de hedonist zelfst.naamw. (m.) Uitspraak:[hedo’nɪst] iemand die genot ziet als het hoogste levensdoel, levensgenieter

In de serie ‘kleine atlas voor hedonisten’ heb ik gekozen voor Berlijn. Eenvoudige keuze omdat ik in de komende tijd een keer naar deze grote, fascinerende Duitse stad wil. De serie bevat ook edities van Venetië, IJsland en Corsica.

De naam ‘kleine atlas’ dekt niet helemaal de lading trouwens, want het gaat om een flink lijvig boek. Een fraai boek, dat wel, maar het is geen boek wat je in je koffer meeneemt om mee door de stad te slenteren.

Dit boek is daadwerkelijk gericht op levensgenieters, dat is wat zeker is. Allereerst, als het uit de verpakking komt moet ik al even ruiken aan het papier van dit boek. Eerst even voelen hoe zwaar het is en of het lekker ligt.

Berlijn, kleine Atlas voor Hedonisten, pagina met foto's

Berlijn, kleine Atlas voor Hedonisten, pagina met foto’s

Dat is zeker het geval. Je hebt echt iets fraais in handen. Heel veel foto’s. Zeker niet de standaard afbeeldingen die je in iedere reisgids vindt, juist niet, prachtige fotografie waar je naar blijft kijken. De foto’s bepalen perfect de sfeer van deze stad.

Na de inleiding is het boek, of beter gezegd is de stad verdeeld in acht gebieden die allemaal uitgebreid behandeld worden. En uitgebreid dat mag je gerust tellen. Meer dan 250 bladzijden.

Er staan wandelingen in, achtergrond details over bijvoorbeeld de Berlijnse muur, hoogtepunten die je gezien moet hebben en nog veel meer.

Berlijn, kleine Atlas voor Hedonisten, pagina met informatie over Bauhaus

Berlijn, kleine Atlas voor Hedonisten, pagina met informatie over Bauhaus

Wanneer je naar Berlijn gaat koop dan vooral dit boek (en nog een klein, handzaam gidsje als je daadwerkelijk door de stad gaat struinen), geniet van dit boek en bereid je voor zodat je straks bij je daadwerkelijke bezoek, er alles uit kunt halen.

En als je dan geweest bent dan heb je nog steeds dit boek om weer even terug te dwalen en te bladeren en je weer even in Berlijn te wanen, als levensgenieter!

Berlijn, kleine Atlas voor Hedonisten, binnenblad met plattegrond

Berlijn, kleine Atlas voor Hedonisten, binnenblad met plattegrond

Berlijn, kleine Atlas voor Hedonisten, is onder andere te bestellen bij bol.com.

 
Ontdek Antwerpen
Download dit gratis eboek met leuke insider tips voor je bezoek aan Antwerpen!

Ja, Graag opsturen!