Wie mij een beetje volgt op bijvoorbeeld Instagram of via mijn blog weet dat ik van het strand hou.
Mijn geboortegrond lag in Apeldoorn, ver van de zee af. Maar ruim twintig jaar geleden ben ik in Zeeland gaan wonen en sindsdien ben ik verkocht.

Verkocht en verknocht aan de zee. De geur van het zoute water, van het altijd bewegende tij, eb en vloed.

Op vakantie ga ik dan ook het liefst naar de Franse kust, Normandie, Bretagne, daar word ik gelukkig van, beetje ruig, grillig, niet te vol gebouwd, niet teveel toeristen. Ook de Nederlandse kust, Walcheren, Scheveningen, Texel, dat kan mij erg bekoren.

En zoals een echte reisblogger heb ik ook zo mijn wensen. De Zuid-Engelse kust, Schotland, Ierland, allemaal gebieden die ik graag nog wil bezoeken en dan simpelweg langs het water lopen. de kustlijn volgen en de mooiste vuurtorens zien. Bakens van onverzettelijkheid.

Deze week (sorry dat ik twee weken afwezig was, beetje een zoektocht naar wat en hoe ik verder wil) wil ik graag een aantal blogs met je delen over de kust, een mooie serie boeken en natuurlijk een eigen verhaal. Veel leesplezier!

Een vierluik aan de kust van Normandië

Vier korte artikelen schreef ik in 2018 over de Normandische kust. Van Carolles tot de Mont St. Michel. We waren er een weekje en genoten vooral van de zee, het strand, het mooie weer en heerlijke koffie!

Cabane Vauban
Carolles
Mont Saint Michel
Granville

Van de Mont-Saint-Michel naar Quiberon, een roadtrip door Bretagne

Kim en Sanne van Weeralweg.be zijn vriendinnen die elkaar in Aalst leerden kennen en nu vooral samen op pad gaan. Naast de heerlijke verhalen die ze schrijven zijn de foto’s om van te smullen.
Ze maakten samen een roadtrip door Bretagne met vooral routes langs de kust. Ze begonnen op de grens van Normandie en Bretagne, op de prachtige Mont Saint Michel. Hoe toeristisch ook, je moet daar een keer in je leven zijn geweest.
Hun trip eindigde tien dagen later in het zuiden van Bretagne in Quiberon. Alleen al om de naam ga je daarheen! Maar, Sorry hoor, hoe mooi is het daar??? Dat is gewoon niet te beschrijven! Gelukkig vertellen de foto’s al een stukje van het verhaal, maar echt… je moet daar een keer naar toe hoor!!

https://weeralweg.be/bretagne/

Wandelen op Texel

Op Texel is het strand nooit ver weg, dat zul je ongetwijfeld met me eens zijn. Als je het dan hebt over een bestemming waar de zee altijd binnen handbereik is, is dit the place to be. Je kunt er eindeloos veel wandelen. Wandelroutes van ruim een kilometer tot de route door de sluftervallei van bijna 10 kilometer.

wandelen op texel yourtravelguide

Wandelen op Texel Fotografie: Yourtravelguide – Marjolein Linstra

Dat is althans het aanbod op Your Travel Guide! Deze site van Marjolein Linstra heeft een mooi beschreven aanbod van wandelroutes op dit grootste waddeneiland van Nederland. Het avontuur begint al op de boot er naar toe. En wandelen kun je er dus eindeloos!

https://www.yourtravelguide.nl/wandelroutes-wandelen-texel/

Een vuurtoren in het zuiden van Engeland

Misschien heb je het ooit gezien hoor, ‘De Columbus’ met Wim Lybaert. Dit programma op de Belgische zender Eén is een waar pareltje. Wim gaat met een bekende Vlaming op pad naar waar het lot de weg bepaalt. Samen met Linde Merckpoel gaat hij naar Engeland. Ergens op een onbekend maar prachtig plekje doemt een vuurtoren op. Het is een prachtig fragment.
De video mag ik niet delen op deze website, maar de link brengt je er naar toe.
Smaakt het naar meer? Genoeg afleveringen te bekijken via de site van Eén!

https://www.een.be/de-columbus/de-mooiste-momenten-uit-de-aflevering-met-linde

Reisboek ‘I Love the Seaside’ van uitgeverij Mo’ Media

In de serie I love the seaside van Mo’ Media is nu al een heel aantal boekjes verschenen. In eerste instantie gericht op surfers en reizigers, inmiddels zijn er ook die zich wat meer algemeen richten op mensen die simpelweg van het goede leven aan de kust houden.

Zo kocht ik onlangs I love the Seaside – Frankrijk, roadtrippen langs de Atlantische kust. Vanaf het noorden van Frankrijk helemaal naar de grens van Spanje.
Het zijn fijne, handzame boekjes die voorzien zijn van veel handige tips en suggesties. Goede foto’s en mooie plekken die je zelf niet zo snel zou bedenken.

Hou je van het laidback surfgevoel (misschien net als ik, zonder ooit een surfplank te hebben vastgehouden) dan zijn deze boekjes zeker een aanrader. Van de Noordzeekust tot Portugal, alle stranden en kusten komen aan de orde in de verschillende boeken!

Roadtrip Toscaanse kust

We zakken even af naar het zuiden van Europa, Italië, Toscane om precies te zijn. Op de website Toscanetips.nl vind je een mooie suggestie voor een roadtrip langs de kust van deze tot de verbeelding sprekende provincie in Italië. De kustroute loopt van La Spezia naar Via Reggio en verder. Juist de door toeristen overspoelde gebieden worden mooi overgeslagen, hier vind je de beste en mooiste stranden met nog vriendelijke prijzen en vooral vriendelijke mensen!

https://www.toscanetips.nl/blog/roadtrip-toscaanse-kust

Instagram Tip vd Week: travel.in.scotland

Wat spreekt Schotland toch altijd tot de verbeelding! Verwacht daar natuurlijk geen tropische zandstranden met barretjes. Nee in Schotland heb je onherbergzame woeste kuststreken waar het water de kastelen aan deze kust teistert. Waar het altijd lijkt te regenen en te stormen, maar wat een sublieme foto’s krijg je dan!!

https://www.instagram.com/travel.in.scotland/

Dit was het weer voor deze week. Heb je zelf suggesties voor een mooi verhaal, heb je een goed blog geschreven of gelezen, laat het me vooral weten! Deel deze nieuwsbrief ook met je vrienden en bekenden! Dan ben ik je weer enorm dankbaar!!

 
Ontdek Antwerpen in 5 wandelingen!
 
meld je aan voor mijn nieuwsbrief en ontvang gratis 5 wandelroutes in Antwerpen  
Meld je hieronder aan
en ontvang...
 
‘Op Stap met Meneer Simmering’
 
+ 5 wandelroutes door Antwerpen
 
...gratis in je mailbox!

Speciaal voor de lezers...
 
* Exclusieve interviews met ervaren reizigers...
* Gratis 5 wandelroutes door het prachtige Antwerpen!
* Elke twee weken de mooiste reisverhalen in je mail!