Regen, en soms… – Over Wandelen #34

Het houdt de gemoederen bezig de afgelopen weken, de hoeveelheid neerslag die gevallen is. Regen lijkt niet de ideale weersomstandigheid om te gaan wandelen. Maar hé, soms is het gewoon droog, en je kunt je natuurlijk prima kleden op regen! In deze editie van Over Wandelen heb ik wat regen tips voor je, en neem ik je mee op stap naar een mooie wandeling in Vlissingen.Geniet van een strandwandeling in Vlissingen, Zeeland

Het is een modderige bedoening om van de drukke parkeerplaats af te komen. Het is zo’n dag dat iedereen even wil gaan uitwaaien na het vele eten, drinken en op de bank naar de Top 2000 luisteren. Het nieuwe jaar is begonnen en ook de afgelopen dagen heeft het nog wat geregend.

Vlissingen strand, Westerschelde met uitzicht op Zeeuws Vlaanderen

Vlissingen strand, Westerschelde met uitzicht op Zeeuws Vlaanderen

Door een paar grote stappen te nemen vermijden we de ergste plassen en zodra we het pad naar boven nemen is het water weg en de modder ook.

We lopen in de richting van de langste boulevard van Nederland, die in Vlissingen.

https://overwandelen.nl/geniet-van-een-strandwandeling-in-vlissingen-zeeland/

Wandelen in de regen? Of blijf je liever binnen?

Wat een regen hè? De afgelopen weken, maanden konden we onze lol op. Niet iedereen wordt blij van wandelen in de regen. Maar… toch kun je er wel een uitdaging in zien. En gelukkig wordt er voor de komende dagen droog weer voorspeld. Nu wordt het zonniger en flink kouder. Maar voor de momenten dat er weer regen voorspeld wordt kun je maar het beste goede regenkleding hebben:

https://overwandelen.nl/wandelen-in-de-regen/Wandelen in de sneeuw! Adembenemend!

Met een beetje mazzel valt er in Nederland wat natte sneeuw, maar echt dikke pakken sneeuw, mwah ik vraag me serieus af of we dat nog kunnen verwachten. Daarvoor moet je echt naar de traditionele wintersportlanden, of… Naar Noorwegen.

Normaal gesproken schrijft de site Snowrepublic over alles wat met skiën te maken heeft, maar natuurlijk maken ze ook graag andere uitstapjes in de sneeuw!

Copyright: Marloes van Pareren, Mountainreporters.com - Sneeuwwandelen in Noorwegen

Copyright: Marloes van Pareren, Mountainreporters.com – Sneeuwwandelen in Noorwegen

We hebben allemaal wel eens het cliché over oorverdovende stilte gehoord: een stilte zo aanwezig dat het pijn doet aan je oren. Dat was mijn verwachting toen ik ’s avonds op een parkeerplaats in Noorwegen mijn sneeuwschoenen onderbond voor een tocht door de Scandinavische wildernis. Een dik pak sneeuw ligt als een deken over het landschap en aan de hemel schitteren duizenden sterren.

https://www.snowrepublic.nl/vier-de-winter-in-adembenemend-mooi-zweden-en-noorwegen/

Kleine atlas voor hedonisten – Noorwegen

Nu we het toch over Noorwegen hebben, ik sluit deze nieuwsbrief af met een fraai boek over Noorwegen. De serie Atlas voor Hedonisten bevat fraaie fotografie, fijne en uitgebreide tips met veel wandelroutes. Dit boek over Noorwegen is dan ook een dikke aanrader (letterlijk en figuurlijk!)

Tenslotte

Wanneer je je aanmeld voor mijn nieuwsbrief vraag ik tegenwoordig welke route mijn lezers ooit nog willen gaan lopen. Dan bedoel ik natuurlijk een lange, meerdaagse route. Deze vraag stel ik nu ook aan jou! Ik ben heel benieuwd!

Bjorn

 
Gratis ebook Fotografie!
 
Achter de Lens - In gesprek met inspirerende fotografen  
In gesprek met zes inspirerende topfotografen. Leer van hun kijk op fotografie...
 
‘Achter de lens’
6 fotografen vertellen hun verhaal
...gratis in je mailbox!

Speciaal voor de lezers...
 
* Exclusieve interviews met ervaren fotografen...
* Gratis winkans op mooie fotoboeken!
* Elke twee weken de mooiste fotografie en tips in je mail!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *