De vorige nieuwsbrief was een bijzondere en dat heeft me geholpen om te merken dat veel lezers betrokken zijn bij dat wat ik schrijf. Dank daarvoor! Het heeft me geïnspireerd om door te gaan met schrijven over reizen, onderweg zijn, wandelen en nog veel meer. Vol goede moed heb ik een nieuwe editie klaargezet.

Deze keer over ‘Terug naar de basis’. Daar moest ik aan denken toen ik bezig was met deze nieuwsbrief. Wellicht heb ik soms teveel ideeën en plannen, wil ik teveel en vergeet ik waar het om draait, namelijk om doen waar je zelf blij van wordt. Dat was waarom ik met deze nieuwsbrief ben gestart. Omdat ik het leuk vindt, dat wat ik tegenkom te delen met anderen.

Wandelen langs de Linge

Het Nederland zoals dat er 100 jaar geleden uitzag, daar moet ik aan denken bij deze wandeltocht langs de Linge. Het rivierenlandschap blijft in zijn glorie bestaan. Dit verandert niet zo snel. Asperen en Leerdam zijn stadjes die de geschiedenis ademen.

En wat te denken van Fort Asperen en het plaatsje met de bijzondere naam Acquoy (probeer dat zonder spieken maar eens goed te schrijven of juist uit te spreken).

In Leerdam stap je uit de trein. 17 kilometer verder kun je de trein weer nemen in Beesd. Een echte treinstapper!

https://www.wandelnet.nl/wandelroute/802/Linge

Kamperen in Kattendijke

Geen huisje, maar gewoon een tent. Een flinke tent, maar wel waarin je gewoon op de grond slaapt (op een luchtbed, dat wel) met een gasbrander je oploskoffie maakt, waar de WIFI nog instabiel is en je met een douchemuntje moet douchen. Geheel coronaproof, dat wel.
Afwassen doe je met de hand en onderweg naar het toilet groet je de mensen die je tegenkomt.

Toch is dit genieten, juist omdat je nog even tijd hebt voor een praatje, samen met je zoon de afwas doet en over onzin praat. Dat je met je koffie in de hand tijd hebt om te mijmeren over, ja over niks eigenlijk. En je beseft dat het goed is zo.

kamperen in Zeeland, Kattendijke

kamperen in Zeeland, Kattendijke

Er hoeft even niks, je kunt gewoon zitten en genieten van de zon, de wind, de rust.

Afgelopen weekend gingen we kamperen met onze nieuwe tent. Een blog lees je daarover op MeneerSimmering.

https://meneersimmering.nl/we-gaan-kamperen/

Zelf een reisblog beginnen?

Een van de dingen die me afgelopen week terug zette om weer te gaan doen wat ik leuk vind is een interview wat ik had met Milou van Roon. Zij is een succesvol reisblogger en heeft daar een cursus over gemaakt. Ik heb me aangemeld voor deze cursus om op die manier weer extra inspiratie te krijgen voor mijn eigen verhalen.

Milou van Roon is reisblogger, explorista.nl is haar website

Vooraf aan de lancering van deze cursus heb ik haar geïnterviewd. Een mooi en bijzonder verhaal van een onafhankelijke digital Nomad!

https://meneersimmering.nl/de-leukste-baan-ter-wereld-reisblogger-milou-van-roon/

Frankrijk Puur Roadtrips

Zo met de zomervakantie voor de deur heb ik echt ontzettend veel zin om er weer op uit te gaan. Met de auto kun je in Frankrijk natuurlijk prima uit de voeten. Frankrijk Puur heeft een mooi boek uitgegeven waarmee je prachtige routes kunt gaan volgen. Dit boek is geschreven en gemaakt door Martijn Joosse en Marita Joosse.

Ze zijn eigenaar van de website Frankrijk puur en hebben inmiddels meerdere boeken uitgegeven. In dit boek staat een heel aantal autoroutes, van Noord naar Zuid, van Bretagne tot Bourgogne, van Corsica tot de Cevennen, heel Frankrijk komt aan bod!

Het is toch een heerlijk land om doorheen te toeren en dit soort boeken geeft meer dan de voorpret. Je kunt de routes alvast lezen, om ze daarna te gaan volgen maakt het hele verhaal af.

Koken op de camping

Het is een hele uitdaging, koken op de camping. Drie gaspitten, een wat klein formaat pannen en wind die het vuur wil uitblazen. Toch is het leuk omdat je daardoor creatief en eenvoudig aan de slag moet.

Maar wat maak je dan? Daar is dus een handige website voor, Koken op de camping.

Op deze website zijn recepten verzameld die je makkelijk op de camping kunt klaarmaken.

Dat kan op de skottelbraai, op je gasfornuisje of op de barbecue. Dat zijn toch de zaken waar een gemiddelde kampeerder op kookt.
Natuurlijk geen ingewikkelde uitgebreide meergangen menu’s, nee gewoon simpele, eenvoudige en toch lekkere maaltijden.

http://www.kokenopdecamping.nl/

Schiermonnikoog heeft alles

Wadlopen, bunkers, vuurtorens, wandelpaden slapen en lekker eten. Op het kleine waddeneiland kom je helemaal tot rust en tot de basis. Je kunt er niet met de auto op en dat geeft rust. Intussen is er genoeg te doen, zo beschrijft Daphne de Vries op haar blog met haar eigen naam.

Het grappige is dat Daphne heel wat landen bezocht heeft en dus ook dit fijne stukje Nederland enorm kan waarderen. Schiermonnikoog, een aanrader om naar toe te gaan!

Wat te doen op Schiermonnikoog, fotografie door Daphne de Vries

Wat te doen op Schiermonnikoog, fotografie door Daphne de Vries

Door de rijke natuur is Schiermonnikoog één groot nationaal park. Een walhalla voor vogelliefhebbers en natuurgenieters. Wandelen op het breedste strand van Europa, genieten van een rariteitenkabinet of het enige dorp op het eiland ontdekken. Dit Waddeneiland kent een groot aantal bezienswaardigheden die de rijke geschiedenis van het eiland vertellen. Benieuwd wat je allemaal nog meer kunt doen op Schiermonnikoog?

https://daphnedevries.nl/wat-te-doen-op-schiermonnikoog-tips/

Instagram Tip van de week

Lucia is van Travel back to Basic. Dit Instagram kanaal hoort bij de website waar zij en haar man Jooste hun avonturen beschrijven waarbij ze vooral terug gaan naar de basis. En zo is de cirkel rond voor deze week!

 
Ontdek Antwerpen in 5 wandelingen!
 
meld je aan voor mijn nieuwsbrief en ontvang gratis 5 wandelroutes in Antwerpen  
Meld je hieronder aan
en ontvang...
 
‘Op Stap met Meneer Simmering’
 
+ 5 wandelroutes door Antwerpen
 
...gratis in je mailbox!

Speciaal voor de lezers...
 
* Exclusieve interviews met ervaren reizigers...
* Gratis 5 wandelroutes door het prachtige Antwerpen!
* Elke twee weken de mooiste reisverhalen in je mail!