerpen  
Meld je hieronder aan
en ontvang...
 
‘Op Stap met Meneer Simmering’
 
+ 5 wandelroutes door Antwerpen
 
...gratis in je mailbox!

Speciaal voor de lezers...
 
* Exclusieve interviews met ervaren reizigers...
* Gratis 5 wandelroutes door het prachtige Antwerpen!
* Elke twee weken de mooiste reisverhalen in je mail!