Over Wandelen Nieuwsbrief #3

Over Wandelen… Een nieuwsbrief voor iedereen die van wandelen houdt, die graag er op uit gaat om de wereld te voet te ontdekken.

Tijdens wandelingen kom je de meest prachtige en bijzondere dingen tegen. Je hebt de tijd, je neemt de tijd en je krijgt de tijd om om je heen te kijken. Bijvoorbeeld naar de vogels die je overal tegen komt.

Omdat we nog steeds niet naar het buitenland mogen heb ik een prachtige wandeling gezocht en gevonden in Zandvoort.

Veel leesplezier!
Bjorn (Meneer) Simmering

“De benen zijn de wielen van de creativiteit”

– Albert Einstein –

Wandelroute Zandvoort

In de Kennemerduinen bij Zandvoort ligt een prachtige wandelroute welke goed bereikbaar is per trein. Je kunt hier twee mogelijke routes kiezen. Een strandroute naar Zandvoort, of een duinenroute naar Overveen. De beide routes zijn ongeveer 15 kilometer lang.

Het gaat hier om de bekende wandelroutes van de NS. Sinds jaar en dag heeft de NS wandelroutes die vanaf een station starten en altijd weer makkelijk bereikbaar zijn naar een ander station of naar een bushalte om daarmee weer bij het start station uit te komen.

Natuurlijk kun je er ook met de auto naar toe reizen. Meestal is er voldoende parkeergelegenheid. Op de site van de NS waar deze routes te vinden zijn staat de routekaart, beschrijving en de gpx-versie van de route.

https://www.ns.nl/dagje-uit/wandelen/kennermerduinen.html

Boek ‘De Wilde Stilte’

Wellicht heb je het boek Het Zoutpad al gelezen en anders raad ik je dat zeer zeker aan! In dit boek beschrijft Raynor Winn haar wandelavontuur door het zuiden van Engeland.
Een prachtig boek waar ik al eerder een recensie over schreef en wat nu een vervolg heeft gekregen, De Wilde Stilte. De zoektocht van Raynor en haar man om verder te komen met hun leven na de wandeling uit het eerste boek.

Persoonlijk vond ik het eerste boek beter, in dit boek gaat het meer om een stuk persoonlijke ontwikkeling en uiteindelijk resulteert dat in een nieuwe wandeltocht op IJsland. Niettemin vind ik beiden boeken zeer de moeite waard. De zoektocht naar de zin van het leven, troost vinden bij elkaar als mens en troost halen uit wandelen, onderweg zijn!

Wandelen langs de Oosterschelde

Mag ik je even voorstellen aan het Nationaal Park Oosterschelde? Vlak bij mijzelf in de buurt ligt dit prachtige watergebied. Het zoute water biedt een woonplaats aan menig vogel en vis. In het dorp Yerseke zie je wat de Oosterschelde te bieden heeft en kom je onder de indruk van alles wat er leeft en beweegt.

Zicht op de Oosterschelde, Zeeland, Yerseke

Zicht op de Oosterschelde, Zeeland, Yerseke

In een mooie wandeling over de havens, langs de Oosterschelde en over het strandje krijg je een indruk van een klein stukje van de Oosterschelde in Zeeland, waar je je bij vlagen waant in de jaren 50 omdat het er nog zo rustig en stil is, omdat de natuur nog wat meer de baas is!

Wandelen langs de Oosterschelde (met route van 6 km.)

Leer vogels herkennen, een minicursus

Buiten zie je veel meer dan binnen en als je loopt zie je nog meer. Je haast je niet door de natuur, nee je past je aan, aan de natuur. Door de snelheid van wandelen neem je de omgeving optimaal in je op. Sta eens stil bij je volgende wandeling en kijk bewust om je heen. Wat zie je, wat ruik je, wat hoor je! Wees je bewust van de vogels die je hoort. Ze fluiten, maken geluiden, ze vliegen en fladderen, in bomen, op het strand, in struiken.
Herken je ze ook? Hoe leuk is het om tijdens het wandelen te ontdekken welke vogel er fluit, fladdert en vliegt of loopt. In een online (gratis) cursus van vogelbescherming leer je veel vogels en hun geluiden herkennen. Van tuinvogels, bosvogels, weidevogels en watervogels tot vogels van het waddengebied.

Schrijf je in voor de gratis online vogel cursus voor beginners.

Instagram tip vd week

Instagram biedt een hoop inspiratie voor mij als gebruiker. Zo volg ik meerdere ‘hashtags’ rond het thema wandelen. En steeds weer komen er heel leuke accounts voorbij die ik dan ga volgen. Deze tips wil ik graag met je delen en ik ga daarom iedere week een account in het zonnetje zetten.

Deze week is dat het instagram account van Mascha. Zij wandelt en fotografeert, een ideale combinatie toch? Mascha maakt echt wel prachtige foto’s van de wandelingen die ze maakt en wat ze daar tegenkomt. Van paddestoelen tot vechtende edelherten en van waterdruppels op gras tot eeuwenoude machtige bomen!
instagram.com/mascha.wandel.fotografie

Tenslotte

Op dit moment heeft deze nieuwsbrief ongeveer 340 leden. Zou het niet leuk zijn om dit aantal te verdubbelen in de komende weken? Misschien wil je mij helpen en deze nieuwsbrief naar 1 iemand doorsturen?

Fijne week gewenst!

Bjorn (meneer) Simmering

 
Ontdek Antwerpen in 5 wandelingen!
 
meld je aan voor mijn nieuwsbrief en ontvang gratis 5 wandelroutes in Antwerpen  
Meld je hieronder aan
en ontvang...
 
‘Op Stap met Meneer Simmering’
 
+ 5 wandelroutes door Antwerpen
 
...gratis in je mailbox!

Speciaal voor de lezers...
 
* Exclusieve interviews met ervaren reizigers...
* Gratis 5 wandelroutes door het prachtige Antwerpen!
* Elke twee weken de mooiste reisverhalen in je mail!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *