Reisboek in tijden van Corona

Mythische autotochten in de wereld is zo’n typisch reisboek wat je koopt in tijden dat je niet op pad kunt. Waar je mee op de bank gaat zitten en waarvan je weet dat de meeste routes die in dit boek staan nooit door jou gereden zullen worden, maar waar je wel van zou willen dat je ze gaat rijden!

Het is een reisboek om in gedachten op reis te gaan en wie wil dat nu niet in deze tijd dat een coronavirus ons in de greep houdt? Je kunt niet echt weg en dan is het heerlijk om in dit boek ontspannen te bladeren, foto’s te kijken en de verhalen te lezen die in het boek te vinden zijn.

mythische autotochten reisboek

mythische autotochten reisboek

Je vindt er verhalen over lange reisroutes zoals de Route 66 die heel Amerika doorkruist tot de 60 kilometer lange Clarence Drive langs de kust van Zuid-Afrika.

Wegdromen in een reisboek in tijden van corona

De kaartjes geven een globale impressie van waar de route te vinden is, maar geven bepaald geen details welke weg je precies moet nemen. Dat mag je dan weer lekker uitzoeken op je eigen Google Maps of gewoon op een landkaart. Dat is natuurlijk ook weer wegdromen!

De foto’s zijn prachtig en geven een detailindruk van de route die je kunt gaan rijden. Het is niet voor niks een kijkboek.

Lonely Planet, Mythische Autotochten - Uitgeverij Lannoo

Maar toch kun je er ook wat praktische informatie vinden. Daar staan wat highlights, bijvoorbeeld het start- en eindpunt van de route, hoe je er kunt komen en wat de beste tijd is om er rond te gaan rijden. Tevens staat er bij sommige routes een website vermeld en dat is fijn natuurlijk, evenals autoverhuurders.

“De 101 ontvouwt zich in al zijn glorie (…) een perfect aangelegde tweebaansweg achteloos tegen de grillige kust gegooid.”

Naast de 50 hoofdverhalen staan er zelfs nog wat extra suggesties bij die qua avontuur lijken op het eerste verhaal. Zo kom je toch al snel aan 150 geweldige routes in de hele wereld. En wie weet kunnen we over een tijdje weer niet alleen dromen, maar ook weer écht op avontuur naar bijvoorbeeld de ‘magische ring’ van IJsland of ‘The great Alpine road’ in Australië. Laten we op het goede hopen!!

Lonely Planet Mythische Autotochten in de Wereld, Uitgeverij Lannoo

 
Op Stap met Meneer Simmering
 
meld je aan voor mijn nieuwsbrief en ontvang een gratis ebook  
Meld je hieronder aan en krijg
‘Op Stap met Meneer Simmering’ gratis in je mailbox!

Ontvang...
* exclusieve verhalen en fotografie...
* Gratis Ebook 5 Wandelroutes in Antwerpen!

 

← Vorig bericht

Volgend bericht →

1 Reactie

  1. Dit lijkt mee een heerlijk kijkboek om bij weg te dromen. De uitstraling vind ik ook erg leuk. Een beetje vintage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *