Een paar jaar geleden ging ik met mijn gezin naar Zwitserland. Heel vroeger (ik geloof dat ik oud word, haha) ging ik regelmatig met mijn ouders naar dit prachtige, wonderbaarlijk schone en veelzijdige land.

Mijn ouders hebben daar een jaar gewoond, mijn zus woonde daar een tijdje en dit land heeft wel een bijzondere plek in mijn hart.

Zoals gezegd gingen we een paar jaar geleden voor het eerst met het gezin naar Zwitserland, naar het mooiste deel wat mij betreft, de regio tussen de twee meren in met de stad Interlaken als uitgangspunt.

Het is een bijzondere ervaring om vanuit het vlakke Nederland al reizend de omgeving te zien veranderen. En opeens ontdek je in de verte de eerste bergen. Niet zomaar grote heuvels, nee die machtige bergen van de Alpen. Nog steeds kan ik dat beeld oproepen en krijg ik kippenvel. Je blijft kijken en je verbazen over de schoonheid.

Om die reden deze week een special over Interlaken en haar omgeving.

Overigens zal ik de komende tijd, iedere week een special maken rondom een bepaald thema, een gebied of een manier van reizen.

p.s. Voor degenen die graag een website willen leren maken of verbeteren? Ik ben gestart met een nieuwsbrief waarin ik mensen leer hoe ze een website kunnen bouwen:

https://html-site.nl/nieuwsbrief/

Bezienswaardigheden en activiteiten in Interlaken

Kimberley van Just Go Global was in 2018 ook al in de omgeving van Interlaken en zette de mooiste bezienswaardigheden en activiteiten die je kunt ontplooien in de directe omgeving van Interlaken op een rijtje.

Kandersteg Zwitserland

Foto van Kandersteg in Zwitserland, Credits: Kimberley Griffioen – Justgoglobal.nl

En als ik mooiste zeg, dan bedoel ik ook de mooiste! Wat te denken van de Jungfrau, een werkelijk adembenemende reis naar de top van de majestueuze berg, de Jungfrau joch. Of een bezoekje aan Lauterbrunnen waar je overal waar je kijkt de meest intense watervallen ziet.

https://justgoglobal.nl/2018/07/31/bezienswaardigheden-interlaken/

Op roadtrip door Zwitserland

Toegegeven, Zwitserland is duur, heel duur. Maar ook daar kun je echt nog wel voordelig uit zijn met een aantal zaken. Zo is autorijden er relatief wat goedkoper, dus is een roadtrip een goede optie. Niet uit eten gaan, maar je eigen potje koken is ook een verstandiger keuze.

Marcella Molenaar ging ons voor en plande een prachtige roadtrip door Zwitserland waarbij ze uiteraard ook een bezoek bracht aan Interlaken en haar omgeving.

Wanderweg: in Zwitserland kun je natuurlijk perfect wandelen!

Wanderweg: in Zwitserland kun je natuurlijk perfect wandelen!
Foto: Marcella Molenaar

Ze deed dit trouwens met een huurauto zodat je de trip vanuit Nederland niet per auto hoeft af te leggen. Dat heeft zo zijn voordelen, al gaat er wat mij betreft niets boven mijn eigen wagen, maar dat is een keuze natuurlijk.

https://www.marcellamolenaar.nl/roadtrip-zwitserland/

De Golden Pass line, treinen door Zwitserland

Zelf gingen we het land ontdekken met de trein. We hadden een drie dagen kaart waarmee we onbeperkt met twee volwassenen en drie kinderen op avontuur konden.

Uitzicht vanuit de trein - Interlaken - Luzern, Golden Pass Line

Uitzicht vanuit de trein – Interlaken – Luzern, Golden Pass Line

Voor mij is treinreizen een ultieme vorm van vakantie. Zeker om een land als Zwitserland te ontdekken:

Het uitzicht is fenomenaal. Het uitzicht is te ontdekken van onder tot boven.
De trein waar we in zitten heeft ramen zo groot als een mens en je kunt zelfs naar boven staren naar de besneeuwde toppen van de bergen waar de Golden Pass Line doorheen slingert.

https://meneersimmering.nl/golden-pass-line-interlaken-luzern/

Reisboek: De 10 mooiste driedaagse huttentochten

Op grote hoogte wandelen. Van hut naar hut. De uitzichten zijn weergaloos. De afstanden goed te behappen, de overnachtingen in een hut onovertroffen.

Rob van Tilburg maakte dit boekje waarin de routes van driedaagse huttentochten staat opgetekend. Natuurlijk is het belang van een goede conditie logisch. Maar als je zo’n route loopt is het onbetaalbaar. Zelfs al even door dit boek bladeren is een feestje!

https://www.bol.com/nl/p/10-mooiste-driedaagse-huttentochten-van-zwitserland/

Wat te doen in Interlaken?

Een van de meest bijzondere en spectaculaire dingen die je in de omgeving van Interlaken kunt ondernemen is Paragliden. Met een parachute vanaf de berg door de lucht zweven om uiteindelijk in Interlaken zelf te landen.

Ik heb zelf hoogtevrees en heb dit dus niet gedaan, maar vanaf de camping waar we zaten zagen we de hele dag door mensen dit doen. Zonder meer een prachtig avontuur waarover je meer kunt lezen op de website van Paragliding Interlaken

https://paragliding-interlaken.ch/

Camping Manor Farm

Wij stonden op Camping Manor Farm. Een prachtige vijf sterren camping aan de rand van de Thunersee waar een boot dagelijks meerdere keren heen en weer pendelt naar Interlaken. Zo kun je de auto lekker laten staan.

De camping is van alle gemakken voorzien en ligt van zichzelf al prachtig, maar alle populaire bestemmingen zijn gemakkelijk te bereiken over de perfect aangelegd wegen.

https://www.eurocamp.nl/camping/berner-oberland-zwitserland/sw012-camping-manor-farm/

Instagram tip: Interlaken

Verwonder je maar eens vanuit je luie stoel over de pracht en schoonheid van Berner-oberland, van de machtige bergen, het schone water en de zuivere lucht. Wedden dat je het liefst morgen nog vertrekt naar dit wonderschone land?

https://www.instagram.com/interlaken/

 
Ontdek Antwerpen in 5 wandelingen!
 
meld je aan voor mijn nieuwsbrief en ontvang gratis 5 wandelroutes in Antwerpen  
Meld je hieronder aan
en ontvang...
 
‘Op Stap met Meneer Simmering’
 
+ 5 wandelroutes door Antwerpen
 
...gratis in je mailbox!

Speciaal voor de lezers...
 
* Exclusieve interviews met ervaren reizigers...
* Gratis 5 wandelroutes door het prachtige Antwerpen!
* Elke twee weken de mooiste reisverhalen in je mail!