Van de zomer was ik met mijn gezin in Parijs. Het valt me op dat als je daar over vertelt dat iedereen die je spreekt begint te glunderen. Blijkbaar roept Parijs bij mensen iets moois op. Herinneringen van kortere of lange tijd geleden, iedereen heeft wel een bepaald idee bij Parijs.

Vandaar dat ik in deze versie editie van Over Wandelen een paar mooie wandelroutes, verhalen en een boek heb gevonden over Parijs en de wandelavonturen die je daar kunt beleven. Boek maar alvast een ticket!

Wandelen in Parijs met het gezin

Afgelopen zomer waren wij als gezin in Parijs. We vergaapten ons aan alle bekende, maar zeker ook aan de minder bekende plekjes in de Franse hoofdstad. Wandelen en het openbaar vervoer (wij deden ook veel met de bus) is de ideale manier om de stad te verkennen!

De Magie van Wandelen door de Straten van Parijs

Wandelen in Parijs, uitzicht op de Eiffeltoren

Wandelen in Parijs, uitzicht op de Eiffeltoren

Parijs, couleur locale – Wandelend door onbekend PArijs

Natuurlijk kun je bij je eerste bezoek aan Parijs niet om de Eiffeltoren, de Champs Elyssee en de Sacre Couer heen. Maar op een gegeven moment kom je toe aan het ontdekken van Parijs op een andere manier, op een andere laag. Berber en John Boom schreven een aantal jaar geleden een boekje waarin ze op zoek gingen naar het andere Parijs en onlangs verscheen een ge-update versie van Couleur Locale, Wandelen door onbekend Parijs.

https://overwandelen.nl/wandelend-door-onbekend-parijs-couleur-locale-boekreview/

Parijse wandelingen en Instagram

Ten eerste een mooi artikel over Parijs met Instagram waardige plekken. hier kun je je hart ophalen om de mooiste foto’s te maken.

https://parisjetaime.com/eng/article/spots-to-take-instagram-worthy-photos-in-paris-a815
Een voorbeeld van een liefhebber van wandelen in Parijs in combinatie met fotografie op Instagram is https://www.instagram.com/seemyparis/. Dan wil je toch meteen vertrekken?

Wandelen door Parijs met Milou van Explorista

Van de Place de la Bastille tot de Eiffeltoren. Milou van Explorista heeft een fraaie wandeling uitgezet in Parijs welke een kilometer of twaalf langs de meest bekende, mooie en memorabele plekken loopt. Eigenlijk volg je min of meer de Seine die als een hartslag door Parijs kronkelt. Milou kent Parijs op haar duimpje, niet in de laatste plaats omdat ze er woont of heeft gewoond.
https://explorista.nl/wandeling-parijs/

 
Ontdek Antwerpen in 5 wandelingen!
 
meld je aan voor mijn nieuwsbrief en ontvang gratis 5 wandelroutes in Antwerpen  
Meld je hieronder aan
en ontvang...
 
‘Op Stap met Meneer Simmering’
 
+ 5 wandelroutes door Antwerpen
 
...gratis in je mailbox!

Speciaal voor de lezers...
 
* Exclusieve interviews met ervaren reizigers...
* Gratis 5 wandelroutes door het prachtige Antwerpen!
* Elke twee weken de mooiste reisverhalen in je mail!