Over Wandelen Nieuwsbrief #2

De tweede editie van Over Wandelen alweer. Een nieuwsbrief voor iedereen die van wandelen houdt, die graag er op uit gaat om de wereld te voet te ontdekken.

De zondagmorgen is misschien een goed moment om weer even inspiratie te krijgen. Waar ga je wandelen, hoe vaak ga je wandelen en met wie? Soms kan het goed helpen om voor jezelf een moment te blokken in je agenda om een goede wandelronde in te plannen.

Weet je, de tijd vliegt voorbij en voor je het weet is er weer een hoop anders wat gedaan moet worden of je hebt weer een film zitten kijken die eigenlijk niet de moeite was. Dus daarom: plan je wandelingen in. Maak er tijd voor en sta erop dat je er op uit gaat!

Het is 2021, ik wil jou natuurlijk ook het beste wensen voor dit nieuwe jaar! Maak er wat moois van, met veel prachtige wandelingen!

Bjorn (Meneer) Simmering

“Find Yourself Outside”

Wandelroute Vlieland

Vorige week eindigde het televisieprogramma ‘Het perfecte plaatje’ met een fotoshoot van de finalisten op de waddeneilanden waaronder Vlieland. Wat is het daar prachtig! Natuurlijk weten we dat de wadden prachtig zijn maar toch, elke keer weer verassend hoe mooi het daar is…
Roots magazine ging er naar toe voor een micro vakantie. Vroeg in de ochtend met de boot erheen, eind van de dag weer terug, inclusief GPS track van de route!
https://www.rootsmagazine.nl/wandelen/microvakantie-vlieland/

Buitenluchtleven

Inspirerend door de korte teksten, door de fraaie fotografie, geschreven door Petra de Hamer, aangereikt door vele wandelaars. Kortom een boek om inspiratie op te doen voor je eigen wandeltochten. Geen kaartjes en complete routebeschrijvingen, maar gewoon korte suggesties in alle hoeken en provincies van Nederland, en dat voor 20 euro (dus gratis verzonden als je het besteld).
Buitenluchtleven van Petra de Hamer bij Bol.com

Zierikzee op Zondag

In Zeeland heb je van die leuke gezellige kleine stadjes waar je prima een paar uur kunt rondslenteren en doorbrengen. Vaak is het parkeren nog redelijk betaalbaar en op de juiste dagen (buiten het seizoen) is het er niet te druk. Wij gingen het afgelopen jaar (net na de eerste lock down) een zondag naar Zierikzee.
Een heel fijn stadje met mooie oude gebouwen, een leuke wandelroute en gezellige plekjes om even wat te drinken.
Zierikzee op Zondag (met wandelroute)

De juiste wandelschoenen kiezen

Zo af en toe komt het moment dat je wat betere wandelschoenen wilt dan enkel je sneakers. Ook al kun je daar prima een eind op wandelen trouwens. Maar wellicht wil je wat meer, wil je wat beters, ga je langere einden lopen, kortom je bent op zoek naar goede wandelschoenen. Waar moet je dan op letten?
De experts van Decathlon schreven er een artikel over, inclusief een stukje uitleg op video!
Hoe kies ik wandelschoenen?

Tenslotte

Dit was het voor deze week. Mocht je nu zelf een prangende vraag hebben, een idee voor een route of juist op zoek zijn naar een mooie wandelvakantie, laat het weten en ik probeer op zoek te gaan naar het antwoord!

Stuur deze link gerust door!

 
Ontdek Antwerpen in 5 wandelingen!
 
meld je aan voor mijn nieuwsbrief en ontvang gratis 5 wandelroutes in Antwerpen  
Meld je hieronder aan
en ontvang...
 
‘Op Stap met Meneer Simmering’
 
+ 5 wandelroutes door Antwerpen
 
...gratis in je mailbox!

Speciaal voor de lezers...
 
* Exclusieve interviews met ervaren reizigers...
* Gratis 5 wandelroutes door het prachtige Antwerpen!
* Elke twee weken de mooiste reisverhalen in je mail!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *