Over Wandelen Nieuwsbrief #6

De afgelopen week kreeg ik van een aantal lezers zulke geweldige tips voor prachtige wandeltochten! Deze zal ik zeker in een van de komende edities langs laten komen. Leuk om te merken hoe enthousiast mensen zijn na het lezen van de nieuwsbrief. In de Facebook groep van ‘Over wandelen’ kun je trouwens ook je tips en vragen kwijt! Leuk als ook deze groep groeit!
Meld je meteen aan op facebook.com/groups/overwandelen

Bjorn

“Alles ligt op loopafstand
Als je tijd genoeg hebt!”

Wandelroute Trage Tocht Ootmarsum

In Twente lijkt het soms alsof de tijd heeft stil gestaan. Alsof je even nog meer tot rust, tot jezelf kunt komen. Het leven gaat daar net iets kalmer, iets rustiger. Waar dat mee te maken heeft? Misschien met de mensen? Misschien met de natuur? Het water, de beekjes die er ontspringen?
Wandel mee met Frank op zijn trage tocht door het wonderschone Springendal, waar onder andere het Noaberpad en het Twentepad doorheen lopen, naar het kunststadje Ootmarsum waar iedere wandelaar een keer doorheen moet lopen!

https://www.frankwandelt.nl/overijssel/trage-tocht-ootmarsum-kuiperberg-hazelbekke-springendal

Boek ‘Een half jaar met drie onderbroeken’ – André en Lian de Jel

André en Lian vertellen samen hun verhaal over hun reis, hun wandeltocht van Mexico naar Canada, 4600 kilometer, de Pacific Crest trail. Met hoogtepunten en dieptepunten, de ene keer vanuit André, de andere keer vertelt Lian, samen maakten ze een prachtig, ontroerend, praktisch boek. Het leest makkelijk en neemt je echt mee naar de kracht van een ongelooflijke reis!

Wandelen in de regen

Zeg nou zelf, als je naar buiten kijkt de afgelopen dagen en weken dan wordt je daar niet altijd gelukkig van. Op het moment dat ik dit schrijf valt de regen met bakken uit de hemel. Toch blijkt dat niet een slecht moment te zijn om te gaan wandelen! Vanzelfsprekend is het van belang je goed te kleden. Ze zeggen niet voor niets, slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding!
Maar het wandelen in de regen het echt wel de nodige voordelen blijkt:

https://www.ecktiv.nl/wandelen-in-de-regen-is-gezond/

Leg je wandeltochten vast op papier!

Ik zal het eerlijk zeggen, ik heb een guilty pleasure. Ik ben verzot op notitieboekjes. Die kan ik kopen zonder dat ik er ooit wat mee doe. Ze zijn mooi, ze ruiken lekker, ze roepen een bepaalde magie op. De magie van ‘kijk mij, blanco, je kunt met een schone lei beginnen!’ Een letterlijk schone lei.

Urban sketch

Urban sketch een idee om jouw wandelingen vast te leggen

Nu heb ik inmiddels een goed excuus om deze boekjes, journals of notebooks, hoe je het ook wilt noemen, te kopen. Om aantekeningen in te maken voor mijn wandelroutes, voor de dingen die ik tegenkom, voor de ideeën die ik heb voor mijn nieuwsbrief.

https://meneersimmering.nl/wandeltochten-op-papier/

Op naar de zomer, op naar Perpignan!

Frankrijk, we kunnen er niet naar toe, maar online kunnen we natuurlijk wel op reis blijven gaan! En wat dacht je van plannen maken! Dat kan ook hoor. Heel goed zelfs. Het blijkt zo te zijn dat je al rustig en relaxed wordt van het maken van plannen voor een vakantie! Deze week een inspirerende blog van Frankrijk puur. Een stadswandeling door de kleurrijke, Catelaanse stad Perpignan.

https://frankrijkpuur.nl/bezienswaardigheden-van-perpignan/

Instagram tip vd week

Lisa begon aan het begin van 2021 met een Instagram kanaal, gebaseerd op de beroemde 10.000 stappen die je elke dag zou moeten zetten. Haar account is een succes te noemen aangezien ze na een maand al meer dan 1300 volgers heeft. Blijkbaar raakt ze de juiste snaar met haar foto’s en #motivatiemaandag en #volgersvrijdag. Een leuk account waar je ook je eigen foto’s weer mee kunt delen door de juiste hashtags (#) te gebruiken!

 
Ontdek Antwerpen in 5 wandelingen!
 
meld je aan voor mijn nieuwsbrief en ontvang gratis 5 wandelroutes in Antwerpen  
Meld je hieronder aan
en ontvang...
 
‘Op Stap met Meneer Simmering’
 
+ 5 wandelroutes door Antwerpen
 
...gratis in je mailbox!

Speciaal voor de lezers...
 
* Exclusieve interviews met ervaren reizigers...
* Gratis 5 wandelroutes door het prachtige Antwerpen!
* Elke twee weken de mooiste reisverhalen in je mail!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *