De negende editie van Over Wandelen alweer. Vorige week schreef ik over Wandelen en afvallen een online programma van Bregje Schipper.
Vandaag is de laatste dag dat je met de kortingscode ‘OVERWANDELEN21‘ nog een mooie korting krijgt op dit programma.

Trouwens… Bregje heeft ook een gratis Ebook geschreven over dit onderwerp!

In deze editie een wandelroute in Drenthe. Natuurlijk kom je langs Hunebedden, hoe kan het ook anders. België heeft prachtige wandelroutes, ook daar nemen we een kijkje. Daarnaast een leuk interview en deze keer kun je ook een wandelboek winnen! Lees snel verder!

Elke wandeling in de natuur, levert meer op dan we zoeken
– John Muir

Bijvoetpad, Wandelroute Drenthe

Het Bijvoetpad is een een wandelroute in Drenthe, die deze provincie laat zien zoals we het kennen, namelijk van de Hunebedden. De start is in het plaatsje Borger, nota bene in de Hunebedstraat! Niet voor niks is Borger de hunebed hoofdstad van Nederland!

De naam van deze wandelroute heeft dan weer een heel andere oorsprong. De plant bijvoet hielp de Romeinse soldaten van hun blaren af. Deze plant kan wel 1,5 meter hoog worden (waar doet deze maat me aan denken…)

https://www.drenthe.nl/routes/4011602927/bijvoetpad

Boek winnen? Doe mee…

Route.nl verzamelde de 100 populairste wandelroutes van hun site en zette die in een handzaam boekje. Hiermee kun je in alle provincies lekker aan het wandelen slaan! Dit boekje kun je kopen, maar je kunt ook een exemplaar winnen!
Ga daarvoor naar de Facebook pagina van Over Wandelen en tag iemand met wie en waarom jij de wandelroutes uit dit boekje wilt gaan lopen!
Uit alle reacties kies ik de winnaar die dit boekje toegezonden krijgt!

https://www.facebook.com/groups/overwandelen

Wandelen met Wanda

Wanda is een enthousiast wandelaar. Ze heeft zelfs haar werk gemaakt van wandelen. Reden genoeg om haar eens te vragen naar haar drijfveren.

Wat maakt wandelen zo boeiend voor jou?
Iedere keer als ik wandel ontdek ik weer nieuwe dingen. Nieuwe paden, mooie natuur, cultuurhistorie, noem maar op! Het is eigenlijk iedere keer weer een kleine ontdekkingstocht waarin ik even weg ben uit de dagelijkse sleur en mijn aandacht verleg….
https://meneersimmering.nl/wanda-wandelt/

Reisgekkie verzamelde 20 wandelroutes in België

Gwenn Klabbers van de blog reisgekkie heeft de, volgens haar, twintig mooiste wandelroutes van België verzameld en daar een overzicht van gemaakt. 10 routes in Wallonië, 7 in Vlaanderen en 3 langs de Belgische kust, kortom 20 routes die meer dan de moeite waard zijn.

https://www.reisgekkie.nl/belgie/wandelen-in-belgie-bekijk-de-20-mooiste-routes/

Instagram tip van de week

Dorien bekijkt het leven door een roze bril zegt ze zelf. Nou, wij kijken graag met haar mee hoor!! Ze schildert en fotografeert en die foto’s zet ze graag op Instagram. Van dieren en bloemen tot prachtige landschapsfoto’s.

https://www.instagram.com/dorienbiggelaar/

 
Ontdek Antwerpen in 5 wandelingen!
 
meld je aan voor mijn nieuwsbrief en ontvang gratis 5 wandelroutes in Antwerpen  
Meld je hieronder aan
en ontvang...
 
‘Op Stap met Meneer Simmering’
 
+ 5 wandelroutes door Antwerpen
 
...gratis in je mailbox!

Speciaal voor de lezers...
 
* Exclusieve interviews met ervaren reizigers...
* Gratis 5 wandelroutes door het prachtige Antwerpen!
* Elke twee weken de mooiste reisverhalen in je mail!