De afgelopen maand heb ik op Netflix met veel plezier naar Outlander gekeken. Een groot deel van deze serie speelt zich af in Schotland en door die serie ben ik nog meer het Schotse land gaan waarderen. Wat is het daar toch prachtig mooi.

Daarom deze week, Over Wandelen in het teken van Schotland. Laten we maar op reis gaan!

Het Eiland Skye, Schotland in het klein

Anne heeft een travel, lifestyle en fotografie blog en daar heeft ze een heel aantal tochten door Schotland op staan. Een van de tochten ging naar het eiland Skye, wat voorkomt in de thema song van Outlander (zie de website voor een video van dit nummer!)

Het Schotse eiland Skye wordt vaak Schotland-in-het-klein genoemd. Je vindt hier dan inderdaad alles wat Schotland zo mooi maakt: bossen, meren, bergen… Met name de woeste Cuillin-mountains in het midden van het eiland zijn fascinerend mooi!

https://www.ditisanne.nl/anne-reist-travel-blog/europa/schotland/backpacken-door-schotland-2-het-prachtige-eiland-skye/

West Highland Way, 153 kilometer dwars door Schotland

Elk jaar maken duizenden deze wandeltocht, dwars door Schotland. Ja dan heb je het land echt leren kennen! 153 kilometer door de woeste natuur van dit fantastisch mooie land hebben deze LAW de naam gegeven de mooiste LAW te zijn die er is.

Diana van Stripe Away maakte een complete gids met antwoord op al je vragen zoals waarom je de West Highland way moet lopen en hoe zwaar deze toch wel niet is.

Naast de heldere informatie spreken de foto’s natuurlijk ook tot de verbeelding. Perfect als voorbereiding mocht je deze toch willen gaan lopen!

https://stripeaway.nl/west-highland-way-schotland-complete-gids/

Outlander’s guide to Scotland

Volg in de voetsporen van Outlander en ontdek het land van liefde, oorlogen en avonturen. Een mooier boek kun je niet treffen als je de ondertitel leest van ‘Outlanders guide to Scotland’.

Een boek met alle mooie plekjes van deze serie. Glasgow, Edinburgh, de kruidentuin van Culross en nog veel meer prachtige plekken passeren de revue. Een prachtige Engelstalige ode aan deze mooie serie en dit prachtige land!

Wandelen in de regen

Het zal best wel eens een paar dagen mooi weer zijn in Schotland, maar we weten allemaal dat het er gemiddeld veel regent. Om die reden een mooi artikel op Ramon’s blog, Wandelen in de regen? De beste uitrusting en nog 7 tips!

Veel mensen blijven binnen als het buiten hard regent. Maar waarom eigenlijk, omdat het lopen in de regen nadelen heeft of misschien wel gevaarlijk is? Maar is dat wel zo? En wist je trouwens dat wandelen in de regen voordelen heeft? En ook zeker leuk kan zijn. De kletterende regendruppels op jouw regenjas en op de bladeren.

En dat de natuur ook veranderd tijdens en na een flinke regenbui, is je dit al eens opgevallen? De kleuren worden intenser en er komen zelfs geuren vrij van het natte bos en het gras. Deze mysterieuze geur heeft zelfs een naam “petrichor”. Kortom in deze blog lees je alles wat je moet weten over wandelen en regen.

https://ramonsblog.nl/wandelen-in-de-regen-wat-is-de-beste-uitrusting-7-onmisbare-tips/

Natuurreizen naar Schotland

SNP biedt verschillende reizen aan naar Schotland. Wat te denken van een wandeltocht over de Great Glen Way, 118 kilometer, dwars door Schtoland.

De Great Glen Way is Schotland vierde Nationale lange afstand wandelroute en is het rustiger alternatief voor de populaire en drukke West Highland Way. De route volgt de Great Glen Fault, het grootste breuksysteem van Europa en gaat van Fort William, het eindpunt van de populaire West Highland Way, naar de stad Inverness.

https://www.snp.nl/schotland

Schotland in Nederland?

Carlo schreef op zijn blog, Waanzinnige wereld, een verzamelartikel over waar je in Drenthe Schotse Hooglanders kunt spotten.
Deze blijkbaar fotogenieke dieren kun je toch op een heel aantal plekken tegenkomen en op de foto zetten.

Hou wel in de gaten dat het flinke beesten zijn en dat je dus beter een beetje afstand kunt bewaren.

Maar op deze manier hebben we wel een beetje Schotland naar Nederland gehaald, waarvan akte!

https://www.waanzinnigewereld.nl/schotse-hooglanders-spotten-in-drenthe/

Instagram tip van de week: Isle of Skye

We eindigen waar we begonnen, de Isle of Skye. 243 duizend volgers kunnen geen ongelijk hebben, dit is een prachtig, bijzonder en magisch Instagram account over dit fraaie eiland!

Waar wil je nu liever lopen dan hier:

https://www.instagram.com/isle.of.skye.scotland/

 
Ontdek Antwerpen in 5 wandelingen!
 
meld je aan voor mijn nieuwsbrief en ontvang gratis 5 wandelroutes in Antwerpen  
Meld je hieronder aan
en ontvang...
 
‘Op Stap met Meneer Simmering’
 
+ 5 wandelroutes door Antwerpen
 
...gratis in je mailbox!

Speciaal voor de lezers...
 
* Exclusieve interviews met ervaren reizigers...
* Gratis 5 wandelroutes door het prachtige Antwerpen!
* Elke twee weken de mooiste reisverhalen in je mail!